Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 19:35

Στην Εθνική πόλο γυναικών η Ζαφειράκη του ΝΟΛ

Τις παρθενικές κλήσεις της ως νέα ομοσπονδιακή τεχνικός της Εθνικής υδατοσφαίρισης γυναικών γνωστοποίησε η Αλεξία Καμμένου, για το πρώτο καμπ προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο θα γίνει από 19 έως 21 Δεκεμβρίου, στον Αγ. Κοσμά. Η νέα προπονήτρια της Εθνικής «άνοιξε» αρκετά τη... βεντάλια, καλώντας συνολικά 29 πολίστριες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Κατερίνα Ζαφειράκη του Ν.Ο. Λάρισας (μοναδικός σύλλογος της περιφέρειας με αθλήτρια στην Εθνική ομάδα).

 

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μανωλάς

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τη SSC Napoli για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή θα υλοποιηθεί με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου».
Με αυτές τις λέξεις ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Κώστα Μανωλά (είχε αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» από το 2012 έως το 2014).
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο ομάδες συμφώνησαν σε λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ (αναφέρουν 1,8 εκατ. ευρώ) και ο μισθός θα πάει από τα καθαρά- 4 εκατ. ευρώ που έπαιρνε στη Νάπολι, στο 1,5 εκατ. ευρώ.

 

Basket League:Αναβλήθηκε το Ιωνικός - ΠΑΟΚ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ, η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Basket League, μεταξύ του Ιωνικού και του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νίκαιας (18/12, 17:00), αναβλήθηκε, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαγνώστηκαν στους Θεσσαλονικείς.
Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Basket League, εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ, αναβάλλεται η αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου Ιωνικός Νίκαιας – ΠΑΟΚ, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, λόγω της διάγνωσης τεσσάρων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε αθλητές του ΠΑΟΚ. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ».

 

Αγγλία: Το 1/4 των παικτών δεν σκοπεύει να κάνει εμβόλιο

Η αγγλική Football League (EFL) είπε ότι το 25% των παικτών της από τους 72 συλλόγους της δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, παρά τα αυξημένα κρούσματα και τις αναβολές αγώνων.
Η Βρετανία ανέφερε ρεκόρ 88.376 νέα κρούσματα χθες.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προσφέρει ενισχυτικούς εμβολιασμούς σε όλους τους ενήλικες μέχρι το τέλος του έτους για να προσπαθήσει να ανακόψει την έξαρση, αλλά ορισμένοι παίκτες διστάζουν.
Τα τελευταία δεδομένα εμβολίων που συγκεντρώθηκαν για τον Νοέμβριο έδειξαν ότι το 75% των παικτών σε όλη την EFL είτε ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, είτε έκαναν ένα μόνο εμβόλιο είτε σκοπεύουν να εμβολιαστούν, ανέφερε η EFL.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Premier League για τα επίπεδα εμβολιασμού των παικτών στα μέσα Οκτωβρίου διαπίστωσαν ότι το 81% των παικτών είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού και δύο το 68%.

 

UEFA: Χρηματοδοτικό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ομάδων

Η UEFA διόρισε την αμερικανική τράπεζα Citi ως συντονιστή ενός χρηματοδοτικού προγράμματος με στόχο να βοηθήσει τους συλλόγους στον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει στα (μειωμένα) έσοδά τους η πανδημία της Covid-19.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως με το συγκεκριμένο σχέδιο επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις συλλογικές διοργανώσεις της ως «μαξιλαράκι» ασφάλειας, για να επιτρέψει στους ευρωπαϊκούς συλλόγους να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα.
«Ο στόχος αυτού του χρηματοδοτικού προγράμματος είναι να βελτιώσει διαρθρωτικά τη χρηματοοικονομική σταθερότητα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων μέσω των εσόδων της UEFA απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα», ανέφερε η UEFA σε επίσημη δήλωσή της, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν προβλέπει καμία ανταλλαγή μετοχών για τις διοργανώσεις της.
«Η UEFA διερευνά τρόπους για να ανακουφίσει ως έναν βαθμό το τεράστιο χάσμα στα έσοδα των συλλόγων λόγω της Covid-19, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους συλλόγους μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση. Ξεκινώντας με ένα εκτιμώμενο αρχικό ποσό 2 δισ. ευρώ, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε η ηγεσία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.
Εφόσον η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εγκρίνει το σχέδιο, θα τεθεί σε εφαρμογή απ’ την άνοιξη του 2022, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Επιπλέον οι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν τις υπάρχουσες μεταγραφικές πληρωμές για μεγαλύτερες περιόδους, ενώ αντίθετα η UEFA θα εισάγει αυστηρότερους κανονισμούς στις αδειοδοτήσεις των συλλόγων και στο Financial Fair Play.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass