Η ΑΕΛ ήταν… Ηρακλής

*Κέρδισε εύκολα με 3-0 χάρη σε τέρματα των Μαυριά (15’), Ογκμποε (74’), Γιάκου (79’) *Π. Γκουτσίδης: Ο αγώνας με τη Βέροια είναι σαν όλους τους άλλους

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2022 21:00

Απόκριες στο Αλκαζάρ έκανε η ΑΕΛ και γλέντησε τον ΠΟΤ-Ηρακλή με 3-0 χάρη σε τέρματα των Μαυριά (15’), Όγκμποε (74’), Γιάκου (79’) και παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βέροια, ενώ αύριο οι δύο ομάδες συγκρούονται μεταξύ τους στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.


Η ΑΕΛ ήταν πραγματικός… Ηρακλής, αφού έριξε τρεις «ροπαλιές» (γκολ), ενώ είχε ένα δοκάρι (Όγκμποε) και έχασε δύο ακόμα σούπερ ευκαιρίες με Όγκμποε και Νικολιά.
Γενικά, η λαρισινή ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ όπως μας είπε και ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης, εκτός από τη νίκη, έγινε και διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, αφού πλέον η ομάδα έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι, ίσως το δυσκολότερο της χρονιάς.
Για τον ερχόμενο αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ είπε: «Το παιχνίδι με τη Βέροια είναι σαν όλα τ’ άλλα και πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας για ενενήντα λεπτά. Εμείς δεν το βλέπουμε σαν ντέρμπι, αλλά σαν έναν αγώνα όπως οι υπόλοιποι. Θα προσπαθήσουμε σε όλο τον αγώνα για το καλύτερο».
Η ΑΕΛ, για μια ακόμα φορά, δεν δέχτηκε τέρμα, δείχνοντας τη σταθερότητα της αμυντικής γραμμής και ιδιαίτερα των σέντερ μπακ Ηλιάδη και Γκοτζαμανίδη, ενώ σπουδαία εμφάνιση για μια ακόμα φορά έκανε ο Κολομπίνο. Αυτός που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν ο Δημήτρης Μαυριάς, όχι μόνο με το τέρμα που πέτυχε, αλλά και γενικά με όλη του την εικόνα του στο παιχνίδι. Ίσως το γεγονός ότι έφυγε ο Ακούνια να ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να αναδειχθεί ένας νέος ποδοσφαιριστής.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης είναι πιστός στη «συνταγή» του 4-3-3 αφού ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο, Ραμίρεζ, Θ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση τους Μαυριά (δεξιά), Νικολιά (αριστερά), Όγκμποε (στο κέντρο). Η ΑΕΛ θα μπορούσε στην πρώτη καλή της στιγμή με τον Όγκμποε να κάνει το 1-0, αλλά τελικά το κατάφερε στο 15’ με τον Μαυριά ύστερα από σέντρα ακριβείας του Μπέρτου.
Το άγχος είχε φύγει από τους παίκτες του Γκουτσίδη οι κατάφεραν να παίξουν απελευθερωμένα και στις ευκαιρίες που δημιούργησαν δικαιούνταν ένα δεύτερο τέρμα, με αποκορύφωμα αυτήν του Νικολιά που αν πετύχαινε το γκολ θα ήταν ίσως το γκολ της χρονιάς!
Στις αρχές του δεύτερου μέρους, με κάποια μακρινά σουτ, ο Ηρακλής πίεσε την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά στο 73’ ο Όγκμποε κερδίζει πέναλτι, το εκτελεί ο ίδιος και κάνει το 2-0.
Από κει και πέρα, η ΑΕΛ έφτασε σε ένα τρίτο γκολ στο 79’ με τον Γιάκο, ενώ νωρίτερα είχε δοκάρι με τον Όγκμποε (77’).
Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε το γκολ της τιμής, ενώ ο Γκουτσίδης δοκίμασε στο τελευταίο δεκάλεπτο ένα δίδυμο σέντερ φορ κάνοντας το σύστημα 4-4-2 βάζοντας μπροστά Τσουμάνη και Κούστα.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’: Μπαλιά του Κολομπίνο στον Όγκμποε που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά πριν πλασάρει στον τερματοφύλακα του Ηρακλή, προλαβαίνει και αποκρούει ο Παπαδόπουλος.
14’: Σουτ από τον Τότσκα από μακριά, αλλά η μπάλα καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ.
15’: Ο Μπέρτος κάνει από δεξιά εκπληκτική σέντρα και ο Μαυριάς, με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, κάνει το 1-0.
26’: Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Μαυριάς με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Όγκμποε που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ.
28’: Σέντρα του Νικολιά από δεξιά και ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά … «καταφέρνει» να στείλει την μπάλα άουτ!
33’: Σουτ του Γιουπιτάνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’: Ο Νικολιάς κάνει μια εκπληκτική κούρσα 70 μέτρων φτάνει μόνος προ του Παλαβράκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αποκρούει και απομακρύνει ακόμα περισσότερο ο Παπαδόπουλος.
60’: Σουτ του Μπαλικτσή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
71’: Από εκτέλεση κόρνερ του Γιάκου από δεξιά, ο Γκοτζαμανίδης πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Παλαβράκη.
73’: Πέναλτι για την ΑΕΛ που κάνει ο Μπαλικτσής στον Όγκμποε.
74’: Την εσχάτη των ποινών εκτελεί ο Όγκμποε και κάνει το 2-0.
77’: Πάσα του Μαυριά στον Όγκμποε που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παλαβράκη.
79’: Ο Νικολιάς μεταβιβάζει στον Όγκμποε αυτός με τη σειρά του στον Γιάκο που, μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν διστάζει να κάνει το 3-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
90’+1’: Σουτ του Τότσκα μέσα από τη μικρή περιοχή, αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ήταν οι: Κολομπίνο και Μαυριάς. Καταπληκτικό παιχνίδι και από τους δύο. Επίσης το δίδυμο των σέντερ μπακ Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη έχει «δέσει» και κυριολεκτικά βρήκε ο Φίλιππος τον… Ναθαναήλ. Χρόνια έχουμε να δούμε τέτοιο αμυντικό δίδυμο. Ο Θεοδωρόπουλος μία φορά χρειάστηκε να επέμβει και το έπραξε. Ο Μπέρτος έκανε καταπληκτική σέντρα στο πρώτο γκολ, ενώ καλός ήταν και ο Ομάρ. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου έδειξε λίγο κουρασμένος, αλλά είναι «πολυεργαλείο». Ο Ραμίρες μέτριος, ενώ ο Νικολιάς προσφέρει απίστευτο θέαμα αλλά όχι γκολ… Ο Όγκμποε βάζει γκολ αλλά και χάνει τέρματα…
Από τις αλλαγές ο Γιάκος ξεχώρισε αφού και γκολ πέτυχε και ξέρει να κρατάει την μπάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μπήκε μαζί με τον Κώστα Παπαγεωργίου η ομάδα πέτυχε δύο τέρματα. Είδηση αποτελεί ότι δεν σκόραρε ο Τσουμάνης (ο νεαρός μόλις μπαίνει βάζει συνήθως γκολ), ενώ ο Κούστα επανήλθε μετά από καιρό και ήταν μαχητικός.
Από τον Ηρακλή κορυφαίος ο Τομάς και ακολούθησαν οι: Μπαλικτσής, Παπαδόπουλος. Έχει μια πολύ καλή ομάδα και όπως είπε ο Γκουτσίδης: «Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει χάσει είτε εντός έδρας είτε εκτός από κανέναν από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Έχει απίστευτη ποιότητα ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση αφού βρίσκει τους τρόπους να βάζει γκολ. Γι’ αυτό και ήταν από τα δύσκολα παιχνίδια όπως και τα υπόλοιπα».

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Παναγιώτης Κουκούλας, από τον Σύνδεσμο Λέσβου, μάλλον αδίκησε την ΑΕΛ στο ξεκίνημα του αγώνα με τις αποφάσεις του και κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Κίτρινη κάρτα είδε ο Νικολιάς.
Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Χρήστος Ψύλλος (Λέσβου) και ο Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας).ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης (82’ Γαρουφαλιάς), Ομάρ, Κολομπίνο, Ραμίρεζ (61’ Γιάκος), Θ. Παπαγεωργίου (61’ Κ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς, Νικολιάς (81’ Τσουμάνης), Όγκμποε (81’ Κούστα).
ΠΟΤ-Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Μπαλικτσής, Παπαδόπουλος (56’ λ. τρ. Μασούρας), Α. Παπαστεριανός, Μανωλάκης, Πατράλης (76’ Σίλβα), Ναπολιτάνο, Γιουμπιτάνα (46’ Τότσκα), Τομάς, Κάκκο (85’ Μπαστακός), Καρτσαμπάς (76’ Άλεξιτς).

ΔΥΟ ΣΤΟ ΟΡΙΟ
Ένας μόλις παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΟΤ Ηρακλή και αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Νικολιάς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάριος Όγκμποε και ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς βρίσκονται στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Superleague 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Νίκος Γκοτζαμανίδης 5, Χάρης Ηλιάδης, Αντριάν Κολομπίνο, Μανώλης Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ 4, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Μάριος Όγκμποε 3, Παντελής Θεολόγου, Κώστας Παπαγεωργίου, Γκαμπριέλ Ραμίρες, Αλέξανδρος Νικολιάς 2, Σπύρος Γλυνός, Ευριπίδης Γιάκος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Θανάσης Παπαγεωργίου, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Μαϊδανός 1.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass