Αγχωμένη η ΑΕΛ, βελτιωμένος ο Απόλλωνας...

*Κέρδισε το λαρισινό ντέρμπι με 2-0 χωρίς να εκτελέσει ούτε κόρνερ *Ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Νικολιά επηρέασε τους «βυσσινί»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2021 21:05

Η ΑΕΛ όπως και στο Κύπελλο Ελλάδας έτσι και χθες ήταν η νικήτρια του λαρισινού ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2. Αυτήν τη φορά κέρδισε με 2-0 έχοντας σκόρερ τον Όγκμποε (16’) και τον Γλυνό (87’), ενώ είχε και ένα δοκάρι με τον Όγκμποε στο 40’.

Η ΑΕΛ έδειξε αγχωμένη (ίσως λόγω της πρεμιέρας στο νέο πρωτάθλημα αφού την πρώτη αγωνιστική είχε ρεπό) και στο δεύτερο μέρος προβλημάτισε για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας παρά τις απουσίες (Κανούλα και Τιμπουέ, Λεμάργκ) ήταν βελτιωμένος και αν συνεχίσει έτσι θα πετύχει τον στόχο της άνετης παραμονής στην κατηγορία.
H ΑΕΛ πέτυχε τη νίκη χωρίς να κερδίσει ούτε ένα κόρνερ (!), αλλά αυτό που μέτρησε ήταν οι βαθμοί στον βαθμολογικό πίνακα. Πάντως θέλει πολλή δουλειά η ομάδα που είχε για κορυφαίους τους Θεοδωρόπουλο, Μπέρτο και Ηλιάδη που δεν έκαναν λάθη. Επίσης της στοίχισε ο τραυματισμός του Νικολιά (ο Ακούνια που πήρε τη θέση του δεν ήταν έτοιμος) στο ημίωρο, ενώ αγωνιστικά κρίθηκαν όλα στη φάση του 86’ που ο Νούσιος εκτέλεσε φάουλ και ο Λουκάς από κοντά έκανε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης οι λεκτικές αψιμαχίες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ με τους διοικούντες του Απόλλωνα και η διαμάχη των φιλάθλων της ΑΕΛ με τον Φυντάνη στα τελευταία λεπτά. Και τα δύο συνέβησαν στο δεύτερο μέρος. Η άσχημη εικόνα φέρνει γκρίνια και νεύρα. Η νίκη επουλώνει κάποιες πληγές...Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Παπαγεωργίου Αθ. (αριστερά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), αμυντικό χαφ τον Παπαγεωργίου Κ., στη μεσαία γραμμή τους: Συμελίδη (δεξιά) Κολομπίνο, Νικολιά, Μαυρά (αριστερά) και στην επίθεση τον Όγκμποε.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Μαρτσέλο Στράτσια ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-4-2 (στη μεσαία γραμμή με ρόμβο) έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάντζαρη, στην άμυνα τους: Σκούπρα (δεξιά), Γιαννίτση, Καρρίκι (σέντερ μπακ), Καλούση (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Χατζή, αριστερά τον Λίταινα, δεξιά τον Κοζού και επιτελικό μέσο σε ελεύθερο ρόλο τον Βίγια και στην επίθεση τους: Παναγιώτου, Σούλτσε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με μια φάση από λάθος του Καρρίκι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Όγκμποε στο 3’ και στη συνέχεια ο Απόλλωνας έδειξε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά η ΑΕΛ στην πρώτη οργανωμένη φάση έκανε το 1-0 στο 16’ όταν ο Όγκμποε σκόραρε μετά από σέντρα του Συμελίδη.
Παίρνοντας... φορά η ΑΕΛ άρχισε να χάνει ευκαιρίες με τους Συμελίδη (21’), Νικολιά (27’) αλλά ο τραυματισμός του Νικολιά (30’) έφερε τα πάνω κάτω. Ο Απόλλωνας Λάρισας φάνηκε ότι του έλειπε ένας σέντερ φορ, καθώς οι νεαροί Παναγιώτου (19 χρονών) και Σούλτσε (20 χρονών) δεν είχαν παραστάσεις και φάνηκε η απουσία του Κανούλα.
Στο 40’ η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο 2-0 όταν σε σέντρα του Ακούνια ο Όγκμποε σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάντζαρη.
Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας Λάρισας άρχισε να υπερέχει και έκανε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά τόσο ο Παναγιώτου (61’) όσο και ο Λουκάς (86’) δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μάντζαρη.
Τελικά μια ασίστ του Ταχάρ στον Γλυνό έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το παιχνίδι.
Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη, ο Απόλλωνας κέρδισε τις εντυπώσεις και στα κόρνερ (3-0 υπέρ του).
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
4’: Λάθος γύρισμα του Καρρίκι προς τον Μάντζαρη, ο Όγκμποε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά μπερδεύτηκε και έστειλε την μπάλα άουτ...
15’: Από χτύπημα φάουλ του Βίγια, ο Καλούσης πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Γιαννίτσης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
16’: Ο Μπέρτος τροφοδοτεί τον Συμελίδη που κάνει σέντρα από δεξιά και ο Όγκμποε με σουτ από το σημείο του πέναλτι κάνει το 1-0.
21’: Σουτ του Συμελίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Μάντζαρης.
27’: Δυνατό σουτ του Νικολιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Μάντζαρης.
40’: Σέντρα του Ακούνια από δεξιά, o Όγκμποε πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
58’: Φάουλ του Ακούνια λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
61’: Σέντρα του Κουζού από δεξιά, ο Παναγιώτου από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
66’: Μακρινό σουτ του Λίταινα, η μπάλα καταλήγει άουτ.
84’: Σουτ του Κολομπίνο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Μάντζαρης.
86’: Σέντρα του Νούσιου, ο Λουκάς κάνει κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
87’: Κάθετη μπαλιά του Ταχάρ, ο Γλυνός βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και κάνει το 2-0.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Θεοδωρόπουλος (πολύ σταθερός), Ηλιάδης, Μπέρτος. Αυτοί οι τρεις στην άμυνα εμπνέουν σιγουριά. Από κει και πέρα ο Συμελίδης από δεξιά πήγε καλά στο πρώτο μέρος, ενώ σωστές οι αλλαγές των Ταχάρ και Γλυνού. Ο Όγκμποε έκανε τη δουλειά του βάζοντας ένα γκολ και έχοντας ένα δοκάρι.
Αφήσαμε τον Νικολιά που στο πρώτο ημίωρο ήταν μακράν ο κορυφαίος. Ο τραυματισμός του ήταν πλήγμα για την ΑΕΛ. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά...
Από τον Απόλλωνα Λάρισας ο 22χρονος Βίγια είναι σπουδαίος παίκτης και έχει διετές συμβόλαιο. Άρεσε ο Καλούσης σαν αριστερό μπακ εξ ανάγκης και ο Χατζής που δίκαια είναι ο μοναδικός σε όλη την ιστορία που έχει αγωνιστεί 17 ολόκληρα χρόνια (και μάλιστα συνεχόμενα) στη δεύτερη εθνική κατηγορία.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με πολλά λάθη η διαιτησία του Πέτρου Τσαγκαράκη (ΕΠΣ Χανίων) που δίκαια υποβιβάστηκε κατηγορία. Τι κίνητρο μπορεί να έχει τώρα; Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δημήτριος Βεργέτης (ΕΠΣ Αργολίδας), Νικόλαος Τυριακίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κ. Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), Σκούπρας, Βίγια, Γιαννίτσης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Παπαγεωργίου Αθ. (74’ Μαϊδανός), Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ., Κολομπίνο, Νικολιάς (39’ λ.τ. Ακούνια), Όγκμποε (74’ Γλυνός), Μαυριάς (66’ Ταχάρ), Συμελίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Στράτσια): Μάντζαρης, Καρρίκι, Λίταινας, Σκούπρας, Χατζής, Γιαννίτσης, Κοζού, Βίγια (82’ Νούσιος), Παναγιώτου, Καλούσης (67’ Λουκάς), Σούλτσε (61’ Μπαλογιάννης).

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass