Στόχος μόνο η νίκη

*ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΒΕΡΟΙΑ *ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ο ΜΠΑΝΤΙΜΠΑΝΓΚΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 13:00

Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 δίνει σήμερα στις 14.45 η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την πρωτοπόρο Βέροια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής ημέρας .


Η λαρισινή ομάδα με ακμαίο ηθικό μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας (1-1) φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο και να πάρει μια νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου.
Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είχε ως αποτέλεσμα ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης (σήμερα είναι τιμωρημένος και θα καθίσει σε μπουθ, όπως και στον αγώνα Κυπέλλου, δίνοντας εντολές με ενδοεπικοινωνία στον συνεργάτη του Μιχάλη Ζιώγα) να αναγκαστεί να αναθεωρήσει πολλές απόψεις για το έμψυχο δυναμικό.
Σήμερα αναμένεται να δούμε στα αριστερά πάλι τον Μαϊδανό και στα σέντερ μπακ ως παρτενέρ του Ηλιάδη έναν εκ των Γκοτζαμανίδη ή Θεολόγου. Επίσης ο Μπαντιμπανγκά θα ξεκινήσει στα αρχικό σχήμα.
Λογικά η ενδεκάδα θα αποτελείται από τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα βρίσκονται οι: Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης ή Θεολόγου, Μπέρτος, στη μεσαία γραμμή τρεις εκ των Κολομπίνο, Κ. Παπαγεωργίου, Ταχάρ και Γαρουφαλιά και στα πλάγια οι: Νικολιάς και Μπαντιμπανγκά. Στην επίθεση θα παίξει ο Ακούνια με δεδομένο ότι ο Όγκμποε είναι τιμωρημένος από την αποβολή του στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με την Τρίγλια (την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του την εξέτισε στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ).
Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι εξής παίκτες: Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Μαξιμένκο, Γρηγορόπουλος, Ταχάρ, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς, Παπαγεωργίου Κ., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Ζαχαράκης, Γλυνός, Κούστα, Μαυριάς, Ακούνια και Μπαντιμπαγκά.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας που αναχώρησε για τη Λάρισα, η οποία αποτελείται από τους Βελλίδη, Τσιμόπουλο, Μπουκουβάλα, Μούχαλη, Μαραγκό, Σκόνδρα, Δημόπουλο, Παπαχρήστο, Πεταυράκη, Οικονόμου, Γαβριηλίδη, Ράμο, Μπλέτσα, Ορφανίδη, Μούργο, Πόζογλου, Μυστακίδη, Φοφανά, Πασά και Γιακουμάκη.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Δώδεκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΛ και η Βέροια, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ στα παιχνίδια με τη Βέροια, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν επτά νίκες, οι φιλοξενούμενοι καμία, ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του κάμπου με 17-6. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τη Βέροια:
17/01/1965 ΑΕΛ-Βέροια 1-0 Β' Εθνική
11/01/1970 ΑΕΛ-Βέροια 1-1 Β' Εθνική
23/11/1975 ΑΕΛ-Βέροια 0-0 Β' Εθνική
28/11/1976 ΑΕΛ-Βέροια 2-1 Β' Εθνική
03/05/1987 ΑΕΛ-Βέροια 2-0 Α' Εθνική
25/10/1987 ΑΕΛ-Βέροια 3-0 Κύπ. Ελλάδος
20/03/1988 ΑΕΛ-Βέροια 2-0 Α' Εθνική
02/04/2000 ΑΕΛ-Βέροια 0-0 Β' Εθνική
30/11/2003 ΑΕΛ-Βέροια 1-0 Γ' Εθνική
23/09/2007 ΑΕΛ-Βέροια 1-1 Α' Εθνική
11/04/2012 ΑΕΛ-Βέροια 2-2 Β' Εθνική
04/01/2017 ΑΕΛ-Βέροια 2-1 Α' Εθνική
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Ο 27χρονος ρέφερι, Φώτιος Πολυχρόνης, από τον Σύνδεσμο Πιερίας, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Βέροια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, τη σεζόν 2021-2022 στην εκτός έδρας νίκη 3-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας (26/09/2021) για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του θα είναι ο Ιωάννης Μηνούδης και Κωνσταντίνος Βρούζος, επίσης από την Ένωση Πιερίας. Τέταρτος θα είναι ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Κωστούδης από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Κούγιας για Ζιώγα...

Με αφορμή τη δήλωση του τεχνικού της ΑΕΛ Μιχάλη Ζιώγα μετά τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας που ανέφερε σχετικά με τη διατησία τα εξής: «Μου θυμίζει εποχές από την παντοδυναμία του Παναθηναϊκού που κάποιοι διαιτητές έλεγαν «Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε, θα στο δώσω πέναλτι». Είναι κρίμα γιατί εδώ υπάρχουν νέα παιδιά που ξεκινούν με όνειρα» ο Παναθηναϊκός διέρρευσε ότι θα κάνει αγωγή στον προπονητή της λαρισινής ομάδας.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε με δήλωσή του στην «Ε»: «Όποιος τολμήσει να πειράξει τον Ζιώγα πειράζει εμένα και την ΑΕΛ. Αν μιλήσουν οι πάικτες της ΑΕΛ της περιόδου 1985-1990 γι’ αυτά που έχουν τραβήξει από τις διαιτησίες, θα πρέπει πολλοί φίλαθλοι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους τίτλους που έχουν πάρει».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass