Στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνεται η ΑΕΛ

ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00) ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ 1-1

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2021 15:56

Μικρή ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Super League 2 σήμερα για την ΑΕΛ, η οποία επιστρέφει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ (17:00) στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης της διοργάνωσης.


Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Αλκαζάρ αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τους δύο αντιπάλους, με τους «βυσσινί» να διεκδικούν εκείνο το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πορεία τους στον θεσμό. Η ΑΕΛ έχει χτίσει τη δική της παράδοση στο Κύπελλο Ελλάδας με δύο τίτλους στην τροπαιοθήκη της και, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και μάλιστα εκτός έδρας, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.
Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης είναι πάρα πολύ μεγάλος (σ’ αυτό συντελεί και το γεγονός ότι οι «βυσσινί» προέρχονται από βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα), ωστόσο η «βασίλισσα του κάμπου» έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι διαθέτει το σθένος να κάνει την υπέρβαση.
Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τη σημερινή αναμέτρηση με προπόνηση το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για τη συμπρωτεύουσα όπου βρίσκεται από χθες το απόγευμα. Τα προβλήματα απουσιών για τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη συνεχίζουν να υφίστανται, ωστόσο σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στην Κατερίνη επιστρέφουν οι Γιάκος και Κολομπίνο.
Έτσι στην αποστολή των «βυσσινί» συμπεριλήφθηκαν οι Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης, Αθ. Παπαγεωργίου, Ομάρ, Ταχάρ, Γιάκος, Κολομπίνο, Πατράλης, Γαρουφαλιάς, Γλυνός, Κοτσιανούλης, Μιλτιάδης, Όγκμποε, Κούστα, Μαυριάς, Τσουμάνης, Ακούνια, Μπαντιμπανγκά.
Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάλεσε στην αποστολή τους Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρα, Εσίτι, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Κωνσταντέλια, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

 

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Παραμένει ως είχε η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο τοπικό ντέρμπι της 28ης Νοεμβρίου με τον Αρη, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του «Δικεφάλου». Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης είχε τιμωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή της Super League με αποκλεισμό της έδρας της για τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο 193.500 ευρώ.
Σημειωτέον ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εκτίσει τις δύο αγωνιστικές της ποινής του στα ματς με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης. Θα υποδεχθεί επίσης κεκλεισμένων των θυρών την ΑΕΛ στον σημερινό αγώνα του Κυπέλλου και τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα (5/1).

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Συνολικά 36 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ΠΑΟΚ και ΑΕΛ με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο του Βορρά» σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει 27 νίκες, η ΑΕΛ μόλις 2 νίκες, ενώ 7 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, με συνολικό συντελεστή τερμάτων 80-22 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Ειδικά στο Κύπελλο Ελλάδας οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν συναντηθεί συνολικά τέσσερις φορές (τρεις στην Τούμπα και μία στο γήπεδο Αμπελοκήπων το 2003). Αναλυτικά τα παιχνίδια: 10/03/1991 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-0 (Λαγωνίδης 41’, Μπορμπόκης 78’, Καραγεωργίου 83’), 09/08/2003 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-1 (Γιασεμή 9’ - Τσακμακίδης 42’), 26/10/2016 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-0 (Μυστακίδης 28΄, Περέιρα 41’) και 20/01/2021 ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 5-0 (Τζόλης 10΄, 23΄, 74΄, Κρμέντσικ 48’, Ίνγκασον 55’).
Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προϊστορία της ΑΕΛ και του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας περιλαμβάνει μια από τις ενδοξότερες στιγμές για τους «βυσσινί» που στον τελικό του 1985 (22 Ιουνίου) στο Ολυμπιακό Στάδιο κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, κερδίζοντας με 4-1 και παράλληλα στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να κατακτήσει το νταμπλ. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στον θεσμό.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΟΛΟ
Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πριν τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων για τους «16» του θεσμού. Οι υπόλοιποι του επονομαζόμενου «Big-5» έχουν δύσκολο ή δυσκολότερο έργο ώστε να ακολουθήσουν τον «Δικέφαλο» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός καλείται να ανατρέψει την ήττα 3-2 που γνώρισε από τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Πανθεσσαλικό για το ματς με τον Βόλο, έχοντας στις αποσκευές του το 2-1 του πρώτου αγώνα. Πιο μεγάλο… μαξιλαράκι ασφαλείας έχει ο Άρης που πηγαίνει στο Ηράκλειο για να υπερασπιστεί το 3-1 με το οποίο κέρδισε τον ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη.
Τυπικής διαδικασίας το παιχνίδι της Κηφισιάς με την ΑΕΚ, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να έχει επιβληθεί με 4-0 στο ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, Παναιτωλικός και Αναγέννηση Καρδίτσας έχουν το πάνω χέρι κόντρα σε Νίκη Βόλου και Άγιο Νικόλαο, αντίστοιχα, καθώς αφενός αγωνίζονται μια κατηγορία παραπάνω από τους αντιπάλους τους, αφετέρου κέρδισαν εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (1-0) στα πρώτα παιχνίδια.
Φαβορί, τέλος, και η Λαμία που πηγαίνει στη Νεάπολη για να παίξει με τον Ιωνικό, έχοντας επικρατήσει με 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και οι διαιτητές που ορίστηκαν στα παιχνίδια:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Αναγ. Καρδίτσας-Άγ. Νικόλαος (1-0): Ζαμπάλας (Ηπείρου), Φωτόπουλος (Αθηνών), Σταΐκος (Λάρισας), 4ος Τάσης (Ηπείρου), παρ. Μπλούνας (Φθιώτιδας).
17:00, ΠΑΟΚ-ΑΕΛ (1-1): Ευαγγέλου (Αθηνών), Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Σακκάς (Θεσσαλίας), 4ος Φωτιάς (Πέλλας), VAR Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR Πετρόπουλος (Αρκαδίας), παρ. Ταπατζάς (Θράκης)
17:00, Παναιτωλικός-Νίκη Βόλου (1-0): Γκορτσίλας, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Μωϋσιάδης (Γρεβενών), 4ος Μπαΐλης (Πρέβαζας/Λευκάδας), παρ. Κύρκος (Θεσπρωτίας)
19:00, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (2-3): Κουτσιαύτης (Άρτας), Παπαδάκης (Ηρακλείου), Στεφανής (Καρδίτσας), 4ος Κουκουλάς (Λέσβου), VAR Γκάμαρης (Αθηνών), AVAR Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), παρ. Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).
ΑΥΡΙΟ
15:00, ΟΦΗ-Άρης (1-3): Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Νιδριώτης (Αθηνών), 4ος Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR Περράκης (Αθηνών), AVAR Μπαλτάς (Αχαΐας), παρ. Καλύβας (Βοιωτίας)
17:00, Ιωνικός-Λαμία (0-2): Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Τζιουβάρας (Κοζάνης), 4ος Τσέτσιλας (Γρεβενών), παρ. Τριτσώνης (Αθηνών)
17:00, Βόλος-Παναθηναϊκός (1-2): Μανούχος (Αργολίδας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος Βρέσκας (Πιερίας), VAR Διαμαντίπουλος (Αρκαδίας), AVAR Μεϊντάνας (Αχαΐας), παρ. Φλώτσιος (Βοιωτίας)
19:00, Κηφισιά-ΑΕΚ (0-4): Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Βεργέτης (Αργολίδας), 4ος Αντωνίου (Αχαΐας), παρ. Μαυρόπολος (Μακεδονίας)
*Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
*Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass