Στη μάχη του Κυπέλλου η ΑΕΛ

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (21:30, ΑΛΚΑΖΑΡ) ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 21:06

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνεται σήμερα η ΑΕΛ η οποία στις 21:30 στο στάδιο Αλκαζάρ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του θεσμού. Πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι της ΑΕΛ κόντρα σε ομάδα της Super League μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο απέκλεισε, την προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, με τους «βυσσινί» να διεκδικούν εκείνο το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πορεία τους στον θεσμό. Η ΑΕΛ έχει χτίσει τη δική της παράδοση στο Κύπελλο Ελλάδας με δύο τίτλους στην τροπαιοθήκη της και, παρά το γεγονός ότι φέτος αγωνίζεται στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε ο πρωταρχικός στόχος των «βυσσινί» είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.


Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης είναι πάρα πολύ μεγάλος, ωστόσο η «βασίλισσα του κάμπου» έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι διαθέτει το σθένος να κάνει την υπέρβαση.
Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της για το σημερινό παιχνίδι με απογευματινή προπόνηση που περιελάμβανε κυρίως τακτική. Οι απουσίες βασικών παικτών όπως του τιμωρημένου Όγκμποε (θα απουσιάσει και από το παιχνίδι με τη Βέροια (4/12) στο Αλκαζάρ) και του τραυματία Ομάρ, αλλά και η κούραση των παικτών από τα διαδοχικά παιχνίδια του πρωταθλήματος, επιβάλλουν στον τεχνικό Ηλία Φυντάνη να πάει σε ροτέισον και κατά συνέπεια οι αλλαγές στο σημερινό ματς αναμένεται να είναι πολλές για τους «βυσσινί» και θα αφορούν όλες τις γραμμές.
Οι 22 παίκτες που επέλεξε ο Ηλίας Φυντάνης είναι οι Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Μπέρτος, Παπαγεωργίου ΑΘ., Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Θεολόγου, Μαξιμένκο, Ταχάρ, Παπαγεωργίου Κων., Κολομπίνο, Πατράλης, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Ακούνια, Συμελίδης, Γλυνός, Μπαντιμπανγκά, Τσουμάνης, Κούστα και Μαυριάς.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΟΚ
Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για τη σημερινή πρεμιέρα του στον θεσμό του κυπέλλου. Η «ασπρόμαυρη» ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Μεσημβρία, με το πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο στην τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης.
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια, λόγω των ενοχλήσεων στην ποδοκνημική, συνέχισε ατομικό πρόγραμμα, όπως κι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο που έχει πρόβλημα στον δικέφαλο από το ματς με τη Σλόβαν. Εκτός είναι κι ο Ντάγκλας Αουγκούστο ο οποίος επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο είναι ακόμα ανέτοιμος.
Το νέο πρόβλημα αφορά τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα, που μετά το παιχνίδι με τον Άρη είχε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό. O ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία δεν είχε κάποιο εύρημα, ωστόσο ο παίκτης θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στη βουβωνική χώρα και θα επαναξιολογηθεί τις επόμενες μέρες.
Στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Τέιλορ, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσιας.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Η προϊστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΛ και του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας περιλαμβάνει σημαντικές στιγμές, ιδιαίτερα για τους «βυσσινί» που στον τελικό του 1985 (22 Ιουνίου) κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους κερδίζοντας με 4-1 και παράλληλα στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να κατακτήσει το νταμπλ. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στον θεσμό.
Η επόμενη συνάντησή τους ήταν στις 10/3/91 στην Τούμπα για τα προημιτελικά του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0, ενώ στον επαναληπτικό 20/3/91 η ΑΕΛ είχε νικήσει με 2-0.
Τη σεζόν 2003-04 συναντήθηκαν αρκετά νωρίς, μόλις στον πρώτο γύρο του θεσμού σε διπλή νοκ-άουτ αναμέτρηση. Η Λάρισα πήρε ισοπαλία 1-1 στο ουδέτερο γήπεδο των Αμπελοκήπων, ενώ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ματς νίκησε με 3-0.
Ακολούθησε το εντός έδρας 2-0 του ΠΑΟΚ στις 26/10/2016 για την 1η αγωνιστική της φάσης των «32», ενώ τη σεζόν 2020-21 ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εντός έδρας (20/1/21) με το ευρύ 5-0 στην 1η αγωνιστική της 6ης φάσης του θεσμού και εκτός έδρας (3/2/21) με 2-1 στη 2η αγωνιστική της ίδιας φάσης.
ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟ
Ανοίγει σήμερα Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Κάποιες εξ αυτών έχουν ξεκάθαρα φαβορί κι άλλες προμηνύονται πολύ πιο αμφίρροπες. Όπως αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον προερχόμενο από τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρη, να υποδέχεται τον ΟΦΗ που μετράει τρεις σερί νίκες στη Super League, ενώ είχε αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να θέλει να επαναλάβει το σκορ του αγώνα πρωταθλήματος (5-1) κόντρα στον Βόλο.
Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμένεται να έχουν πιο εύκολο έργο, παρά το ότι θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές, απέναντι σε Λεβαδειακό (στη Βοιωτία) και Κηφισιά (στο ΟΑΚΑ) αντίστοιχα.
Η Νίκη Βόλου θα προσπαθήσει για την έκπληξη κόντρα στον Παναιτωλικό, ενώ αύριο, Πέμπτη, το δικό τους άλμα πρόκρισης θα προσπαθήσουν να κάνουν Άγιος Νικόλαος και Αναγέννηση Καρδίτσας στην Κρήτη, αλλά και Λαμία και Ιωνικός στο «Αθανάσιος Διάκος».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός
17:00, Άρης – ΟΦΗ
17:00, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
19:00, Παναθηναϊκός – Βόλος
20:15, ΑΕΚ – Κηφισιά
21:30, Λάρισα – ΠΑΟΚ
ΑΥΡΙΟ
15:00, Άγιος Νικόλαος – Αναγέννηση Καρδίτσας
17:00, Λαμία – Ιωνικός
* Οι επαναληπτικοί αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το τριήμερο 21-22-23 Δεκεμβρίου. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass