Η Formula 1 επιστρέφει στο Μεξικό

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΜΑΧΗ ΤΙΤΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2021 14:00

Το GP Μεξικού, ο 18ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1, ξεκινάει μια τριάδα αγώνων σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα, στην τελική ευθεία της σεζόν. Τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα διεξαχθούν πέντε Grand Prix, με το GP Μεξικού να ακολουθείται από τους αγώνες της Βραζιλίας και του Κατάρ. Ύστερα θα παρεμβληθεί ένα κενό Σαββατοκύριακο, πριν τα GP Σαουδικής Αραβίας και Αμπού Ντάμπι.


Η Formula 1 επιστρέφει στο Μεξικό, έπειτα από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι δεν διεξήχθη αγώνας εκεί, λόγω πανδημίας. Φέτος, ο τοπικός ήρωας Sergio Perez, διαθέτει μονοθέσιο που έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι Μεξικανοί θεατές θα πανηγυρίζουν δίχως αύριο!
Μάχη τίτλου
Το Μεξικό αποτελούσε ανέκαθεν πίστα όπου η Red Bull τα πήγαινε πολύ καλά. Το μεγαλύτερων διαστάσεων τούρμπο της μονάδας ισχύος της Honda έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται σε υψηλότερες ταχύτητες χωρίς να υπερθερμαίνεται, για να αναπληρώσει τη χαμηλή πυκνότητα αέρα στον θάλαμο καύσης των V6.
Επίσης, η φιλοσοφία υψηλού rake (ανασηκωμένο πίσω μέρος), θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να παράγει υψηλότερες τιμές αρνητικής άντωσης, κάτι απαραίτητο στο Μεξικό. Έχουμε δει όμως σε αρκετές περιπτώσεις το θεωρητικό φαβορί για έναν αγώνα να μην κατακτά τη νίκη εκεί. Ένα από τα εμπόδια που ίσως κληθεί να ξεπεράσει η Red Bull είναι η εύρεση του ιδανικού στησίματος, τομέα στον οποίο έχει δυσκολευτεί σε μερικούς αγώνες. Δεδομένου ότι η Mercedes προβλέπεται να μην είναι στο Μεξικό το ίδιο ανταγωνιστική με τη Red Bull, ίσως αυτός είναι ένας καλός αγώνας για τον Lewis Hamilton να χρησιμοποιήσει 5ο κινητήρα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσει τη σεζόν.
H Mercedes πιστεύει ότι το καλύτερο σενάριο στο οποίο μπορεί να ελπίζει στο Μεξικό, είναι να προκαλέσει τη Red Bull στον ίδιο βαθμό που κατάφερε να το κάνει στο GP ΗΠΑ.
Οι υπόλοιποι
Στη μάχη για την 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, η Ferrari ευελπιστεί ότι θα έχει το πλεονέκτημα επί της McLaren, καθώς οι υψηλές τιμές οπισθέλκουσας που παράγει η SF21 δεν θα έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στην αραιή ατμόσφαιρα της Πόλης του Μεξικού.
Ίσως οι χαμηλότερες τιμές αεροδυναμικής αντίστασης λειτουργήσουν υπέρ της Alpine και το τούρμπο της Renault είναι αρκετά αποδοτικό στο Μεξικό, όπως έχουν αποδείξει νίκες της Red Bull στο παρελθόν με τη γαλλική μονάδα ισχύος.
Πάντως, όπως παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Marcin Budkowski, η γαλλική ομάδα πρέπει να αποδώσει καλύτερα εάν θέλει να παλέψει με την AlphaTauri για την 5η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
Η θυγατρική ομάδα της Red Bull ίσως έχει τη δυνατότητα να απειλήσει τις McLaren και τις Ferrari. Στην ομάδα της Red Bull ευελπιστούν ότι ο Pierre Gasly θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός για να «παρενοχλήσει» ακόμη και τις Mercedes.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ο Esteban Ocon να χρησιμοποιήσει 4η φετινή μονάδα ισχύος στο Μεξικό. Επίσης, οι Lando Norris και Lance Stroll, είναι οι μοναδικοί οδηγοί με κινητήρα Mercedes, οι οποίοι δεν έχουν περάσει στην 4η φετινή μονάδα ισχύος.
Πάντως, ο επικεφαλής μηχανολογίας οχήματος της Williams, Dave Robson, δήλωσε ότι το αυξημένο υψόμετρο δεν πρόκειται να αποτελέσει αίτιο ανησυχίας όσον αφορά την αξιοπιστία της μονάδας ισχύος της Mercedes.
Αγώνας σήμερα στις 21:00 για ένα συναρπαστικό βράδυ Κυριακής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass