ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟ-ΠΟ

Ο κλάδος μας έφτασε στα όριά του…

*ΑΥΡΙΟ ΕΞΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ *ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2021 21:36

Του Σωτ. Κέλλα
«Ο κλάδος μας έχει φτάσει στα όριά του». Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ και αύριο προκήρυξε εξάωρη στάση εργασίας για τα μέλη της από τις 9 το πρωί ως τις 15.00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω

από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια κυβερνητικών φορέων και αξιωματούχων σε όλη την Ελλάδα. Αιτία για την αρχή κινητοποιήσεων όπως αναφέρει η ανακοίνωση αποτέλεσε ότι: «στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορονοϊού, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα καταστήματά μας.
Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση σε όσες επαφές είχαμε ως κλάδος με κρατικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.
Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξή μας όταν διαπιστώσαμε ότι όσοι διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ μπορούν να εισέρχονται κανονικά (έστω και με έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών) σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο, είτε μιλάμε για μαγαζιά της γειτονιάς, είτε για οργανωμένες αλυσίδες καταστημάτων.
Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για όλα τα εμπορικά καταστήματα, αλλά όχι για το δίκτυο των καταστημάτων μας, που με μηδενική φοροδιαφυγή συνιστούμε το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο εμπορικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα!».
Ο πρόεδρος των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ νομού Λάρισας, Νίκος Τσολάκης, μας αναφέρει αιτήματα του κλάδου «ως ελάχιστο μέτρο», όπως τονίζει, «για την αποφυγή της οικονομικής καταστροφής μας».
Αυτά είναι:
*Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματά μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
*Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
*Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Επίσης αναφέρει μέτρα στήριξης που είναι τα εξής:
*Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
*Επιδότηση ενοικίου.
*Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
*Ένταξη του κλάδου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
*Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass