ΑΕΚ:

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γενεράκης

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2021 20:31

Την απώλεια του Κωνσταντίνου Γενεράκη θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ σε τρεις περιόδους, ενώ ήταν στον προεδρικό θώκο της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας, όταν η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1992. H κηδεία του

Κωνσταντίνου Γενεράκη θα γίνει σήμερα στις 14:30 στο νεκροταφείο του Παπάγου.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γενεράκη σε ηλικία 86 ετών, στην οποία αναφέρει:
«Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε από το πρωί η οικογένεια της ΑΕΚ, αφού έφυγε από τη ζωή ο πρωταθληματικός πρόεδρος του 1992, Κωνσταντίνος Γενεράκης, μία από τις πιο σημαντικές παραγοντικές μορφές στην κιτρινόμαυρη ιστορία, που διακρίθηκε τόσο για την προσφορά του στα κοινά της ομάδας μας όσο και για το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Ο εκλιπών σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο, διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. στην εταιρεία «Farmanic ABEE» (βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών), καθώς και πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για 15 έτη.
Πρωτοεμφανίστηκε στα διοικητικά της ΑΕΚ την περίοδο 1982-83 στο πλευρό των Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και Μιχάλη Αρκάδη με τον τίτλο του αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Δ.Σ. της ΠΑΕ, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας μας σε τρεις διαφορετικές περιόδους.
Τον Μάιο του 1991 αναδείχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος με το 92% των ψήφων της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ σε μια άκρως επιτυχημένη θητεία ενός έτους που είχε ως κατάληξη την κατάκτηση του πρώτου από τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα της τριετίας 1992-94, λίγο πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στο δίδυμο Μελισσανίδη-Καρρά. Στα αξιοσημείωτα ότι στη Θεσσαλία φαρμακευτική αντιπρόσωπος ήταν η Βέτα Λεβαντή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass