«Αποκαλυπτήρια» του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

*ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ *Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 4ο ΚΑΙ 5ο ΕΤΑΠ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2022 21:00

Η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (27/4-1/5 Μαΐου 2022).


Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε αναλυτικά τον Γύρο στη λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι, μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στη χώρα, να μπουν τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία ώστε να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μια περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης.
Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνοντας χώρα σε 5 περιφερειακές κοινότητες, Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους –μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λαρισαίων- με εκκινήσεις και τερματισμούς, αποτελεί το μεγάλο στοίχημά της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό, αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μεταξύ άλλων, μίλησε για την Αθλητική Εξωστρέφεια της χώρας, η οποία πλέον διεκδικεί τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι, για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης και τη δημιουργία μιας ευρύτερης «αθλητικής οικογένειας», για τον αθλητικό τουρισμό που μπορεί να τονώσει ακόμα περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες και για το αθλητικό όραμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού που στοχεύει, αξιοποιώντας τη μοναδική αθλητική της ιστορία, να αναδείξει τη σύγχρονη αθλητική της παρουσία και τον πολιτισμό της, την απαράμιλλη ομορφιά της και τις μοναδικές της εικόνες, την κουλτούρα της και την ελληνική φιλοξενία της.
Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση έδωσε μεταξύ άλλων και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης και τα οφέλη του αγώνα για τη Θεσσαλία.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
* 19 Επαγγελματικές ομάδες - 2 Εθνικές ομάδες
* Ανάμεσά τους η Trek Segafredo από το κορυφαίο επίπεδο
* 147 αθλητές
Τα ετάπ επιγραμματικά:
* 1o ετάπ: Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά 190,1 χλμ. (27/4/2-2022)
* 2ο ετάπ: Αθήνα (ΟΑΚΑ-Μαρούσι) – Ιτέα 165,0 χλμ. (28/4/2022)
* 3ο ετάπ: STAGE: Δελφοί – Λαμία – Καρδίτσα, 172,5 χλμ. (29/4/2022)
* 4ο ετάπ: Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα 174,0 χλμ. (30/04/2022)
* 5ο ετάπ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα, 154,5 χλμ. (1/05/2022)
Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:
Βαθύ αναπτυξιακό
εργαλείο ο αθλητισμός
*Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
*ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

«Ο αθλητισμός είναι βαθύ αναπτυξιακό εργαλείο και φιλοσοφία ζωής, καθώς φέρνει οφέλη στην κοινωνική οργάνωση, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στα αξιακά συστήματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση αφήνει πίσω της μελλοντικές υποσχέσεις γιατί εξελίσσεται σε μια μεγάλη διοργάνωση χάρη στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που πήρε την πρωτοβουλία να επαναφέρει έναν δύσκολο διεθνή αγώνα στην Ελλάδα. Του αρέσουν άλλωστε τα δύσκολα. Και αυτό χάρη στη στρατηγική οργάνωση που δημιούργησε. Δεν ήταν εύκολο γιατί έπρεπε να σταματήσει τη διαζευκτική αναγωγική σκέψη που οδηγεί σε αναβολές αποφάσεων.
Η Θεσσαλία συμμετέχει ενεργά και δυναμικά και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από την Περιφέρεια που έχει το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους 70 χιλιομέτρων.
Στη Θεσσαλία θα κάνουμε ποδηλατοδρόμιο που θα είναι το μοναδικό στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα φέρει προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας (σ.σ. καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους).
Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι ο ελληνικός λαός, αφού Περιφέρειες και Δήμοι δίνουν στήριξη γιατί οι διοργανώσεις αυτές θα φέρουν μόνο οφέλη.
Θα είμαστε όλοι εκεί από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου και ειδικά στις 30 Απριλίου η Θεσσαλία θα ζει στους ρυθμούς του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου κατά τη διεξαγωγή του 4ου ετάπ που διέρχεται από τρεις νομούς και θα έχει εκκίνηση την πόλη της Καρδίτσα και τερματισμό τη Λάρισα.
Όλοι μαζί θα συμβάλουμε στη μέγιστη επιτυχία της διοργάνωσης».
***
Στις 30 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Λάρισα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα μιλήσει για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, αλλά και για το προπονητήριο του Αλκαζάρ, ένα έργο ύψους 1,4 εκατομμύρια ευρώ που μεταμορφώνει τον αστικό αθλητικό πυρήνα της πόλης.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass