ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ:

Ας μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία...

*«Στροφή» στους Eλληνες παίκτες και δυσαρέσκεια για Ακούνια και Μαξιμένκο *Κριτήριο τα παιχνίδια με Καβάλα και Τρίκαλα

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 21:00

Η ΑΕΛ, δύο αγώνες πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος στη Super League 2, βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τη Βέροια, ενώ για να κάνει «ταμείο» θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση των εξ αναβολής αγώνων. Το πιο πιθανό είναι να τερματίσει στην 3η ή την 4η θέση και θέλει στον δεύτερο γύρο να κάνει μια πορεία κατά την οποία όχι απλά δεν θα χάνει, αλλά θα κερδίζει κάθε αγώνα.


Βέβαια, όπως και πέρυσι, έχει κόντρα αρκετές διαιτησίες. Στον προχθεσινό αγώνα ο Καρδιτσιώτης διαιτητής κ. Τσιάρας αδίκησε την ΑΕΛ, κυρίως με τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε βάρος του Ακούνια στο πρώτο μέρος και στην αρχή του αγώνα άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΟΚ Β’. Το τελικό 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης χθες μιλώντας στους παίκτες αναφέρθηκε στη διαιτησία και τόνισε ότι δεν πρέπει να ασχολούνται ούτε να διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο σε περίπτωση κάποιας διακοπής ή σφυρίγματος. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να ασχολούνται περισσότερο με το δικό τους παιχνίδι.
Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΛ για μια ακόμα φορά αμυντικά ήταν πολύ καλή (έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μαζί με την Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς έχουν δεχτεί πέντε τέρματα), αλλά επιθετικά δεν τα πάει τόσο καλά. Έχει πετύχει τα μισά γκολ απ’ αυτά της Βέροιας, (η ομάδα της Ημαθίας έχει βάλει 33 γκολ και η ΑΕΛ 19).
Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν παράπονα από διοικητικούς για τον Ακούνια (μίλησε ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας με τον μάνατζέρ του), αλλά και τον Μαξιμένκο που αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα του αγώνα.
Τα παιχνίδια με Καβάλα (εντός, την ερχόμενη Τετάρτη) και Τρίκαλα (εκτός) θα είναι το κριτήριο για τους δύο, ενώ ήδη υπάρχει μια «στροφή» προς τους Έλληνες παίκτες και κυρίως σε ταλαντούχους. Είδαμε προχθές να παίζει ξανά ο Τσουμάνης, ενώ Μιλτιάδης και Νίνο ίσως πάρουν άμεσα ευκαιρία.
Στον αγώνα με την Καβάλα στη διάθεση του Γκουτσίδη θα είναι και οι: Κολομπίνο, Γκοτζαμανίδης που εξέτισαν την ποινή τους.
Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β', διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Κύριε Κλάτενμπεργκ με αυτές τις διαιτησίες που έχει η ΑΕΛ εκτίθεσαι και εσύ, αλλά συγχρόνως πανηγυρίζει και όλο το βρώμικο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου που θέλει να σε διώξει. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπει ο διαιτητής αυτό το πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ που θα το έδινε και ο Ιβάν Σαββίδης από ντροπή».
Στο μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ κατηγορεί τον ΠΑΟΚ ότι κάνει επιλογές ενδεκάδας ανάλογα με τα παιχνίδια και τονίζει: «Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Αυτό είναι φαρσοκωμωδία και ξεχρέωμα λογαριασμών. Η ιστορία του ΠΑΟΚ δεν του επιτρέπει να έχει αυτές τις συμπεριφορές στο πρωτάθλημα της Super League 2».
ΧΑΣΑΜΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ
Ο αμυντικός της ΑΕΛ, Παντελής Θεολόγου, με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β' δήλωσε: «Πήγε από την αρχή στη δύναμη, είχε μεγάλη ένταση, πολλές μονομαχίες, στις ευκαιρίες που είχαμε δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Δυστυχώς για εμάς χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουμε για την άνοδο. Τώρα αναγκαστικά θα κοιτάξουμε το ματς της Τετάρτης, που είναι εξίσου πολύ δύσκολο με την Καβάλα».
Επίσης ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Β', Κυριάκος Γιαξής, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ είπε: «Ένα δυνατό παιχνίδι. Η ΑΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα που έχει εμπειρία σε τέτοιες κατηγορίες. Από την άλλη εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα, με νεαρούς παίκτες. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι για εμάς και κάθε ματς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».
ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ
Ένας παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα, ο Μαξιμένκο, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β' στο Στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2. Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς και ο Ματίας Ακούνια, βρίσκονται στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρουν κίτρινη κάρτα, θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ:
Χάρης Ηλιάδης, Αντριάν Κολομπίνο, Νίκος Γκοτζαμανίδης 4, Ματίας Ακούνια, Ηρακλής Γαρουφαλιάς 3, Μανώλης Μπέρτος, Κώστας Παπαγεωργίου, Παντελής Θεολόγου, Αμπούντ Ομάρ, Μάριος Όγκμποε 2, Σπύρος Γλυνός, Ευριπίδης Γιάκος, Γκαμπριέλ Ραμίρεζ, Μαξίμ Μαξιμένκο 1.
ΞΕΦΥΓΕ Η ΒΕΡΟΙΑ
Στους έξι βαθμούς αύξησε η Βέροια την απόσταση που τη χωρίζει από τον πλησιέστερο διώκτη της, στον κορυφή του Α΄ ομίλου της Super League 2. Η ομάδα της Ημαθίας επικράτησε 2-1 του Θεσπρωτού και ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη ΑΕΛ, που προχθές (29/1) «στραβοπάτησε» στο Αλκαζάρ απέναντι στον ΠΑΟΚ Β΄. Η Ξάνθη αντίθετα συνεχίζει να χάνει έδαφος, καθώς ούτε η αλλαγή προπονητή τη βοήθησε να επιστρέψει στις νίκες, μένοντας στο 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη. Η Αναγέννηση Καρδίτσας επέστρεψε στη δράση του πρωταθλήματος μετά από έναν μήνα (μέσα στο 2022 είχε δώσει μόνο τον προημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), νίκησε 2-0 τον Πιερικό και ακολουθεί το γκρουπ των πρωτοπόρων, έχοντας αρκετά ματς σε εκκρεμότητα.
Ο Ολυμπιακός Β΄ επικράτησε 2-0 της Νίκης Βόλου και την ξεπέρασε στη βαθμολογία, με τον Κωστή να χάνει αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια να έχει γκολ και ασίστ, οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη. Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ο Αλμωπός Αριδαίας σημείωσε σπουδαίο «διπλό» επί του Πανσερραϊκού (3-1), ενώ η ουραγός Καβάλα «σόκαρε» τον ΠΟΤ Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, νικώντας τον 2-1 με γκολ του Σαμπανίδη στο 90΄.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β’ 0-0
Ολυμπιακός Β’ - Νίκη Βόλου 2-0
Απόλλων Λάρισας - Ολυμπιακός Βόλου 1-1
Πανσερραϊκός - Αλμωπός Αριδαίας 1-3
ΠΟΤ Ηρακλής - Καβάλα 1-2
Βέροια - Θεσπρωτός 2-1
Απόλλων Πόντου - Ξάνθη 0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πιερικός 2-0
ΡΕΠΟ: Τρίκαλα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Βέροια 14 33
2. ΑΕΛ 14 27
3. ΑΟ Ξάνθη 12 24
4. Αναγ. Καρδίτσας 10 22
5. Αλμωπός Αριδαίας 14 21
6. Ολυμπιακός Β’ 14 21
7. Νίκη Βόλου 14 19
8. Θεσπρωτός 14 18
9. ΠΟΤ Ηρακλής 12 16
10. ΠΑΟΚ Β’ 11 14
11. Πιερικός 15 14
12. Απόλλων Πόντου 14 13
13. Τρίκαλα 12 13
14. Πανσερραϊκός 13 12
15. Ολυμπιακός Βόλου 13 10
16. Απόλλων Λάρισας 14 10
17. Καβάλα 12 9
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (15.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός 11η αγωνιστική
ΠΑΟΚ Β' - Νίκη Βόλου 12η αγωνιστική
Ολυμπιακός Πειραιώς Β' - Ξάνθη 12η αγωνιστική
Τρίκαλα - Αλμωπός Αριδαίας 12η αγωνιστική
ΑΕΛ - Καβάλα 12η αγωνιστική
Απόλλων Λάρισας - Θεσπρωτός 12η αγωνιστική
Πιερικός - ΠΟΤ Ηρακλής 13η αγωνιστική

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass