Επιστροφή Παπαντωνίου στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

*ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΕΒΟΝΤΕ ΓΚΡΙΝ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2021 20:30

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μπορεί να μην είχε αγώνα στο παρκέ το Σαββατοκύριακο, αλλά έδωσε αγώνα για μεταγραφική ενίσχυση και χθες απέκτησε τον Νώντα Παπαντωνίου που επιστρέφει στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μετά από ενάμιση χρόνο και τον Ντεβόντε Γκριν που πέρυσι εντυπωσίασε με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου.


Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Θόδωρος Ριζούλης μιλώντας χθες στην «Ε» είπε ότι η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και φροντίζει να ενισχύσει και τον κόσμο αφού προσφέρει ένα εισιτήριο διαρκείας 50 ευρώ για τα εντός έδρας παιχνίδια με Περιστέρι, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Ο Νώντας Παπαντωνίου γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1990 και αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ / σούτινγκ γκαρντ (έχει ύψος 1.90). Τη σεζόν 2019-20 με τη Λάρισα, έκανε ρεκόρ σταδιοδρομίας με 11 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά αγώνα.
Το καλοκαίρι πήγε στο εξωτερικό, μετά από 4 χρόνια αφού συμφώνησε με τη Ρουμανική Κραϊόβα, όπου βρήκε έναν Έλληνα, τον Μιχάλη Κακιούζη, με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας να είναι ο προπονητής της ομάδας.
Ο Παπαντωνίου έχει παίξει σε 13 ομάδες εκ των οποίων τρεις του εξωτερικού, ενώ πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μέτρησε 2,8 πόντους, 1,9 ασίστ σε 23 ματς της Basket League.
Ο Παπαντωνίου ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία τη σεζόν 2007–08 με το Μαρούσι. Μετά από δύο σεζόν μετακόμισε στην ΑΕΚ.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, συμφώνησε με την ισπανική Αραμπέρι, φεύγοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ελλάδας. Με την ισπανική ομάδα είχε κατά μέσο όρο 11,9 πόντους και 4,5 ασίστ, ενώ στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 νίκησε με 79-75 τη Χιπουσκόα (έπεσε κατηγορία) και κατέκτησε το τοπικό Κύπελλο Βασκονίας. Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, ο Παπαντωνίου εντάχθηκε στη Φόρσα Λέιδα στη 2η κατηγορία Ισπανίας. Στις 22 Ιανουαρίου 2017, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον Προμηθέα Πάτρας για το υπόλοιπο της σεζόν.
Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 ανακοινώθηκε από τον ΓΣΛ-Φάρο(!), αλλά στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, λόγω των τραυματισμών των Φιλ Γκος και Απόλλωνα Τσόχλα, ο Παπαντωνίου εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ με μηνιαίο συμβόλαιο.
ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΝΤΕΒΟΝΤΕ ΓΚΡΙΝ
Εκτός από τον Παπαντωνίου η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πήρε έναν ακόμα παίκτη, τον Ντεβόντε Γκριν, αδελφό του Ντάνι Γκριν που αγωνίζεται στους Φιλαδέλφεια και πέρυσι στους Λέικερς (έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ τις χρονιές 2024, 2019, 2020).
Ο άλλος αδελφός του Γκριν, Ρασάντ, έπαιξε για το Κολλέγιο του Μανχάταν το 2007–08 και το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο από το 2009 έως το 2012. Τα δεύτερα ξαδέρφια του είναι οι παίκτες του NBA Γκέραλντ Γκριν και Γκάρλον Γκριν.
Ο Ντεβόντε Γκριν (24 χρονών, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1997 και έχει ύψος 1.91 μέτρα) πέρυσι με την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη σε 9 αγώνες της Basket League είχε κατά μέσο όρο 15,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 0,6 κλεψίματα με τον ελληνικό σύλλογο.
Ο Γκριν έφυγε από την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.
Αποφοίτησε πέρυσι από το Κολλέγιο του Ιντιάνα Χούζιερς με 10,8 πόντους και 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass