ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Ανοίγει η πλατφόρμα των ερασ. σωματείων

ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2022 20:10

Εντός του Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα που θα μπορεί να δεχτεί νέες αιτήσεις ένταξης σωματείων στο Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου.


Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως η Υπουργική Απόφαση θα ρυθμίζει όλα τα θέματα και τις λεπτομέρειες, πρώτον για την αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, δεύτερον για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο ηλεκτρονικό μητρώο και τρίτον για τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής και επικαιροποίησης. Υπογράμμισε πως όλα τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο κατά το έτος 2021, υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία.
Σημείωσε πως το 2020 ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή τους στο Μητρώο, 4.034 ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ το 2021 ανήλθαν σε 4.808 τα ερασιτεχνικά σωματεία συν 72 σωματεία που αρχικά η προσπάθεια εγγραφής τους είχε χαρακτηριστεί ανεπιτυχής εξαιτίας κάποιων τεχνικών αστοχιών του συστήματος που διορθώθηκαν.
Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καθώς όπως είπε «θέλουμε μια μεγάλη, υγιή βάση ερασιτεχνικών σωματείων». Με το Μητρώο, «βάζουμε τάξη και νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας. Στηρίζοντας τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους αθλητές μας, κάνοντας πράξη την αθλητική μεταρρύθμιση, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας πάνω από όλα».
Ο Υφυπουργός υπογράμμισε πως μέσα από το Μητρώο γνωρίζουμε επιτέλους πόσα είναι τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία και ποια αθλήματα έχουν. Αυτά, έτσι, μπορούν και αναγνωρίζονται από την Πολιτεία, και έχουν δικαίωμα στην απευθείας οικονομική στήριξη από την Πολιτεία και δικαίωμα ψήφου.
Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ο Υφυπουργός ανέφερε πως τους δόθηκαν 13,5 εκατομμύρια αρχικά το έτος που πέρασε, στη συνέχεια άλλα 21 εκατ. ευρώ και επιπλέον άλλα 10 εκατ. ευρώ μέσω των ομοσπονδιών τους.
Από τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ, το ποσό των 8.370.000 ευρώ θα διατεθούν στις Εθνικές μας Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων), που δήλωσαν.
Είπε χαρακτηριστικά: «Η αθλητική μας μεταρρύθμιση εστιάζει στο κύτταρο της ανάπτυξης, στην έμπρακτη και συνεχή στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, των αθλητριών και των αθλητών. Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το Οικονομικό Επιτελείο για αυτήν τη δυνατότητα.
Η χρηματοδότηση των 31 εκατ. ευρώ είναι αναπτυξιακή, καθώς το ήμισυ των καταβαλλομένων χρημάτων επενδύεται σε βελτίωση εγκαταστάσεων και ηλικιακές υποδομές.
Και, βέβαια, αθροίζει στο συνολικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ τα χρήματα που έχουν δοθεί για τον ελληνικό αθλητισμό τους τελευταίους 12 μήνες».
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, καθώς δημιουργείται επίσης το μητρώο των αθλητικών υποδομών της χώρας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πλήρη εικόνα, είτε αυτές ανήκουν στο Υπουργείο Αθλητισμού, είτε σε Δήμους και Περιφέρειες. Με τον ν. 4726, θεσμοθετήσαμε το Μητρώο Προπονητών. Δημιουργούμε επιπλέον, το Μητρώο Διακριθέντων Αθλητών, το Μητρώο Εποπτευόμενων Φορέων, το Μητρώο Οικονομικών Δεσμεύσεων των Εποπτευόμενων Φορέων, το Μητρώο Κανονισμών Αθλημάτων Αγωνισμάτων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, το Μητρώο Διαμεσολαβητών Αθλητικών Συμβάσεων και το Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης.

 

Η ΕΠΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΡΥΦΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στο ζήτημα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης, επικεντρώθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά την τηλεδιάσκεψη με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου - Το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο στο προσκήνιο». Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιτέθηκε στην ΕΠΟ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπάρχει αυστηρή επιστολή της FIFA και της UEFA για το συγκεκριμένο ζήτημα, την οποία η Ομοσπονδία «αποκρύπτει από όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, επειδή δεν τη συμφέρει το περιεχόμενό της».
«Η εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ έλαβε μια αυστηρή επιστολή από τις FIFA/UEFA την παραμονή των Χριστουγέννων. Η επιστολή αφορά στην άμεση εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, μέσω της ορθής ενσωμάτωσης των προβλέψεών της στο καταστατικό της ΕΠΟ, που υποτίθεται ότι είχε γίνει σωστά και είχε εγκριθεί ομόφωνα κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 27 Αυγούστου, δηλαδή πριν από πέντε μήνες. Την αυστηρή επιστολή την κρατά κρυφή η εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει διεξαχθεί ούτε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη του Δ.Σ.», είπε αρχικά και συνέχισε: «Κάντε τις συγκρίσεις σας. Η ΕΠΟ που έσπευδε να δώσει στη δημοσιότητα κάθε επιστολή των FIFA/UEFA, αρκεί να υπήρχε έστω και μόνο το όνομά μου μέσα σ’ αυτές, τώρα αποκρύπτει από όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια τη συγκεκριμένη σοβαρότατη αλληλογραφία, επειδή δεν τη συμφέρει το περιεχόμενό της.
Αντ’ αυτού, με διαρροές στα ΜΜΕ η εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ προκαλεί το γέλιο όλων των φιλάθλων, ψελλίζοντας πως “η Ολιστική Μελέτη υλοποιείται ήδη αθόρυβα και με σταθερά βήματα, σε συγκεκριμένες πτυχές της”! “Αθόρυβα” επειδή είναι σεμνοί και ντροπαλοί; Όχι βέβαια! Την αμετροέπειά τους τη δείχνουν με κάθε αφορμή. “Ανύπαρκτα”, ήθελαν να πουν και νομίζουν πως μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να κερδίσουν χρόνο. Ε, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν πλέον, τα γεγονότα μιλούν μόνα τους και έχουν γνώση οι φύλακες. Το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να υπάρχουν καθαρές προθέσεις, καθαροί όροι και καθαροί συνεργάτες. Κι αυτό το καθαρό ποδόσφαιρο θα το έχουμε με ή χωρίς την ΕΠΟ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass