ΑΕΛάρα, ομαδάρα...

*ΔΙΕΛΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 4-0 *ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ Ο ΟΓΚΜΠΟΕ ΚΑΙ ΕΝΑ Ο ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2021 21:00

ΑΕΛάρα, ομαδάρα φώναξαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι οπαδοί της ΑΕΛ, αφού χθες η λαρισινή ομάδα διέλυσε την πρωτοπόρο και μέχρι χθες αήττητη Ξάνθη με 4-0, ύστερα από εντυπωσιακή εμφάνιση χάρη σε τρία τέρματα του Όγκμποε (26', 51', 64') και ένα του Τσουμάνη (88'). Το δίκαιο αποτέλεσμα της ΑΕΛ των 17 τελικών προσπαθειών θα έπρεπε να ήταν 7-0 ή 8-0 και κορυφαίος παίκτης των φιλοξενουμένων ήταν ο Ίτσο.


Η ΑΕΛ το μόνο νέο στοιχείο που είχε ήταν ο καινούργιος προπονητής Παναγιώτης Γκουτσίδης που έκανε μόνο μια ουσιαστική αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, τον Θανάση Παπαγεωργίου, που έπαιξε αμυντικό χαφ σε ένα σύστημα 4-1-4-1.
Οι παίκτες από την αρχή μπήκαν με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι και σε κανένα διάστημα δεν φάνηκε να κινδυνεύουν από την ομάδα της Ξάνθης, ενώ απέδωσαν σπάνιο ποδόσφαιρο, ειδικά στο τέλος όταν άλλαζαν διαρκώς με μεγάλη σιγουριά την μπάλα.
Το «κερασάκι» στην τούρτα ήταν η συμμετοχή των Νίνο, Τσουμάνη, δύο ταλαντούχων νεαρών και μάλιστα ο δεύτερος πέτυχε και τέρμα.
Βέβαια θα σταθούμε στον Όγκμποε που πέτυχε τρία γκολ και θα μπορούσε να είχε διπλάσια, αφού συμμετείχε σε όλες τις τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΛ έχασε πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος στις δέκα πρώτες αγωνιστικές, αλλά αν συνεχίσει να παίζει τόσο καλά θα καλύψει σύντομα τη διαφορά. Άλλωστε χθες έχασε και η Βέροια από τον Π.Ο. Τρίγλιας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με τακτική 4-1-4-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), Ομαρ (αριστερά), αμυντικό χάφ τον Παπαγεωργίου Θ., στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά τους: Ακούνια, Κολομπίνο, Γιάκο, Νικολιά και στην επίθεση τον Όγκμποε.
Ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Κεχαγιάς αγωνίστηκε με 4-3-2-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ίτσο, στην άμυνα τους: Πολίμο (αριστερά), Παπάζογλου, Φαζό (σέντερ μπακ), Τζανακάκη (δεξιά) στη μεσαία γραμμή τους Θυμιάνη, Γκόμεζ, Τσέλιο, πιο μπροστά τους Πλατέλλα (δεξιά), Γκινσάρι (αριστερά), και στη κορυφή της επίθεσης τον Ιμπραΐμι.
Η ΑΕΛ από την αρχή έδειξε τη διάθεσή της να κερδίσει και η πίεσή της «καρποφόρησε» στο 26' με το γκολ του Όγκμποε ύστερα από εξαιρετική πάσα του Γκοτζαμανίδη. Λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε στο 39' από καλή θέση ύστερα από σέντρα του Ομάρ να κάνει το 2-0.
Τα στατιστικά του πρώτου μέρους: 10 τελικές η ΑΕΛ, δύο η Ξάνθη και η λαρισινή ομάδα είχε κερδίσει δύο κόρνερ έναντι κανενός της φιλοξενούμενης.
Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και στο 51' η ΑΕΛ κάνει το 2-0, πάλι με τον Όγκμποε όταν ο Γιάκος τον βγάζει τετ-α-τετ με τον Ίτσο.
Δέκα λεπτά αργότερα πάλι με τον Όγκμποε γίνεται το 3-0 (64') και οι αλλαγές του Κεχαγιά αποδείχθηκε ότι δεν ωφέλησαν τους φιλοξενούμενους.
Ο Γκουτσίδης βάζει και τους νεαρούς Νίνο, Τσουμάνη, σε ένα παιχνίδι, που ό,τι έκαναν οι «βυσσινί» έπιανε, πέτυχαν τέταρτο γκολ με τον Τσουμάνη μέσα σε αποθέωση στέλνοντας το μήνυμα ότι και οι νεαροί αξίζουν προσοχής...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
13': Ο Γιάκος εκτελεί φάουλ και ο Μπέρτος δεν προλαβαίνει να πιάσει κεφαλιά και αποκρούει ο Ίτσο με το πόδι σε κόρνερ.
14': Μακρινό σουτ του Ιμπραΐμι καταλήγει άουτ.
18': Ο Νικολιάς τροφοδοτεί τον Κολομπίνο που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.
19': Ο Όγκμποε τροφοδοτεί τον Γιάκο που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει άουτ.
26': Καταπληκτική μπαλιά του Γκοτζαμανίδη στον Όγκμποε που βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, τον ξεπερνάει και κάνει το 1-0.
29': Σουτ του Όγκμποε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
31': Εκτέλεση φάουλ του Γκινσάρι, ο Θυμιάνης πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
32': Σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ίτσο σε κόρνερ.
39': Σέντρα του Ομάρ από αριστερά και ο Όγκμποε μόνος αμαρκάριστος πιάνει σουτ, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
44': Σουτ του Νικολιά λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Ίτσο.
45'+1': Εκτέλεση κόρνερ από τον Κολομπίνο, κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης.
46': Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά δεν προλαβαίνει ο Όγκμποε να πιάσει κεφαλιά.
51': Ο Ομάρ κάνει σέντρα από αριστερά, ο Γιάκος πιάνει κεφαλιά, πασάρει στον Όγκμποε που με ωραίο σουτ κάνει το 2-0.
64': Σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ίτσο βρίσκει την μπάλα και καταλήγει κόρνερ.
64': Το κόρνερ εκτελεί ο Γιάκος και ο Όγκμποε κάνει με κεφαλιά το 3-0.
71': Σουτ του Διαμαντόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
88': Σέντρα του Ομάρ από αριστερά και ο Τσουμάνης με ωραία κεφαλιά κάνει το 4-0.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ήταν ο Όγκμποε που πέτυχε τρία γκολ, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα δύο. Ακολούθησε ο Γιάκος που έκανε σπουδαίο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και δίκαια παίζει βασικός. Από κει και πέρα ο Θανάσης Παπαγεωργίου "έκοβε και έραβε" ως αμυντικό χαφ, το δίδυμο Ηλιάδη-Γκοτζαμανίδη καταπληκτικοί (ο δεύτερος δίκαια πήρε θέση βασικού, έστω και αν χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερες συναντήσεις με Φραντζέσκο και Φυντάνη διεκδικώντας τη συμμετοχή του). Ο Ομάρ αδικείται από την κατηγορία, ενώ ο Μπέρτος έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Ο Κολομπίνο με τον Ακούνια είχαν σημαντική προσφορά, ενώ ο Νικολιάς πάντα εντυπωσιάζει με το ταπεραμέντο του. Και χθες πάλι ακολούθησε τον κανόνα.
Ο Κ. Παπαγεωργίου που μπήκε αλλαγή ήταν πολύ καλός, ενώ ο Γλυνός έκανε στην αρχή το κάτι παραπάνω, αλλά μετά έδειξε απλότητα. Ο Μαυριάς μπήκε με διάθεση, ενώ οι δύο νεαροί Νίνο και Τσουμάνης δικαίωσαν τον προπονητή. Ο δεύτερος πέτυχε και γκολ που δεν θα το ξεχάσει ποτέ.
Από την Ξάνθη, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο τερματοφύλακας Ίτσο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Πολυχρόνης (Πιερίας) δεν μπορούσε να σταματήσει την ΑΕΛ που την αδίκησε σε αρκετές φάσεις. Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι στο 68' όταν η μπάλα σε σουτ του Γιάκου βρίσκει το χέρι του Παπάζογλου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: 10’ Ακούνια, 36’ Ηλιάδης, 49’ Ομάρ, 72’ Όγκμποε - 10’ Πλατέλλας, 12’ Παπάζογλου.
Στο 61' αποβλήθηκαν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και ο γενικός αρχηγός της Ξάνθης, Κώστας Τσαλίκης, μετά από ένταση που είχαν.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Βρούζο (Πιερίας) και Μηνούδη (Πιερίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ομάρ, Θ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο (86’ Μαυριάς), Γιάκος (79’ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (69’ Γλυνός), Όγκμποε (86’ Τσουμάνης), Ακούνια (86’ Νίνο).
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος, Φαζός, Παπάζογλου, Τζανακάκης (56’ Δεληγιαννίδης), Θυμιάνης (56’ Δόρης), Γκόμεθ, Πλατέλλας (46’ Κρητικός), Γκινσάρι (56’ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (79’ Τ. Δημητριάδης).

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Κάναμε μια νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά...
*ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν κάναμε κάτι. Πήραμε μία νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που μέχρι τώρα δεν είχε χάσει». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ΑΕΛ Παναγιώτη Γκουτσίδη, μιλώντας στην «Ε» και συνέχισε: «Το γεγονός ότι πετύχαμε τέσσερα γκολ είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Εκτός από την Πρωτοχρονιά δεν θα υπάρξει άλλο ρεπό για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι και στα επόμενα παιχνίδια».
Σχετικά με τις αλλαγές που έκανε, μας είπε: «Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό που ξέρω να κάνω όλα τα χρόνια είτε ως συνεργάτης του Γιώργου Παράσχου, είτε ως πρώτος προπονητής».
Για το γεγονός ότι δεν δίστασε να βάλει νέα παιδιά είπε: «Αν πιστεύεις στα νέα παιδιά, τα βάζεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι και με την απόδοσή τους έδειξαν ότι θα πάρουν και περισσότερο χρόνο συμμετοχής (σ.σ. αναφερόμαστε σε Νίνο, Τσουμάνη).

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass