Wolff: Θυμωμένος και φοβερός...

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 16:01

Στην πρώτη του συνέντευξη σε επιλεγμένα μέλη του ειδικού Τύπου μετά το GP Άμπου Ντάμπι, o διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, έκανε μερικές δυνατές δηλώσεις τόσο για τη διαχείριση από τη διεύθυνση αγώνων, όσο και για την επιθυμία του Lewis Hamilton να

επιστρέψει στη μάχη του χρόνου.
Έπειτα από την ανακοίνωση της FIA, ότι θα διερευνήσει τα γεγονότα του GP Άμπου Ντάμπι, η Mercedes ανακοίνωσε ότι απέσυρε το αίτημα έφεσης που είχε υποβάλει στη FIA, σχετικά με την απόφαση των αγωνοδικών να επικυρώσουν τις επιλογές της διεύθυνσης αγώνα στους τελευταίους γύρους. Αυτό ήταν και το πρώτο δείγμα επικοινωνίας από την πλευρά της Mercedes στα κοινωνικά δίκτυα, από την Κυριακή του GP Άμπου Ντάμπι. Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο αργότερα ο Toto Wolff, μίλησε για όλη την κατάσταση, τον αντίκτυπο και τις αλλαγές που πιστεύει ότι πρέπει να συμβούν.
Ο Wolff αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Lewis Hamilton, δεν θα παρευρεθούν στην επίσημη τελετή απονομής της FIA, στο Παρίσι: «Κανείς από τους δυο μας δεν θα είναι εκεί. Εγώ δεν θα είμαι εκεί, λόγω της αφοσίωσής μου στον Lewis και λόγω της προσωπικής μου ακεραιότητας».
«Αλλά θα μας εκπροσωπήσει ως ομάδα ο James Alison (επικεφαλής τεχνικό στέλεχος), ο οποίος θα παραλάβει το τρόπαιο εκ μέρους όλων των ανθρώπων στο Brackley και το Brixworth, οι οποίοι πρέπει να γιορτάσουν τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο μας (Κατασκευαστών) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι οποίοι αξίζουν να εορταστούν, γιατί είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι».
Η απουσία του Hamilton από την επίσημη τελετή απονομής της FIA, αποτελεί παράβαση του άρθρου 6.6 των αγωνιστικών κανονισμών, που αναφέρει ότι είναι υποχρεωτικό για τους τρεις πρώτους οδηγούς της βαθμολογίας να δώσουν το παρών. Για τον Hamilton, o Wolff δήλωσε: «Ο Lewis και εγώ είμαστε απογοητευμένοι αυτήν τη στιγμή. Δεν είμαστε απογοητευμένοι από το σπορ, αγαπάμε το σπορ με κάθε κόκκαλο του σώματός μας και το αγαπάμε επειδή το χρονόμετρο δεν λέει ποτέ ψέματα».
«Αν παραβούμε αυτήν τη θεμελιώδη αρχή της αγωνιστικής δικαιοσύνης και της αυθεντικότητας του σπορ, τότε ξαφνικά το χρονόμετρο δεν έχει πλέον σημασία, επειδή είμαστε εκτεθειμένοι σε τυχαίες αποφάσεις».
«Αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν όλη η δουλειά που έχεις καταβάλει, όλος ο ιδρώτας, τα δάκρυα και το αίμα, όσον αφορά την επίτευξη των καλύτερων δυνατών επιδόσεων στην πίστα, μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί, εφόσον μπορεί να αφαιρεθεί τυχαία».
«Θα μας πάρει πολύ καιρό να χωνέψουμε αυτό που συνέβη την Κυριακή. Δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Αυτό δεν είναι δυνατόν, και σίγουρα όχι ως οδηγός» (όσον αφορά τον Hamilton). «Ούτε αυτός, ούτε εμείς θέλουμε να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βρίσκομαι σε καθημερινό διάλογο μαζί του, αλλά σέβομαι επίσης ότι δεν υπάρχουν πολλά για να συζητήσουμε αυτήν τη στιγμή». Ο Wolff δήλωσε ότι «δεν τον ενδιαφέρει να συνομιλήσει με τον Michael Masi. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στα τελευταία τέσσερα λεπτά αυτού του αγώνα, στέρησαν από τον Lewis Hamilton ένα άξιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
«Οι κανονισμοί είναι ότι όλα τα μονοθέσια πρέπει να προσπεράσουν πριν ο αγώνας μπορεί να επανεκκινήσει. Και μόνο στον επόμενο γύρο, αφότου όλα τα μονοθέσια προσπεράσουν, μπορεί το αυτοκίνητο ασφαλείας να εισέλθει στα pits». «Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Τυχαία, επετράπη στα αυτοκίνητα να προσπεράσουν και να ανακτήσουν γύρο. Γιατί δεν δόθηκε στον Carlos Sainz η ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα; Γιατί τα μονοθέσια εκεί παρέμειναν ανάμεσα». «Γιατί το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε ενάντια στα όσα λένε οι κανονισμοί; Έτσι, ακριβώς αυτή η λήψη αποφάσεων για συγκεκριμένο σκοπό προκάλεσε αυτό το χάος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass