Ο ΠΑΟΚ νικητής στο απόλυτο «θρίλερ»

*ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ 2-1

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2022 18:30

Το απόλυτο «θρίλερ» έγινε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει δύο γκολ στις καθυστερήσεις και να προκρίνεται στους «4» του Κυπέλλου, νικώντας 2-1 την ΑΕΚ.

Το πρώτο ματς στην Τούμπα είχε λήξει ισόπαλο 0-0 και η Ένωση «αγκάλιασε» την πρόκριση όταν προηγήθηκε με τον Σιμόες στο 83'. Όμως, ο Κούρτιτς στο 90'+5' και ο Μιτρίτσα στο 90'+7' υπέγραψαν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών και έστειλαν την ομάδα τους στους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Υπό το βλέμμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έκανε «ντεμπούτο» στο ΟΑΚΑ, οι δύο «Δικέφαλοι» έδωσαν μάχη για να παραμείνουν στη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το θέαμα ήταν πολύ μέτριο σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Όμως το φινάλε... αποζημίωσε τόσο τον Ουρουγουανό εκλέκτορα, όσο κι εκείνους που παρακολούθησαν το ματς. Στο 15' από εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, ο Μήτογλου σκόραρε με προβολή, όμως στον επανέλεγχο της φάσης από τον VAR υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση. Ο Μήτογλου πέτυχε γκολ και στο 60', όμως και πάλι ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης!
Στο 83' η Ένωση πήρε το προβάδισμα. Ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στο ύψος της περιοχής και ο αρχηγός Αντρέ Σιμόες με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιασμίν Κούρτιτς με απίθανο φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα «δοκάρι και μέσα» και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, χάρη στο εκτός έδρας γκολ που ισχύει ακόμη στις εγχώριες διοργανώσεις. Δύο λεπτά αργότερα, στο 90'+7', ο Μιτρίτσα με ακόμα ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια.
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία):
Κίτρινες: Ρότα - Άκπομ, Σίντκλεϊ.
AΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90' Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (90'+3' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο (90' Λε Ταλέκ).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90'+3' Μουργκ), Τσιγγάρας (64' Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ
Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ο Παναιτωλικός έφτασε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να ξεδιψάσει, καθώς το γκολ του Μασούρα στις καθυστερήσεις ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο (είχαν νικήσει τα «καναρίνια» με 2-1), έστειλε τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου στην παράταση κι εκεί ο Ολυμπιακός, που έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 89', βρήκε και τρίτο γκολ με τον ίδιο παίκτη και στα ημιτελικά θα παίξει με τον ΠΑΟΚ.
Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονταν ένα γρήγορο γκολ και το βρήκαν νωρίς χάρη στο εκρηκτικό ξεκίνημά τους, που είχε εκφραστή τον Φαντιγκά: ο νεαρός Γάλλος, στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη στο 3ο λεπτό και άνοιξε το σκορ στο 6ο με διαγώνιο σουτ από ασίστ του Καρβάλιο, που έκανε ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα. Όσο παρέμενε το 1-0 ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά και «κάηκε» στο 85', καθώς ο έμπειρος και ικανός σκόρερ Καρέλης βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να εκτελέσει τον Τζολάκη. Το παιχνίδι όμως είχε δρόμο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας έγραψε το 2-1 από κοντά και ύστερα από ασίστ του Κίτσου, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.
Στο 96' ο Τικίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας σε κεφαλιά και στο 105' ο Βρουσάι σούταρε πάνω από το δοκάρι. Τελικά, ο άνθρωπος που έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του ήταν κι εκείνος που την κέρδισε: ο Γιώργος Μασούρας, πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, στο 115' και με ωραίο σουτ εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Ανέστη κι έστειλε την ομάδα του στους «τέσσερις» του Κυπέλλου. Διαιτητής: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας). Κόκκινη: 89' Ντουάρτε.
Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Μ. Καμαρά, Μπα - Βργκοτς, Λάρσον, Μεντόσα, Ντουάρτε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Βρουσάι, Παπαδόπουλος, Μπα, Κίτσος, Κανέ (66' Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98' Σουρλής), Φαντιγκά (53' Μασούρας), Καρβάλιο (66' Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (76' Κούντε), Ελ Αραμπί (53' Τικίνιο).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακαδήμας (57' Λάρσον), Μαλής, Βργκοτς, Περέιρα, Μάρτενσον, Αντούνες (57' Φλόρες), Ντουάρτε, Νταγκό (90' Χουχούμης), Μεντόσα (82' Μπαρμπόσα), Καρέλης (90' Τσιγγάρας).
ΣΤΟΥΣ «4» ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» και τυπικά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, καθώς νίκησε ξανά την Αναγέννηση Καρδίτσας, αυτήν τη φορά στο δημοτικό στάδιο της θεσσαλικής πόλης με 1-0, και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τη Λαμία. Ο Παλάσιος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 81’, επιστροφή σε δράση για τον Δημήτρη Κουρμπέλη έπειτα από 14 μήνες απουσίας από τους αγώνες των «πράσινων». Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Κίτρινες: Μανιός, Μπάλλας - Σάρλια.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Λαρέα (56' Καρανίκας), Κοτσώνης, Γκουγκούδης, Μπάλλας, Πλέγας (73' Β. Θεολόγης), Βιδάλ (69' Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56' Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69' Πολίτης), Μανιός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (64' Σιδεράς), Σάρλια, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63' Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63' Ρούμπεν), Χατζηγιοβάνης (74' Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75' Αϊτόρ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass