Κόντρα στον Ολυμπιακό σήμερα η ΚΑΕ Λάρισα

Στις 15:00 στο Κλειστό της Νεάπολης (ΕΡΤ-3)

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2021 13:18

Τις δυνάμεις της κόντρα στον ισχυρό Ολυμπιακό θα μετρήσει σήμερα στις 15:00 στο Κλειστό της Νεάπολης η ΚΑΕ Λάρισα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για το λαρισινό συγκρότημα που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στην προσπάθειά του να κερδίσει έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ούνιξ Καζάν στην Euroleague (τρίτη διαδοχική στη συγκεκριμένη διοργάνωση) και βρίσκονται σε πολύ καλό αγωνιστικό τάιμινγκ, ενώ από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι» ψάχνουν διακαώς την επιστροφή τους στις νικηφόρες εμφανίσεις.
Η ΚΑΕ Λάρισα μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Κολοσσό, μετρά έξι διαδοχικές ήττες στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί της σεζόν. Εντός έδρας οι «κυανόλευκοι» έχουν ηττηθεί από το Λαύριο, τον Ηρακλή και το Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ μακριά από το ΣΕΦ έχει κάνει το «3 στα 3» με τις νίκες επί του Λαυρίου, του Ηρακλή και του Περιστερίου.
Ο σημερινός θα είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη Λάρισα για ματς της Basket League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2017-18. Τότε είχε επικρατήσει του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου με 95-83. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της σημερινής αναμέτρησης έχει να κάνει με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος στη Λάρισα έκανε τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής στην Α1 Εθνική με την Ολύμπια στην τριετία 2006-09.

 

ΝΙΚΗΣΑΝ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
Με τον Τζέιμς Κέλι να κουνά, ως άριστος μαέστρος την... μπαγκέτα και εξαιρετική άμυνα- κυρίως στην τρίτη περίοδο- ο Αρης επικράτησε, στο Αλεξάνδρειο του Περιστερίου με 87-68, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε άνετα με 76-59 του ουραγού Ηρακλή.
Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στην Basket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ    95-91
ΑΕΚ-Προμηθέας Π.    81-77
Άρης-Περιστέρι    87-68
Κολοσσός Ρ.-Ηρακλής    76-59
Λάρισα-Ολυμπιακός    (σήμερα, 15:00)
Παναθηναϊκός-Λαύριο    (αύριο, 19:30)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Προμηθέας Π.    15 β.    9 αγ.
ΑΕΚ    14    9
Κολοσσός Ρ.    14    9
Παναθηναϊκός    13    7
Ολυμπιακός    13    7
Άρης    12    8
Λαύριο    12    8
Περιστέρι    12    8
Απόλλων Π.    11    8
ΠΑΟΚ    10    8
Ιωνικός Ν.    9    7
Λάρισα    8    7
Ηρακλής    5    7

*Από τον Ηρακλή έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, ενώ από τους Κολοσσό Ρ. και Απόλλωνα Π. ένας βαθμός.

 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΕΛΟΒΑΤΣ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 32 ετών άφησε χθες ο Στέφαν Γέλοβατς. Λίγες ημέρες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ΑΕΚ στις 14/11, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εν συνεχεία διακομίστηκε στη Σερβία, όπου και κατέληξε, σκορπώντας τη θλίψη στον χώρο του αθλητισμού.
Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις στο σύνολό τους οι ομάδες της Basket League, καθώς επίσης ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ κ.ά.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Λάρισα αναφέρει:
«Ο κόσμος του μπάσκετ σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός νέου ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 32 ετών. Η ΚΑΕ Λάρισα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Στεφάν, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass