MOTOGP

Η πιο τρελή σεζόν ξεκινά...

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 12:01

Το 2022 ξεκινάει σήμερα στις 17.00 και στην Πίστα του Qatar με τις μοτοσικλέτες

να είναι πιο κοντά από ποτέ. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο σφιχτή, πιο σκληρή σεζόν στα MotoGP. Φαίνεται ότι οι αναβάτες συμφωνούν, καθώς είμαστε έτοιμοι για έξι κατασκευαστές και 24 εξαιρετικά γρήγορους αναβάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι σε 21 αγώνες. Οι ίδιοι οι αναβάτες είπαν τη γνώμη τους για την επόμενη σεζόν. Quartararo: «Λοιπόν, θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, αλλά για την παράσταση και για όλους θα είναι ωραίο να μην έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά. Θυμάμαι ότι ίσως πριν από 10 χρόνια είχαμε μερικούς αναβάτες και μετά τους υπόλοιπους, αλλά τώρα βασικά όλα είναι τόσο σφιχτά και το επίπεδο των αναβατών είναι πολύ υψηλό. Τώρα νομίζω ότι είναι πιο σφιχτό από ποτέ και θα είναι διασκεδαστικό». Marc Marquez: «Φυσικά όπως λένε στο τεστ ήμασταν πολύ κοντά, αλλά δεν είναι η πρώτη χρονιά που στο τεστ ήμασταν πολύ κοντά. Ας δούμε στους πρώτους τέσσερις ή πέντε αγώνες και εκεί θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι κορυφαίοι. Τέλος πάντων, θα είναι ενδιαφέρον να έχουμε ίσες μοτοσικλέτες, ίσο επίπεδο μεταξύ των αναβατών και αυτό κάνει τα πάντα πιο ενδιαφέροντα». Οι Quartararo και Bagnaia μπαίνουν στη σεζόν ως δύο από τα πρώτα φαβορί. Η Yamaha δεν βρήκε τη βελτίωση της κορυφαίας ταχύτητας που αναζητούσε, καθώς η Ducati συνεχίζει να μοιάζει σαν να έχει το πιο δυνατό πακέτο στο grid.
Quartararo: «Για να είμαι ειλικρινής, είναι υπέροχο να επιστρέφεις. Όταν τελειώνει η σεζόν, οι εβδομάδες περνάνε γρήγορα, αλλά όταν είσαι κοντά στο να ανέβεις στη μοτοσικλέτα στο Qatar, η τελευταία εβδομάδα ήταν μεγάλη και είναι υπέροχο να είσαι εδώ. Νομίζω ότι η προετοιμασία ήταν καλή, περιμέναμε λίγο περισσότερη τελική ταχύτητα. Είναι αυτό που είναι, πρέπει να δώσουμε το 100% σε κάθε περίπτωση. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω αύριο». Είναι μια ερώτηση στα χείλη όλων. Πώς θα τα πάει ο Marc Marquez στο Qatar και πόσο καλή είναι η ολοκαίνουργια RC213V της Honda; Η απάντηση και στα δύο θα έρθει πολύ σύντομα στο Lusail International Circuit. Marc Marquez: «Ναι, φυσικά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ήδη καλύτερα από πέρυσι και αυτό είναι σημαντικό. Μετά τον χειμώνα δεν ήταν ξεκάθαρο, αλλά ήταν σημαντικό να κάνω τα τεστ στη Μαλαισία και στην Ινδονησία, μετά τη Mandalika ένιωσα ότι έκανα ένα βήμα με τη φυσική μου κατάσταση και αυτό είναι σημαντικό. Ας δούμε πώς θα ξεκινήσω τον πρώτο αγώνα, για το 2022 θέλω να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά για τον τίτλο φυσικά, ίσως όμως για το Grand Prix του Qatar δεν είμαι έτοιμος. Το Σαββατοκύριακο θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε».
Ο ήχος των μοτοσικλετών Grand Prix που βουίζουν στο Qatar είναι εδώ. Το 2022 είναι εδώ και μια νέα εποχή διαμορφώνεται. Εάν οι περσινοί αγώνες σε απόσταση αναπνοής από την Doha είναι ένα δείγμα, τότε σήμερα το θέαμα θα είναι απολύτως συγκλονιστικό.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass