Ντέρμπι άλλων εποχών...

*Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΟΕ ΜΕ 3-2, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 21:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Ντέρμπι άλλων εποχών χθες στο Ael Fc Arena όπου ο Ηρακλής Λάρισας κέρδισε τον ΠΟΕ με 3-2 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι: Ζαφειρίου (27’), Μπάμης (63’), Κακαβίτση (90’+1’) ενώ για τους φιλοξενούμενους οι: Κακάμης (72’), Γκουντρουμπής (90’+4’).


Με τη νίκη αυτήν η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία δεδομένου ότι δεν έχουν αγωνιστεί οι συγκάτοικοί του στην πρώτη θέση, Νέα Αρτάκη και Θησέας Αγριάς.
Ο αγώνας είχε μια άγρια αγωνιστική ομορφιά, μια άσχημη διαιτησία (πολλά λάθη ο βοηθός Βλαδίκας), αλλά και, όπως στα περισσότερα τοπικά ντέρμπι, ένταση στην κερκίδα και στο τέλος μεταξύ των παικτών.
Το παιχνίδι ήταν επηρεασμένο από την πανδημία που διανύουμε, αφού προσβλήθηκαν από κορονοϊό τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΟΕ Βαγγέλης Μόρας, Ανδρέας Τσερβούλης (την ευθύνη της ομάδας είχε ο Φάνης Τσέλιος) και δύο παίκτες.
Τώρα αν άνοιξε βεντέτα μεταξύ των δύο ομάδων θα φανεί στον δεύτερο γύρο...
Αγωνιστικά το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην πρώτη φάση της αναμέτρησης στο 15’ όταν ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Λάρισας, Παπαγιάννης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Τόλιο, ύστερα από έξοχη πάσα του Γκουντρουμπή.
Εκεί ο ΠΟΕ έχασε την ευκαιρία να γίνει οδηγός στο σκορ και στη συνέχεια ο Ηρακλής πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε με περιπετειώδη τρόπο να κάνει το 1-0 με τον Ζαφειρίου ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Ναρίνογλου (27’).
Το πρώτο μέρος, αν εξαιρέσουμε ένα καλό σουτ του Καραγκούνη, δεν είχε κάτι το αξιόλογο.
Ο Ηρακλής στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα, πίεσε και έκανε το 2-0 με τον Μπάμη ύστερα πολύ καλή ενέργεια του Γκαλίτσιου.
Και ενώ φαινόταν ότι η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη θα κέρδιζε το παιχνίδι, μια υπέροχη κεφαλιά στο 72’ του Κακάμη μείωσε σε 2-1.
Τα «αίματα» σε εκείνο το λεπτό άναψαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά τελικά ενώ ο ΠΟΕ πίεζε, ο Ηρακλής έκανε το 3-1 με τον Κακαβίτση έπειτα από ωραία προσπάθεια του Χασομέρη.
Το ωραιότερο τέρμα πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γκουντρουμπής.
Γενικά ήταν ένα ντέρμπι που έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων (περίπου πεντακόσιοι) και ανάμεσά τους ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος, ο αντιδήμαρχοος Ελασσόνας Γιάννης Δραγατσίκης (υπήρξε παίκτης τόσο του ΠΟΕ όσο και του Ηρακλή), ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Θανάσης Δριστέλλας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, το μέλος Αργύρης Γκρίμπας και άλλοι...
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ...
15’: Καταπληκτική μπαλιά του Γκουντρουμπή στον Τόλιο που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αποκρούει...
22’: Εκτέλεση φάουλ του Καμπέρη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γούπου.
24’: Σουτ του Αγρόδημου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
 27’: Σέντρα από αριστερά του Ναρίνογλου, η μπάλα φθάνει στον Ζαφειρίου που σουτάρει, αποκρούει ο Γούπος, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα της ελασσονίτικης ομάδας.
35’: Σουτ του Καραγκούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο του Ηρακλή και καταλήγει στα χέρια του Παπαγιάννη.
59’: Σουτ του Μπάμη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Γούπος.
63’: Σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά και ο Μπάμης κάνει το 2-0 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
65’: Σουτ του Καραλούλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
71’: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη από δεξιά ο Κακάμης με υπέροχη κεφαλιά μειώνει σε 2-1.
90’+1’: Σούτ του Χασομέρη από δεξιά αποκρούει ο Γούπος, αλλά ο Κακαβίτσης παίρνει το «ριμπάουντ» και κάνει το 3-1.
90’+4’: Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ ο Γκουντρουμπής κάνει το τελικό 3-2.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Ηρακλή πολύ καλή απόδοση είχαν ο Παπαγιάννης (έκανε την απόκρουση του αγώνα), ο Γκαλίτσιος, ο Ναρίνογλου, ο Αγρόδημος (παίζει σε όλο τον άξονα) και ο Ζαφειρίου. Μαχητής ο υψηλόσωμος Αλεξίου.
Από τον ΠΟΕ καλύτεροι ήταν οι: Γκουντρουμπής, Νταμπώσης (μέχρι να δεχθεί κίτρινη κάρτα) και Κακάμης (αξιόλογο ταλέντο).
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Πέλλας) δεν περίμενε να έχει τόσο δύσκολο έργο και έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Και βέβαια οι φιλοξενούμενοι που ηττήθηκαν φωνάζουν περισσότερο για τις αποφάσεις του (έβγαλαν σχετική ανακοίνωση).
Άριστος ο βοηθός Κεσίσογλου, ενώ ο δεύτερος Βαλδίκας πρέπει να πάρει ταχύρρυθμα μαθήματα για το οφσάιντ (τέσσερις υποδείξεις λάθος εκατέρωθεν). Και αυτοί του συνδέσμου Πέλλας.
Ο διαιτητής έδειξε  κίτρινες κάρτες στους: Ναρίνογλου 46’, Μπάμη 73’, Κούλπα 94’, Γκουντρουμπή 4’, Καραγκούνη 23’, Περτζιόνι 33’, Ματούλα 43’, Νταμπώση 45’, Μούλτσια 72’, ενώ απέβαλε στη λήξη τον Κακάμη και στο 24’, τον γενικό αρχηγό του ΠΟΕ Μωϋσίδη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής (Χρήστος Χατζηλιάδης-Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Αγρόδημος, Ναρίνογλου (70’ Χασομέρης), Μπάμης, Αλεξίου (90 Κακαβίτσης), Ζαφειρίου, Βαγενάς (80’ Χρηστίδης).
Π.Ο. Ελασσόνας (Φάνης Τσέλιος): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης, Φουρκιώτης, Περτζιόνι, Καραλούλης (68’ Μουλτσιάς), Καραγκούνης, Μουστάκας (82’ Καραμούλας), Γκουντρουμπής, Ματούλας, Τόλιος (46’ Γκαμπέτας).
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΡΓΑΜΜΑ
Ηρακλής Λάρ.-Π.Ο. Ελασσόνας    3-2
ΣΗΜΕΡΑ (15:00)
Νέα Αρτάκη-Ευξεινούπολη
Ν. Κεραμίδι-Αταλάντη
Α.Ο. Υπάτου-Θησέας Αγριάς
Φήκη-Ατρόμητος Παλαμά
Δίστομο-Μακρυχώρι α.α. 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(6η αγωνιστική)
1. Ηρακλής Λάρισας    10-4    15
2. Νέα Αρτάκη    7-2    12
3. Θησέας Αγριάς    6-1    12
4. Α.Ο. Υπάτου    7-4    11
5. Ευξεινούπολη    7-6    11
6. Π.Ο. Ελασσόνας    7-4    10
7. Δίστομο    4-3    9
8. Ν. Κεραμίδι    6-2    8
9. Φήκη    6-9    7
10. Ατρόμητος Παλαμά    5-8    3
11. Αταλάντη    4-12    0
*Ο Αετός Μακρυχωρίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Παράπονα του ΠΟΕ για διαιτησία, φιλοξενία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΟΕ για τη διαιτησία του αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας και τη φιλοξενία. Αναφέρει τα εξής:
«Πιστεύαμε ότι το σημερινό παιχνίδι με τον συντοπίτη μας Ηρακλή Λάρισας θα ήταν μια γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο της Λάρισας, δυστυχώς όμως τόσο ο διαιτητής του αγώνα, όσο και ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδας μάς διέψευσαν πανηγυρικά.
Το τσουβάλι είναι μικρό σαν μονάδα μέτρησης για να «μαζέψουμε» τα λάθη του κ. Σιδηρόπουλου και των βοηθών του. Μάλιστα ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε από πολύ νωρίς τα «δόντια» του για το τι θα επακολουθούσε, κιτρινίζοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας με το καλημέρα και με το παραμικρό, συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό «κιτρίνισε» τον Γκουντρουμπή και λίγο αργότερα στο 23’ τον Καραγκούνη, μιλώντας μάλιστα υποτιμητικά προς τους ποδοσφαιριστές μας, ενώ στο τέλος του παιχνιδιού και ενώ ο Καραγκούνης κατευθύνθηκε προς το μέρος του για να του δώσει το χέρι, όπως συνηθίζεται στο τέλος κάθε παιχνιδιού, ο κ. Σιδηρόπουλος με επιθετικό ύφος του είπε «βάλε το χέρι σου εκεί που ξέρεις».
Συνολικά κιτρίνισε 6 ποδοσφαιριστές μας, ενώ με το τέλος του παιχνιδιού απέβαλε και τον Κακάμη με απευθείας κόκκινη, ενώ απέβαλε και τον γενικό αρχηγό της ομάδας μας στο 24’ (Γκουντρουμπής 4’, Καραγκούνης 23’, Περτζιόνι 33’, Ματούλας 43’, Νταμπώσης 45’, Μουλτσιάς 72’ και Κακάμης αποβολή μετά το τέλος του παιχνιδιού). Για τα γκολ τι να πούμε. Το 1ο γκολ της γηπεδούχου ομάδας είναι επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακά μας, το 2ο ελέγχεται για οφσάιντ, ενώ το 3ο είναι καθαρό οφσάιντ, κάτι που δεν είδε ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός του.
Όσο για τη φιλοξενία… Είναι κρίμα ο πρόεδρος μιας ομάδας να προσπαθεί να τραμπουκίσει τους φιλάθλους μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις αποφάσεις του διαιτητή, λέγοντας μάλιστα υποτιμητικά «εδώ δεν είναι Ελασσόνα» προσπαθώντας να κάνει ντου προς την πλευρά τους, δυναμιτίζοντας το κλίμα στην κερκίδα.
Τέτοιες συμπεριφορές μάς γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δεν αξίζουν όχι σε αγώνα Γ’ Εθνικής, αλλά ούτε σε αγώνα Γ’ Τοπικού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass