Στη μνήμη του...

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2021 20:20

Πριν λίγες ημέρες (26η Δεκεμβρίου) πέθανε σε ηλικία 92 χρονών ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος υπηρέτησε την Πολιτεία σαν βουλευτής, υπουργός Εξωτερικών, αλλά και σαν πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, για μια δεκαετία (2005 - 2015).


Για την αγωνιστική και πολιτική του δράση έχουν αναφερθεί και γραφτεί πολλά από πολιτικούς του φίλους, συναγωνιστές, αλλά και από πολιτικούς του αντιπάλους. Στο σημείωμά μας αυτό θα αναφερθούμε στην αθλητική του δραστηριότητα, την οποία ανέπτυξε κυρίως σαν αθλητής του Εθνικού Αθηνών.
Υπήρξε αθλητής στίβου με συμμετοχή στα 110 μ. με εμπόδια, αλλά και του άλματος επί κοντώ και στο 1947 και 1948 υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας και αθλητής του ακοντισμού.
Υπήρξε επίσης αθλητής βόλεϊ και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα. Όπως ανέφερε τότε συναθλητής του: Παρότι δεν ήταν ψηλός ήταν καλός, αγωνιζόμενος ως “πασαδόρος”.
(Η ιστορία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών ξεκινά το 1952 και το έτος αυτό έγινε η πρώτη διεθνής συνάντηση με την Εθνική Γαλλίας στο Παρίσι. Τη νίκη κατέκτησε η Γαλλία με 3-1 σετ (14-16, 15-11, 15-4, 15-11).
Ο Κάρολος Παπούλιας αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Ελλάδας το 1957 στον πρώτο διεθνή μεταπολεμικό αγώνα ενάντια στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρουμανία, στο γήπεδο του Πανελλήνιου Γ.Σ. στην Κυψέλη.
Η Ελλάδα ηττήθηκε από την πανίσχυρη Ρουμανία με 3-0 σετ (15-13, 15-9, 15-13), η οποία είχε τότε στις τάξεις τον αρχηγό της Στέφαν Ρομάν κορυφαίο στον κόσμο και μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Ελλάδας.
(Η Ρουμανία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κέρδισε με 3-2 σετ την Τσεχοσλοβακία σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου 4 ώρες).
Σε εκδήλωση της ΕΟΠΕ το 2005 ο Κ. Παπούλιας για τον αγώνα εκείνον είχε δηλώσει: “Εμείς που βγήκαμε από την πείνα της κατοχής αγωνιστήκαμε με οράματα και ψυχή απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρουμανία. Σταθήκαμε όρθιοι και πήραμε μάλιστα πολλούς πόντους στο γήπεδο του Πανελληνίου”.
Στην ίδια εκδήλωση η ΕΟΠΕ διά του προέδρου της Θαν. Μπελιγράτη βράβευσε τον παλιό αθλητή του βόλεϊ Κ. Παπούλια και μάλιστα του παρέδωσε και το φύλλο αγώνα εκείνης της συνάντησης του 1957 απέναντι στη Ρουμανία.

Σπύρος Μπαρμπούτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass