Ε«χ»ασε δύο δικούς του βαθμούς

*ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ «ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ *ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΛΙΤΑΙΝΑ (65’), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ (25’) ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2021 21:42

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ.: Γιάννης Ξανθόπουλος
Η πρόσφατη δήλωση του νέου τεχνικού του Απόλλωνα Λάρισας, Θωμά Γράφα, στην «Ε» ότι «η ομάδα αδικεί τον εαυτό της» επαληθεύτηκε χθες στη Φιλιππούπολη. Σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό,

δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό που τους αναλογούσε και να γευτούν τη χαρά της νίκης, αποχωρώντας με τον βαθμό της ισοπαλίας που τους αδικεί σε μεγάλο βαθμό. Απόλλων Λάρισας και Πιερικός έμειναν χθες στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι αφού είδαν τον αντίπαλό τους να μη μετουσιώνει σε γκολ την πίεση που τους άσκησε.
Φυσικά σ’ ένα βαρύνουσας σημασίας εντός έδρας παιχνίδι για τον Απόλλωνα Λάρισας, η παραμικρή χαμένη ευκαιρία θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία και δυστυχώς αυτό έγινε αφού το άστοχο χτύπημα πέναλτι (δοκάρι και άουτ) του Λίταινα στο 65’ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι και σε μία ακόμα φάση και συγκεκριμένα στο 25’ όταν το γκολ του Χατζή ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ (απόφαση για την οποία ελέγχεται ο διαιτητής κ. Βουρνέλης).
Επί της ουσίας, ο Απόλλωνας Λάρισας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως το γεγονός ότι δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια αποτέλεσε εμπόδιο στον δρόμο προς τη νίκη. Εάν η ομάδα βελτιωθεί σ’ αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με την αγωνιστική της εικόνα έχει τα φόντα να ανακάμψει βαθμολογικά και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον στόχο της παραμονής.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Θωμάς Γράφας παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-1-3-2, με τον Αστρά κάτω από τα δοκάρια, τους Σκούπρα, Γιαννίτση, Καρίκι και Τιμπουέ στην άμυνα, τον Χατζή σε ρόλο αμυντικού μέσου, τους Λίταινα, Μπαλογιάννη και Νούσιο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Παναγιώτου και Βίγια στην επίθεση.
Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Απόλλωνας έκανε φανερές τις προθέσεις τους, κινήθηκε επιθετικά, ψάχνοντας να βρει τους διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πιερικός προσπάθησε πρωτίστως να διαφυλάξει τα νώτα του και σε δεύτερο χρόνο να αξιοποιήσει κάποια κόντρα επίθεση.
Στο 5ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων με το σουτ του Λίταινα που πέρασε λίγο άουτ, ενώ η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 11’ όταν ο Βίγια τροφοδότησε πολύ ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μπαλογιάννη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 25’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βίγια και την πρώτη κεφαλιά του Νούσιου, ο Χατζής στο δεύτερο δοκάρι με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής κ. Βουρνέλης προς έκπληξη όλων καταλόγισε επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Ζούρκο, ακυρώνοντας έτσι το γκολ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε και μαζί μ’ αυτό και ο επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 32’ με τον Μπαλογιάννη (κοντινό σουτ μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας), στο 34’ και στο 35’ με τις κοντινές κεφαλιές των Βίγια (άουτ) και Νούσιου (μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας) και στο 39’ με την ωραία ενέργεια του Σκούπρα, το δυνατό σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Με την έναρξη της επανάληψης το σκηνικό του αγώνα διατηρήθηκε το ίδιο με τον Απόλλωνα να χάνει πολύ σημαντική ευκαιρία στο 55’, όταν οι Βίγια και Σκούπρας συνδυάστηκαν πολύ ωραία, αλλά το κοντινό σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 59’ ένα καλό σουτ του Βίγια δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Ο Απόλλωνας έψαχνε διακαώς τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο 64’ του δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Χατζής βρήκε πολύ ωραία τον Μπαλογιάννη, ο οποίος ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Ζούρκο κερδίζοντας πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λίταινας, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι για να καταλήξει στη συνέχεια άουτ, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία για γκολ.
Ο ίδιος παίκτης έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 70’, όταν ευνοήθηκε από κόντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε δυνατό σουτ για να αποκρούσει ενστικτωδώς με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Στο 73’ ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να διαμαρτυρηθούν όταν ο Γιαλαμίδης πέτυχε γκολ με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Αστρά, ενώ στο 77’ ο Πιερικός ζήτησε πέναλτι όταν σε σουτ του Μηλιώτη η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνομένου, όμως τόσο ο διαιτητής όσο και ο α’ βοηθός του είχαν την ίδια άποψη, ότι δηλαδή δεν υπάρχει παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.
Ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει χάνοντας ευκαιρίες με τους Παναγιώτου (83’) και Τιμπουέ (84’), ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίκι θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας για τους «κυανόλευκους», ωστόσο το δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τον Απόλλωνα Λάρισας να αποχωρεί δυσαρεστημένος, αφού αν και άξιζε τη νίκη δεν μπόρεσε να φτάσει σ’ αυτήν.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βουρνέλης (Μακεδονίας) για τον οποίο εκφράστηκαν έντονα παράπονα από την πλευρά του Απόλλωνα, κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Χατζή στο 25’, αλλά και για τον πειθαρχικό έλεγχο σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενουμένων. Παράπονα ωστόσο εκφράστηκαν και από τον Πιερικό για τις φάσεις στο 73’ και στο 77’. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Εμπουσί (11’), Χατζής (25’), Σουντάρ (27’), Νούσιος (50’), Καρίκι (71’), Παντελιάδης (79’) και Μηλιώτης (90’).
Ο α’ βοηθός κ. Νατσιόπουλος (Μακεδονίας ) δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ χωρίς προβλήματα ήταν ο β’ βοηθός κ. Αϊναλής (της ίδιας Ένωσης).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Καρίκι, Βίγια, Λίταινας, Παναγιώτου, Σκούπρας, Μπαλογιάννης (81’ Καλούσης), Χατζής, Νούσιος (74’ Ζιάκας), Τιμπουέ.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Γαλάνης, Μηλιώτης, Ζούρκος, Παντελιάδης, Μπουολί (72’ Μουρατίδης), Εμπουσί, Σουντάρ, Καρανάτσιος (85’ Κριμιτζάς), Γιαλαμίδης, Ζαφειράκης, Ίτσιος (84’ λ.τ. Καγκελίδης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass