ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ:

Ο αθλητισμός δημιουργεί φιλίες μεταξύ των λαών...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2022 21:11

Το ‘πε και το ‘κανε ο παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Νίκος Γκοτζαμανίδης... Πριν τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ είχε πει στον τότε τεχνικό Ηλία Φυντάνη...:

«Μετά το παιχνίδι αυτό αν παίξω, δεν θα ξαναβγώ από την ενδεκάδα...». Και πράγματι αν εξαιρέσει κάποιον τραυματισμό και μια τιμωρία, δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα ο 21χρονος παίκτης. Μάλιστα άρχισε και να σκοράρει, όπως προχθές στον αγώνα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό (1-0 κέρδισε η λαρισινή ομάδα)...
«Δεν θέλω να μιλήσω για τα προηγούμενα που έχουν γίνει, αλλά μόνο για την τωρινή ομάδα που πιστεύω ότι υπάρχει καλό κλίμα και μπορούμε να ανεβούμε κατηγορία. Δίνουμε σε κάθε αγώνα τον καλύτερο εαυτό μας...».
Και ο νεαρός παίκτης συνέχισε λέγοντας... «Δεν το κρύβω ότι χάρηκα πολύ το τέρμα που πέτυχα για τον Μαξιμένκο, αλλά και για έναν πολύ καλό μου φίλο, τον Ουκρανό τον Άλαν Άτσι που μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο».
Και τι σου λέει για τι συνθήκες πολέμου...;
«Αυτό που κάνω τώρα μαζί σας... Να κάνω γνωστό τον πόλεμο που κάνουν στην Ουκρανία σε όλη τη χώρα μου και τη μάχη που δίνουν με τους εισβολείς Ρώσους οι πολίτες της, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είκοσι χρονών ο φίλος μου έχει όπλο και πολεμάει. Αντί να παίζει ποδόσφαιρο ασχολείται με τον πόλεμο, τον οποίο εμείς τον γνωρίζουμε μόνο μέσω παιχνιδιών στο κομπιούτερ. Και είναι καλός μου φίλος γιατί ο αθλητισμός δημιουργεί φιλίες μεταξύ των λαών και όχι πολεμική ατμόσφαιρα».
Και συνέχισε... «Όταν του είπα ότι έβαλα γκολ, τότε μου ζήτησε να μιλήσω σε ΜΜΕ και να βοηθήσω τη χώρα του μέσα από τις δηλώσεις που θα μου ζητήσουν. Πέντε χρόνια φίλοι είμαστε. Πρωτογνωριστήκαμε στην Τουρκία στο Aegean Cup στον αγώνα Ελλάδα-Ουκρανία 1-0 που ήμασταν και οι δύο 16 χρονών και στη συνέχεια σε αγώνα στο Κίεβο σε φιλικό μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελπίδων Ελλάδας και Ουκρανίας 0-0. Από την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε μιλάμε καθημερινά. Μου στέλνει φωτογραφίες από τον πόλεμο και μου δείχνει σε βιντεοκλήσεις αυτά που συμβαίνουν».
Ο συγκεκριμένος παίκτης γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 2021, παίζει στη Βερεζ Ρίβν δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν παίκτης στην Τορπένο Βελάζ της Λευκορωσίας.

 

ΧΘΕΣ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν ρεπό, ενώ έγιναν και πληρωμές παικτών, συνολικού ύψους περίπου 160.000 ευρώ όπως διέρρευσε, συμπεριλαμβανομένων Εφορίας και ασφαλιστικών εισφορών.
Σήμερα θα γίνει προπόνηση στις 15.00 στις εγκαταστάσεις των Δένδρων και από ‘κει και πέρα οι προπονήσεις θα είναι πρωινές.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ
Το πρώτο του γκολ στη Super League 2, τη σεζόν 2021-2022 και το πρώτο επίσημο με τη φανέλα της ΑΕΛ, πέτυχε ο Νίκος Γκοτζαμανίδης, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Με το γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ έφθασε τα 26 τέρματα. Έντεκα ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει τα 26 γκολ της ΑΕΛ, στους δεκαοκτώ αγώνες της, στον 1ο όμιλο της Super League 2. Η ΑΕΛ τη σεζόν 2021-2022 έχει σκοράρει 26 φορές, 12 στο πρώτο ημίχρονο και 14 στο δεύτερο ημίχρονο.
Αναλυτικά οι σκόρερ της ΑΕΛ τη σεζόν 2021-2022: Μάριος Όγκμποε 10, Ματίας Ακούνια 5, Μιχάλης Τσουμάνης, Χάρης Ηλιάδης 2, Σπύρος Γλυνός, Ευριπίδης Γιάκος , Αντριάν Κολομπίνο, Δημήτρης Μαυριάς, Γκαμπριέλ Ραμίρες, Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκος Γκοτζαμανίδης 1.

 

ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Δύο παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό και αυτοί ήταν ο Γιώργος Μαϊδανός και ο Γκαμπριέλ Ραμίρες. Ο Μάριος Όγκμποε και ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς βρίσκονται στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Χάρης Ηλιάδης, Αντριάν Κολομπίνο, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Μανώλης Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ 4, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Μάριος Όγκμποε 3, Παντελής Θεολόγου, Κώστας Παπαγεωργίου, Γκαμπριέλ Ραμίρες 2, Σπύρος Γλυνός, Ευριπίδης Γιάκος, Μαξίμ Μαξιμένκο, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Νικολιάς, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Μαϊδανός 1.

 

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΑΕΛ για δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης για δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις (αγώνας SL1 Απόλλων-Παναθηναϊκός) και ΑΕ Λάρισας, επίσης για δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις (αγώνας SL2 ΑΕΛ-Ολυμπιακός Β, 19/02/2022)».

 

«ΜΟΙΡΑΣΙΑ» ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ (0-0)
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Ξάνθης με τη     -μέχρι πρότινος ουραγό- Καβάλα για την 21η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Super League 2, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στην “Xanthi FC Arena”. Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά προχθές, αλλά οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες (σ.σ. έντονη βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι) είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας στο 55ο λεπτό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 34 βαθμούς, ενώ οι «αργοναύτες»... ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση, στην οποία βρίσκεται πλέον μόνος του ο Ολυμπιακός Βόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Ξάνθης δεν καθόταν ο Ζόραν Βούλιτς, καθώς ο σύλλογος είχε ανακοινώσει ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό, όπως και ο βοηθός του, Κώστας Μιχαηλίδης, με αποτέλεσμα αμφότεροι να βρίσκονται σε απομόνωση.
Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο της Super League 2:
Ολυμπιακός Β’-Απόλλων Λάρισας         0-1
Βέροια-ΠΑΟΚ Β’         2-1
Πιερικός-Αλμωπός Αριδαίας         2-2
Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου         0-0
Ηρακλής-Τρίκαλα         0-1
Πανσερραϊκός-ΑΕΛ         0-1
Ξάνθη-Καβάλα         0-0
Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Βόλου Αναβλήθηκε
Ρεπό: Θεσπρωτός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    ΑΓ.     ΒΑΘ.
1. Βέροια     18     45
2. ΑΕΛ     19     42
3. ΑΟ Ξάνθη     18     34
4. Αναγ. Καρδίτσας     17     31
5. Ολυμπιακός Β’     20     28
6. Νίκη Βόλου     20     28
7. ΠΑΟΚ Β’     18     26
8. Ηρακλής     19     26
9. Αλμωπός Αριδαίας     20     26
10. Θεσπρωτός     19     23
11. Τρίκαλα     19     20
12. Απόλλων Λάρισας     19     19
13. Πιερικός     20     19
14. Απόλλων Πόντου     18     17
15. Πανσερραϊκός     20     17
16. Καβάλα     19     14
17. Ολυμπιακός Βόλου     17     13

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass