F1: Συναρπαστική μάχη μέχρι τέλους

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 10:00

Για τον 20ό γύρο της φετινής σεζόν, η Formula 1 θα επισκεφθεί, για πρώτη φορά

στην ιστορία της, το Κατάρ και την πίστα του Losail, η οποία έχει σχεδιαστεί περισσότερο για να φιλοξενεί αγώνες μοτοσικλέτας και όχι μονοθεσίων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της F1 από το 1984, η σεζόν περιλαμβάνει δύο καινούργιους προορισμούς (μαζί με τη Σαουδική Αραβία) στους τρεις τελευταίους αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Μέση Ανατολή. Το Κατάρ θα γίνει η 33η χώρα στην ιστορία της Formula 1 που φιλοξενεί Grand Prix στο έδαφός της και το Losail η 74η πίστα που χρησιμοποιείται στην ιστορία.
Το Losail αποτελεί άγνωστο πεδίο για όλες τις ομάδες της Formula 1. Γι’ αυτό και η ευστοχία των προσομοιώσεων στη διαδικασία προετοιμασίας θα είναι κρίσιμης σημασίας, ώστε οι ομάδες να ξεκινήσουν με μια σωστή βάση στησίματος, για να προοδεύσουν επάνω της πραγματοποιώντας μικρές ρυθμίσεις.
Η διεξαγωγή των προσομοιώσεων είναι πιο δύσκολη, λόγω της έλλειψης δεδομένων, αλλά εάν κάποια ομάδα βρει το κατάλληλο στήσιμο εξαρχής, μπορεί να έχει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.
Το GP του Κατάρ θα διεξαχθεί σούρουπο, με την εκκίνηση να λαμβάνει χώρα στις 17:00 το απόγευμα τοπική ώρα (όπως και στο Αμπού Ντάμπι), δηλαδή στις 16:00 για την Ελλάδα, με τη δύση του ηλίου να έχει συμβεί 16 λεπτά νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα οι θερμοκρασίες θα πέσουν αρκετά. Δεδομένου ότι οι οδηγοί θα βρεθούν σε διαφορετική χρονική ζώνη μέσα σε τρεις εβδομάδες, με τη Βραζιλία βρίσκεται 10.000 χλμ. μακριά, έχοντας 8 ώρες διαφορά από το Κατάρ, το jet lag και η σωματική καταπόνηση που επιφέρει, θα είναι κάτι που οι οδηγοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με τους προσωπικούς προπονητές τους.ΜΑΧΗ ΤΙΤΛΟΥ
Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι ενδέχεται να είναι πίστα όπου η Mercedes θα είναι πιο ανταγωνιστική από τη Red Bull. Πέραν της ανταγωνιστικότητας του γερμανικού μονοθεσίου στον προηγούμενο αγώνα και της μεγάλης ευθείας του Losail, την τελευταία φορά που η φύση του ασφαλτοτάπητα ήταν ιδιαίτερα τραχιά με αρκετές γρήγορες στροφές, στην Τουρκία, η Red Bull αντιμετώπισε έντονα προβλήματα υποστροφής.
Σημαντικός παράγοντας στη μάχη του τίτλου, θα είναι επίσης πόσο γρήγορα θα παρέλθει το κέρδος σε ιπποδύναμη του καινούργιου κινητήρα του Hamilton. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff: »Παρόλο που θα αγωνιζόμαστε με τον κινητήρα αυτόν μέχρι το τέλος της σεζόν, σίγουρα θα χάσουμε σε απόδοση».»Έχουμε ακόμα ερωτηματικά όσον αφορά την αξιοπιστία, αλλά ελπίζουμε ότι είχαμε τις σωστές απαντήσεις και ότι θα πάμε μέχρι το τέλος». Η Ferrari φαίνεται ότι έχει το πάνω χέρι στη μάχη για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και η Alpha Tauri ελπίζει ο Pierre Gasly να έχει αυτήν τη φορά σύμμαχο στη μάχη του εναντίον των Alpine για την 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass