Καμπάνια ευαισθητοποίησης #NoMore για τη βία από την ΕΠΟ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ - ΦΙΛΙΚΟ ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2022 20:10

Την έμπρακτη καταδίκη απέναντι σε κάθε μορφή βίας πρόκειται να δείξει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις ομάδες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του φιλάθλου του Άρη Άλκη Καμπανού, η Ε.Π.Ο. αναλαμβάνει πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και μαζί με τις ομάδες πρόκειται να προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Με κεντρικό σύνθημα #NoMore (φτάνει πια), οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τα τρία παιχνίδια της 9ης Φεβρουαρίου 2022. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη των αγώνων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και θα εμφανιστούν στο γήπεδο με καρτέλες και μπλουζάκια με αναγραφόμενο το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας, καθώς και προβολή στα μάτριξ των γηπέδων βίντεο με μηνύματα των αρχηγών και των οκτώ ομάδων που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Η καμπάνια θα εξελιχθεί και στις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου, θα κορυφωθεί στον τελικό του θεσμού και θα επεκταθεί και στο σχολικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία», που περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «Ευ Αγωνίζεσθαι» στα σχολεία της χώρας, καθώς επίσης και σε όλες τις αναπτυξιακές εκδηλώσεις/grassroots που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
Σύσσωμη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο κόσμος του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται προς την κατεύθυνση της εξάλειψης κάθε μορφής βίας και κάθε ενέργειας που είναι αντίθετη με το «Ευ Αγωνίζεσθαι», με βασικά συνθήματα #ΝοΜοre, #AgainstViolence και #InFootballWeLove γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε, χωρίς βία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και οπαδικές διαμάχες».


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Με στόχο την αποτροπή της συνέχισης εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, απέστειλε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ζητώντας την εγρήγορσή τους για την πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων βίας.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να ασκούν διαρκείς ελέγχους στους οπαδούς και σε ακραίες συμπεριφορές που εκδηλώνονται, αλλά και να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις, κάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας τους εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου, στη Χαριλάου.
Η σύσκεψη διεξήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο προϊστάμενός της Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής Φώτης Θέος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

 

ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ
Σχετικά με την επιθυμία του πατέρα του αδικοχαμένου ‘Αλκη να διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, ο κ. Γκαγκάτσης είπε ότι αυτό θα γίνει πράξη, παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, και προς αυτήν την κατεύθυνση «συζητήσαμε με τον κύριο Καρυπίδη να βρούμε την ημερομηνία».
Εν τω μεταξύ κινήσεις για να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου του συλλόγου, Αλκη Καμπανού δρομολογεί και η ΚΑΕ Αρης.


ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες, υπεύθυνοι ισάριθμων συνδέσμων οπαδών, κατά την παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους και ήρε την κράτησή τους.
Εν τω μεταξύ ειδική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην Αττική, πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. Σε σύνδεσμο που βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ: Μαχαίρι, τσεκούρι, 2 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, 15 ξύλινα και ένα 1 μεταλλικό κοντάρι, 8 ξύλινα καδρόνια με βίδες, 14 κράνη μοτοσικλέτας, 6 σπρέι βαφής διαφόρων χρωμάτων, 11 καπνογόνα-βαρελάκια και σύστημα καταγραφής εικόνας.
Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass