Δέκα κρούσματα στον Απόλλωνα Λάρισας

*ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ * ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2022 21:05

Το νέο και πλέον «επιθετικό» κύμα της πανδημίας του κορονοϊού μέσω της μετάλλαξης «Όμικρον» έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη, που προσπαθεί να βρει ξανά... ισορροπία, μετά την απίστευτη αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις χώρες.


Όπως γίνεται κατανοητό, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει «ανέγγιχτο» (και) τον αθλητισμό, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα επί γης. Στην Ελλάδα έχει ήδη αποφασιστεί η διακοπή της Basket League για δύο εβδομάδες (μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάσταση), η Euroleague ανέβαλλε τους αγώνες του Παναθηναϊκού με την Άλμπα και του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις (19η αγωνιστική) λόγω των πάμπολλων κρουσμάτων στους δύο «αιώνιους» (από 11 κρούσματα), ενώ χθες αποφασίστηκε η αναβολή της 9ης αγωνιστικής της Volley League Ανδρών.
Την ίδια ώρα στο ποδόσφαιρο, δύο 24ωρα πριν από την εκκίνηση της 11ης αγωνιστικής, πρώτης για το 2022, της Super League 2, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη (15:00), η διοργανώτρια αρχή δεν προτίθεται να αναβάλλει την αγωνιστική, έχοντας ως στόχο να πραγματοποιηθούν τα περισσότερα παιχνίδια κανονικά και να αναβληθούν μόνο εκείνα στα οποία θα βρεθούν από 7 και παραπάνω κρούσματα σε μία ομάδα κατά τον τελευταίο εργαστηριακό έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν από τη σέντρα.
Δυστυχώς η μετάλλαξη «Όμικρον» χτύπησε τον Απόλλωνα Λάρισας που χθες ανακοίνωσε δέκα κρούσματα κορονοϊού, ενώ σήμερα θα γίνουν και νέα τεστ και δεν αποκλείεται ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί. Ως εκ τούτου το αυριανό παιχνίδι στην Ξάνθη οδεύει προς αναβολή, κάτι το οποίο άλλωστε ζήτησε και η λαρισινή ομάδα από τη διοργανώτρια αρχή.
Η σχετική ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας έχει ως εξής:
«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει ότι στους καθιερωμένους ελέγχους που διενεργούνται για τον Covid-19 διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού και ως εκ τούτου ακολουθώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο οι νοσούντες έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα.
Η κατάστασή τους θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από τους υπεύθυνους του ιατρικού επιτελείου μας.
Τα υπόλοιπα μέλη και οι αθλητές πρόκειται να υποβληθούν εκ νέου αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη (04/01) στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας αιτήθηκε ήδη από τη διοργανώτρια Αρχή την αναβολή της αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 2, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή (σ.σ. αύριο) Τετάρτη (05/01) στο XANTHI ARENA».
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής σχετικά με το ποια παιχνίδια θα αναβληθούν αναμένεται σήμερα το πρωί. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος «θα μας στείλουν οι ομάδες τα κρούσματα και σε συνεργασία με τον γιατρό του υγειονομικού πρωτοκόλλου θα αποφασίσουμε ποιο παιχνίδι θα γίνει και ποιο όχι».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass