30 Απριλίου: Διεθνής γιορτή του ποδηλάτου

*ΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 20:17
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.  Δίπλα του το λαρισινό μέλος Σάββας Τσοπούρογλου. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Δίπλα του το λαρισινό μέλος Σάββας Τσοπούρογλου.

Του Σωτ. Κέλλα

Λάρισα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα θα έχουν την τιμητική τους στις 30 Απριλίου, καθώς θα είναι οι κορυφαίες πόλεις της Θεσσαλίας που θα φιλοξενήσουν το 4ο ετάπ και δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ενώ θα συμμετέχουν ακόμα ο Δήμος Τυρνάβου και ο Δήμος Κιλελέρ.
Η μεγάλη γιορτή όμως θα γίνει στη Λάρισα, καθώς η επιστροφή μετά από 11 χρόνια του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα μονοπωλήσει τα επόμενα χρόνια τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου εκδήλωση, η οποία φέτος είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένη ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια.
Οι ποδηλάτες, που προέρχονται από 20 επαγγελματικές και Εθνικές ομάδες, θα αγωνιστούν σε συνολικά 5 ετάπ.
Για πέντε ημέρες από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη προϊστορία και ιδιαίτερη εθνική σημασία, φιλοδοξεί να γίνει το επίκεντρο του εγχώριου, και όχι μόνο, αθλητικού ενδιαφέροντος, καθώς 200 περίπου ποδηλάτες από πολλές χώρες του κόσμου θα συναγωνιστούν για τη διάκριση μέσα από διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους που θα αναδείξουν την Ελλάδα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα θα προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τη μοναδική της πολιτιστική ταυτότητα σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τον τόπο.
Προχθές στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έγινε η παρουσίαση του αγώνα, όπου ο περιφειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε ότι είναι στοίχημα αθλητικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό για όλη τη Θεσσαλία η επιτυχία του αγώνα.
Στις 30 Μαρτίου θα βρεθεί στη Λάρισα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και η επίσημη εκκίνηση των εργασιών του προπονητηρίου του Αλκαζάρ.
Πρόταση να επισκεφθεί και τον Τύρναβο έκανε ο αντιδήμαρχος Χριστόφορος Κατσαρός, κάτι που δεν αποκλείεται να μπει στο πρόγραμμα του Υφυπουργού.
Στον Τύρναβο μετά από πρωτοβουλία του Λαρισαίου μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου και μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (Downhill) Ορεινής Ποδηλασίας, την Κυριακή 10 Απριλίου.
ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ Ο ΚΑΒΕΝΤΙΣ
Ένας θρύλος της ποδηλασίας θα είναι ο πρεσβευτής του ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας. Ο λόγος για τον Μαρκ Κάβεντις, ο οποίος είναι ο σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με τεράστια χαρά και τιμή, ανακοινώνουμε τη συνεργασία του International Tour of Hellas με τον Μαρκ Κάβεντις! Ο σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας, με περισσότερες από 150 νίκες στο παλμαρέ του και 52 πρωτιές σε ετάπ των τριών μεγάλων γύρων, είναι ο επίσημος πρεσβευτής της διοργάνωσης!
Πρόκειται για ακόμα μία σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια που γίνεται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, για την αθλητική -και όχι μόνο- προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Και φυσικά την ανάδειξή της σε κορυφαίο προορισμό για τις μεγάλες διοργανώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass