Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ποδηλασίας

Στη Θεσσαλία θα γίνει το 4ο ετάπ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 20:30

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από μία δεκαετία.

Ένας υψηλού επιπέδου αγώνας που θα προβάλλει την Ελλάδα παγκοσμίως και θα χαρίσει έντονες συγκινήσεις σε συμμετέχοντες και θεατές, ο «International Tour of Hellas» είναι γεγονός, χάρη στην κατά πολλούς «τρελή» απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να βάλει ξανά στον χάρτη της παγκόσμιας ποδηλασίας τη χώρα. Η ένταξή του στο UCI Europe Tour ως αγώνας κατηγορίας 2.1, ήταν το καλύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή γιατί οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αυτή την προσπάθειά έχουν βλέψεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης και τα μέλη της Cycling Greece, του φορέα που συστάθηκε για τη διοργάνωσή του, είναι αποφασισμένα να λήξουν το διάστημα της… ποδηλατικής ανομβρίας για την Ελλάδα και να ανοίξουν νέες σελίδες για το άθλημα αλλά και για το ποδήλατο ως μέσο πλέον αστικής μετακίνησης. Στόχος η εξοικείωση των πολιτών με τη χρήση του και το θετικό αποτύπωμά του στο περιβάλλον.

 

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ
Οι διαδρομές, τα ετάπ όπως λέγονται για τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας, θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη εώς την Ήπειρο και η ανακοίνωση των διαδρομών, όπως και των χορηγών αλλά και των πόλεων που θα έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν εκκινήσεις και τερματισμούς θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Εκείνα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα κατηγορίας 2.1 είναι τα εξής: Οι 140 ποδηλάτες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, θα λάβουν εκκίνηση από το Ηράκλειο της Κρήτης στις 27 Απριλίου και όσοι από αυτούς επιβιώσουν, θα τερματίσουν στα Ιωάννινα την 1η Μαΐου.
*1ο ετάπ -> Κρήτη, 27.04
*2ο ετάπ -> Αττική, 28.04
*3ο ετάπ -> Στερεά Ελλάδα, 29.04
*4ο ετάπ -> Θεσσαλία, 30.04
*5ο ετάπ -> Ήπειρος, 01.05
Φυσικά τόσο για τους ποδηλάτες, όσο και για τις 20 ομάδες (επαγγελματικές-εθνικές) που θα πάρουν μέρος στον Γύρο Ελλάδος υπάρχουν έπαθλα. Στους αγώνες ποδηλασίας, πέραν των χρηματικών ανταμοιβών που ποικίλλουν ανά κατηγορία, τα σημαντικότερα έπαθλα είναι οι φανέλες. Στην περίπτωση του «International Tour of Hellas» υπάρχουν τέσσερις:
*Γαλάζια, φανέλα γενικής κατάταξης
*Πράσινη, φανέλα των βουνών
*Κόκκινη, φανέλα των πόντων
*Λευκή, φανέλα καλύτερου νέου αθλητή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass