Aλλος είχε το όνομα και άλλος τη χάρη…

*Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΗ ΝΙΚΗ 2-0 *ΜΕ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΝΟΥΣΙΟΣ (3’) ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΣ (81’)

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2022 20:00

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στη Νεάπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος κέρδισε τη Νίκη Βόλου με 2-0, σε αγώνα για τη 14η αγωνιστική της Super League 2.


Το πρώτο αυτό …τρίποντο της φετινής περιόδου για τους «κυανόλευκους» κατακτήθηκε με παλικαρίσιο τρόπο, καθώς η λαρισινή ομάδα πήγε πολύ καλά «διαβασμένη» στη γειτονική πόλη και ο τεχνικός της Θωμάς Γράφας παρέταξε μια ενδεκάδα, που έκανε κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας πως την αδικεί κατάφωρα η βαθμολογική της θέση. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παρουσιάστηκε αγνώριστη και κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις μόλις σε δύο στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη δεν κατέγραψε κάποια αξιόλογη φάση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλές στιγμές με τον Μπαλογιάννη -στο πρώτο ημίχρονο- και τους Βίγια και Λίταινα (στο δεύτερο).
Με γκολ από τα …αποδυτήρια μόλις στο 3’, άρχισε ο αγώνας και έκανε ακόμα πιο …κρύα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νεάπολης. Ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε ο Βίγια Ρουίζ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα, ο Βίγια κέρδισε και πάλι την κατοχή, έβγαλε δεξιά για τον Βαγγέλη Νούσιο, έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μπάγιτς.
Στο 25’ έπιασε σουτ ο Μπαλογιάννης στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Μπάγιτς να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση, πέφτοντας στο αριστερό του δοκάρι και να παραχωρεί -σωτήρια- κόρνερ.
Στο 36’ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία της Νίκης για να ισοφαρίσει, όταν ο Παναγιωτίδης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, με τον Ροχάνο να πηδάει πιο ψηλά από τους αντιπάλους αμυντικούς και να παίρνει την κεφαλιά και με τον Αστρά να εκτινάσσεται στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του και να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 44’ -και πάλι ο Ροχάνο- πήρε την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Γρομητσάρη στην «πλάτη» της άμυνας, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το απέναντι δεξί δοκάρι του Αστρά.
Στην επανάληψη και πάλι ο Απόλλων Λάρισας ήταν καλύτερος και στο 59’ο Τίμπουε από αριστερά, σε αντεπίθεση της ομάδας του, τροφοδότησε τον Βίγια, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ και υποχρέωσε τον Μπάγιτς σε μία ακόμα καλή επέμβαση, πέφτοντας στο δεξί δοκάρι του και διώχνοντας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα στο 61’ο Λίταινας βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να απομακρύνει με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης του Απόλλωνα.
Στο 81’ ο Κώστας Χατζής έκανε και το 0-2 με δυνατό μονοκόμματο σουτ μετά από κόρνερ του Βίγια Ρουίζ από τα αριστερά και οι παίκτες της λαρισινής ομάδας πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ και στο τέλος την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών.
Διαιτητής ήταν ο κ. Βεργέτης (Αρκαδίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Κυριο (Αρκαδίας), Δελή (Βοιωτίας)
Κίτρινες: Μέτσε, Γκαρσία, Τσουκαλάς – Λίταινας, Βίγια, Χατζής και ο τεχνικός του Απόλλωνα Θωμάς Γράφας.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος (67’ Κυρίτσης), Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Μέτσε (54’ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βασιλείου, Ροχάνο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Αστράς, Λίταινας, Σκούπρας (20’ λ.τ. Λουκάς), Βίγια Ρουίζ (90’ Ζιάκας), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κόζου, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης (71’ Λεμάνγκρ).

3382715.jpg

*Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, η ΠΑΕ Νίκη Βόλου τίμησε τον Τάσο Κυριάκο του Απόλλωνα για την προσφορά του στον Σύλλογο της Νέας Ιωνίας.  Ο Τάσος Κυριάκος φόρεσε τη φανέλα της Νίκης, κατά την αγωνιστική περίοδο 2021-2013. Τη φανέλα με το νούμερο 7 παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της βολιώτικης ομάδας, Βασίλης Βενέτης.
*Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Απόλλωνα Λάρισας είναι την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στην Ξάνθη σε εξ αναβολής παιχνίδι με την ακριτική ομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass