F1

Χάος με τις αποφάσεις των αγωνοδικών

Δημοσίευση: 28 Νοε 2021 19:24

Την Παρασκευή το βράδυ, στην καθιερωμένη συνάντηση των οδηγών με τη διεύθυνση αγώνα στο πλαίσιο του GP Κατάρ, συζητήθηκε έντονα το συμβάν της 4ης στροφής μεταξύ των Max Verstappen και Lewis Hamilton στο Interlagos, ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι στις μάχες μεταξύ τους. Για κάποιους, οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποσαφήνισαν ιδιαίτερα τα πράγματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Formula 1 μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει τουλάχιστον ένα μόνιμο μέλος στο σώμα αγωνοδικών για όλους τους αγώνες, ώστε να υπάρχει κάποια συνοχή στις αποφάσεις.


O Verstappen δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι πάντα προσπαθούμε να ευθυγραμμίσουμε τους πάντες έχοντας την ίδια διαδικασία στον τρόπο σκέψης».
«Όλοι είναι διαφορετικοί, σωστά; Και ο καθένας νομίζω ότι έχει τον δικό του τρόπο να αγωνίζεται, να αμύνεται και να προσπερνά και φυσικά είναι πολύ δύσκολο και για τη FIA να, πώς να το πω; Να τους βάλει όλους στην ίδια γραμμή». «Έτσι, νομίζω ότι διανύσαμε πολύ δρόμο και ήταν μια πολύ μεγάλη ενημέρωση. Οπότε, ναι, νομίζω ότι στο τέλος ήταν αρκετά ξεκάθαρο», ο Lewis Hamilton διαφωνεί σε αυτό με τον αντίπαλό του στη μάχη του τίτλου. Όπως δήλωσε ο Βρετανός: «Όχι, δεν είναι σαφές. Κάθε οδηγός, εκτός από τον Max, ζητούσε απλώς σαφήνεια, οι περισσότεροι οδηγοί ζητούσαν σαφήνεια, αλλά δεν ήταν πολύ σαφές».
«Οπότε, ναι, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια είναι τα όρια της πίστας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι πλέον η λευκή γραμμή, όταν κάνουμε προσπέραση, αλλά… ναι, απλά το προσπαθούμε».
«Απλά ζητάμε συνοχή. Οπότε, αν είναι το ίδιο με τον προηγούμενο αγώνα, τότε θα πρέπει να είναι το ίδιο για όλους μας σε αυτές τις καταστάσεις, και τότε θα είναι μια χαρά». O Lando Norris δήλωσε για την ποινή που δέχθηκε στην Αυστρία στη μάχη του με τον Sergio Perez ότι: «Ο μόνος λόγος για τον οποίο πιστεύω τώρα (ότι έλαβε ποινή) είναι ότι υπήρχε αμμοπαγίδα και όχι άσφαλτος. Και νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να δοθεί ποινή, αν υπάρχει αμμοπαγίδα και όχι άσφαλτος» (στην περιοχή διαφυγής). «Αλλά αυτό που πρέπει να πιστέψω τώρα είναι ότι η διαφορά από τη δική μου (περίπτωση) με του Max την προηγούμενη εβδομάδα είναι ότι υπήρχε αμμοπαγίδα». Χάος στις αποφάσεις των αγωνοδικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass