Στους «16» του Κυπέλλου ΕΠΣΛ ο Ηρακλής Λάρισας

ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ 5-1 - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2021 21:33

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου ΕΠΣΛ σφράγισε χθες στη Γιάννουλη ο Ηρακλής Λάρισας ο οποίος -στο πλαίσιο του 3ου ομίλου- επιβλήθηκε της τοπικής Δήμητρας με το εμφατικό 5-1. Οι «κυανόλευκοι» επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα απέναντι σ’ έναν μικρότερο κατά μία κατηγορία αλλά μαχητικό αντίπαλο και έφτασαν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα στην πρόκριση (οι υπόλοιπες ομάδες από τον ίδιο όμιλο που έχουν προκριθεί είναι οι ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Μαχητής Τερψιθέας και Δωτιέας Αγιάς).


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το παιχνίδι επί της ουσίας αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο με τον Ηρακλή να έχει την υπεροχή των κινήσεων, προσπαθώντας να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν επιθετικά από τα πρώτα λεπτά και στο 16’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από διαγώνια μπαλιά του Μπάμη, ο Βαγενάς από θέση έξω δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Χρηστίδης με το στήθος έστρωσε στον Αλεξίου και ο τελευταίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 21’ ο Ηρακλής άγγιξε το 0-2 όταν ο Αναδολού πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα Κοβούσογλου, αλλά ο Μπαμπάλης έδιωξε προ της γραμμής.
Τελικά στη συνέχεια η Δήμητρα Γιάννουλης ήταν αυτή που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να βρει τη λύση που αναζητούσε επιθετικά, όταν μετά από σέντρα του Ραμάι από τα αριστερά η μπάλα κατέληξε στην πλάτη της άμυνας στον ξεμαρκάριστο Γουλούλη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Ηρακλής είχε τρεις ακόμα σημαντικές προσπάθειες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ και συγκεκριμένα στο 33’ με την κοντινή κεφαλιά του Βαγενά, στο 38’ με τη σέντρα σου του Μπάμη που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 43’ με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Βαγενά, το οποίο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Σαπάκος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 1-1 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία ο Ηρακλής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση. Με το καλημέρα (46’) ο Αγρόδημος πέτυχε με σουτ το 1-2, ενώ στο 53’ ο Βαγενάς με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3.
Η Δήμητρα απείλησε στο 56’ με τον Σπανό που έχασε σημαντική ευκαιρία για να μειώσει σε 2-3, ωστόσο στο 62’ ο Αλεξίου με κεφαλιά έγραψε το 1-4. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 79’ ο Σταμάτης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-5. Το παιχνίδι επί της ουσίας είχε κριθεί και τα επόμενα λεπτά είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κουκούλη που είχε βοηθούς τους κ. Καρακώστα και Μίχο. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε στο 20’ ο Σαπάκος για λογαριασμό των γηπεδούχων.
Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της χθεσινής αναμέτρησης στο γήπεδο Γιάννουλης ήταν το ότι δύο πρώην συμπαίκτες βρέθηκαν χθες αντιμέτωποι ως προπονητές. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Μανάκα από πλευράς γηπεδούχων και τον Χρήστο Χατζηλιάδη των φιλοξενουμένων, που άφησαν το δικό τους στίγμα με τη φανέλα της Δήμητρας Γιάννουλης όταν είχαν κοινή θητεία.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Αχ. Μανάκας-Θ. Δουζένης): Κοβούσογλου, Κονταξής, Γκόργια, Σπάκος, Ντούφας (57’ Τάφα), Μπαμπάλης, Γουλούλης (68΄Κατσαμπέλας), Μαντζαφλάρας, Σπανός (57’ Καρβούνης), Χατζηγρηγορίου (80’ Λάτσος), Ραμάι (69’ Μπουκουβάλας).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης-Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Χάμος, Παπαγεωργίου (57’ Γαργάλας), Κουτσούκης (46’ Ναρίνογλου), Καμπέρης, Τάρτας, Αγρόδημος, Βαγενάς, Μπάμης, Αλεξίου (80’ Κουτζαηλίας), Αναδολού (65’ Σταμάτης), Χρηστίδης.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
Μετά και τη χθεσινή αναμέτρηση στη Γιάννουλη και με δεδομένη την πρόκριση Σμόλικα Φαλάνης λόγω της αποχώρησης του Αετού Μακρυχωρίου, το παζλ των ομάδων που μετέχουν στη φάση των «16» του Κυπέλλου ΕΠΣΛ οδεύει προς την τελική του διαμόρφωση (αναμένεται να οριστεί η συνέχεια της αναμέτρησης του 1ου ομίλου ανάμεσα στη Βερδικούσια και τον ΠΟΕ η οποία διεκόπη στο 25ο λεπτό λόγω ομίχλης κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 για την ομάδα της Ελασσόνας). Έτσι οι 15 ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι τώρα είναι οι εξής:
1ος Όμιλος: Δαμασιακός, Οικονόμος Τσαριτσάνης, ΑΠ Ελασσόνας
2ος Όμιλος: Σμόλικας Φαλάνης, Τύρναβος 2005, Φαλανιακός, Όλυμπος Γόννων
3ος Όμιλος: Ηρακλής Λάρισας, ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Μαχητής Τερψιθέας, Δωτιέας Αγιάς
4ος Όμιλος: Αστήρ Μελισσοχωρίου, Παναγροτικός, Ηρακλής Χάλκης, Μαυροβούνι
*Τονίζεται ότι η κλήρωση στους «16» θα είναι ανά όμιλο και όχι ενιαία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass