Γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρώτη στον αθλητισμό...

ΕΡΓΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗ MARATHON EXPO - ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ - ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2021 10:07 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Νοε 2021 10:25

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε δυναμικό παρών στο κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός του φθινοπώρου για όλη τη χώρα, που είναι ο αυθεντικός μαραθώνιος, του αγώνα που επέστρεψε φέτος μετά τον έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19 με τη συμμετοχή της στη Marathon EXPO.


Χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ νωρίτερα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, έκοβε την κορδέλα των εγκαινίων της Marathon EXPO έχοντας στην πρώτη γραμμή τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα, εκατοντάδες δρομείς πέρασαν την πύλη της ολυμπιακής εγκατάστασης, προκειμένου να περιηγηθούν στην έκθεση και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής. Τα εγκαίνια της Marathon EXPO, καθώς και η συνέντευξη Τύπου σήμαναν στην ουσία την επιστροφή στην πιο αγαπημένη συνήθεια δρομέων όλων των ηλικιών. Αθλητών και αθλητριών, που έχουν ως όνειρο ζωής να σταθούν στην εκκίνηση στον Μαραθώνα και να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο.
Από τα πρώτα εκθεσιακά περίπτερα που επισκέφθηκε η Σοφία Σακοράφα ήταν αυτό της Θεσσαλίας, όπου μιλώντας με τον Νίκο Λιούπα με τον οποίο αντάλλαξαν αναμνηστικά είπε ότι ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έχουν δημιουργήσει κώδικα επικοινωνίας. Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είπε: «Ο Κώστα Αγοραστός με το μήνυμα που στέλνει για τις 1.000 εκδηλώσεις και τα περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν σε αθλητικά έργα αλλάζει τον αθλητικό χάρτη και δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στο αθλητικό κίνημα και πόσο πιστεύει ότι ο αθλητικός τουρισμός βοηθάει τη Θεσσαλία να γίνει διεθνές κέντρο αθλητικών εκδηλώσεων. Η συνεργασία μας γίνεται με σωστά βήματα γιατί μιλάμε τη γλώσσα του αθλητισμού».
Η Σακοράφα στην επίσκεψή της είχε δίπλα τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο που φιλοτέχνησε το μετάλλιο του φετινού 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε μέσω ενός 4λεπτου σποτ τα αθλητικά έργα που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε ή έχει στον προγραμματισμό της να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα έργα που κέρδισαν τις εντυπώσεις είναι το βραβευμένο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Καρδίτσας, το ανοικτό κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία της Λάρισας που έχει φιλοξενήσει πανευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα, το Κλειστό Γυμναστήριο της Ζαγοράς, καθώς αποτελεί ίσως το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο στη χώρα σε τέτοιο υψόμετρο, οι σχολικές αυλές που κατασκευάστηκαν σε σχολεία των Δήμων της Λάρισας, αλλά και τα έργα που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα όπως το ανοικτό ποδηλατοδρόμιο στον Βόλο και το Αθλητικό Κέντρο στο συγκρότημα Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Παράλληλα, μαζί με το βίντεο που είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ο επισκέπτης, οι άνθρωποι της Περιφέρειας μοίρασαν και ένα φυλλάδιο που περιέχει όλα τα έργα προϋπολογισμού άνω των 50 εκατ. ευρώ, ενώ μοιράστηκαν και αναμνηστικά με το σύνθημα “Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα με πάνω από 1000 διοργανώσεις και έργα άνω των 50 εκατ. ευρώ”.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή το κορυφαίο γεγονός, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, υποδέχθηκε στο πάνελ των ομιλητών τους δύο πρωταθλητές μας, την Γκλόρια Πριβιλέτζιο και τον Κώστα Γκελαούζο, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, τον καταξιωμένο γλύπτη και καθηγητή Πανεπιστημίου, Κώστα Βαρώτσο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και εκπρόσωπο στη σημερινή εκδήλωση, του Δήμου Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή, τον αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πνευμονολογικής Εταιρείας Παρασκευή Κατσαούνου.
“Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα αγώνισμα εμπνευσμένο από τη διαδρομή του οπλίτη-ημεροδρόμου που μετέφερε το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα μετά τη μάχη του Μαραθώνα. Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα, έγινε ένα απ’ τα πιο γνωστά αγωνίσματα σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του. Είναι ο μοναδικός αγώνας που έχει το προνόμιο να διεξάγεται επί της αυθεντικής διαδρομής, από τον Μαραθώνα στην Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, παραμένοντας εμβληματικός για κάθε λάτρη μεγάλων αποστάσεων. Με τη σημερινή του μορφή διεξάγεται από το 1983, αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα γιατρό, βαλκανιονίκη του στίβου και ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι συμμετοχές σε όλες τις δρομικές αποστάσεις του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας περιορίστηκαν φέτος στους 30.000 δρομείς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διατήρηση των πρωτοκόλλων που επιβάλλονται για την ασφάλεια των δρομέων και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες”, είπε στο άνοιγμα της ομιλίας της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Μελαχρινό, τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Γιατρουδάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Δημάκο, Γιάννη Μυστακίδη, Βούλα Παχατουρίδου, Νίκο Τσώνη, τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη, την πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου, τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τους γιους του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γιώργο και Γρηγόρη, καθώς και τον εγγονό του, Γρηγόρη Λαμπράκη.

 

ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο οι: Γούλας Νικόλαος, Γούλας Απόστολος, Αγγέλης Κωνσταντίνος, Μάρκου Θεόδωρος, Κατσιαρίμπας Νικόλαος, Κατσιαρίμπα Θωμαή, Κατσακιώρης Σταύρος, Στρούλιας Ηλίας, Γιαννούλη Μιχαέλα, Γιαννούλη Μαρία, Γιαννούλη Ιωάννα, Μπίκης Ευθύμιος, Τσιάρας Αθανάσιος, Περάκης Κριστιάν, Αυξωνίδης Γεώργιος, Κατσιαρίμπα Κυράτσω, Παπαγιαννόπουλος Αστέριος, Δολούδης Θεοχάρης, Αθανασιάδης Σαμουήλ, Γκαγκάρας Γεώργιος, Λιάκος Βασίλης, Σταμάτη Μαρία, Γιώτα Μαρκέλλα, Γκουτζουρέλας Νικόλαος, Δράμης Κωνσταντίνος, Δημάκης Δημήτριος, Ωραιόπουλος Χρήστος, Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος, Χασιώτης Γεώργιος, Μεταξάς Άγγελος, Παπαστεργίου Κωνσταντίνος, Ορφανού Μαρίνα, Μανίκας Νεοκλής, Σβάρνας Ηλίας, Γκουντιλάκη Θεοδώρα, Ρίζος Ματθαίος , Ακριβούλης Αντώνιος, Μάγγος Κωνσταντίνος, Μάγγος Αθανάσιος, Γιαννιός Βασίλειος, Λαναρίδου Βασιλική, Νυχτερίδας Γεώργιος, Γκέτσιος Κωνσταντίνος, Στάχου Ελένη, Βασιλογιαννακόπουλος Παναγιώτης, Τσελεπίδης Σταύρος, Πατσίκας Εμμανουήλ, Παμπέρης Ζωή, Παπαγεωργίου Ιωάννης, Ζαχαριάς Απόστολος, Παληογιάννης Χρήστος, Αλεξίου Απόστολος, Αλεξίου Αντώνιος, Μπέσιος Χρυσοβαλάντης, Διαβάτης Κωνσταντίνος, Μαυρογιάννης Παναγιώτης, Καραγιάννης Νικόλαος, Πατσαλιάς Κωνσταντίνος, Κρανια Έλλη, Μπρόκος Νικόλαος, Γούσης Γεώργιος, Παπαθανασίου Βασιλική, Πολυμέρου Δημήτρης, Ρήγας Δημήτριος, Βόγιας Ιωάννης, Γαϊτάνη Στεργιαννή, Μάτης Αλέξανδρος, Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, Ούτρα Σωτηρία, Αλεξανδρής Αργύριος, Μπαμπούλη Σέβη, Σβάρνας Γεώργιος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Τσιώτας Νικόλαος, Δελημάρης Ιωάννης, Κουτσόγιωργας Χαράλαμπος, Αντωνίου Γεώργιος, Βασιλός Ιωάννης, Αρμυρούλη Αχιλλεία, Γκουτσίδης Ιωάννης, Μεταξάς Δημήτριος, Μουστρουφης Αργύριος, Φεϊζο Κλέβις, Μαγρίζου Τζουλιάνα, Γιαννούσιος Κώστας, Κοντονίνας Γεώργιος, Γούλας Κώστας, Παπανικολάου Γεώργιος, Δημούλη Μαρία, Παπαστεργίου Έλενα, Γκουντούρας Νικόλαος, Γιώτας Αντώνης, Αρσενίου Νίκος.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass