Ραγδαίες εξελίξεις στη Super League 2

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 99% Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. - ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2021 21:03

Το πρωτάθλημα της Super League 2 για μια ακόμη φορά δείχνει πως έχει τεράστιες αδυναμίες και όλα τα χρόνια η διεξαγωγή του καθυστερεί να ξεκινήσει για συγκεκριμένους λόγους.


Χθες λοιπόν το βράδυ κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για την πρεμιέρα, σημειώθηκαν ραγδαίες εξελίξεις, μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.
Ακυρώνεται λοιπόν η προκήρυξη του πρωταθλήματος και σήμερα γίνεται τελικά το έκτακτο Δ.Σ. της Super League 2, όπου κατά 99% και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται πως η διοργανώτρια θα πάρει οριστική απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 30.10.21 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερησίας διάταξης:
1) Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ μετά από προσφυγή της ΠΑΕ Α.Π.Σ. Ζακύνθου
2) Διάφορα θέματα».

 

Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Την αναβολή της έναρξης της Super League 2 ζητούν και οι «βυσσινί» με αφορμή τη συμμετοχή της Ζακύνθου, ώστε να επανακαθοριστούν εκ νέου οι όμιλοι και να διεξαχθεί κλήρωση.
Με εξώδικό τους στη διοργανώτρια ζητούν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς δεν θα είναι νόμιμο κάτι τέτοιο από τη στιγμή που με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η Ζάκυνθος έγινε η 33η ομάδα της κατηγορίας.
Η ΑΕΛ, λοιπόν, μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που της έδωσε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, με εξώδικο του ιδιοκτήτη της Αλέξη Κούγια, ζητά πρώτα να οριστούν εκ νέου οι όμιλοι, να γίνει ξανά κλήρωση για να μπει η επτανησιακή ομάδα στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια (την επόμενη προφανώς εβδομάδα) να αρχίσει η αγωνιστική δράση. Όλα αυτά δείχνουν και την άποψη, που θα υποστηρίξουν οι «βυσσινί» στο έκτακτο Δ.Σ.

 

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η Ζάκυνθος λοιπόν θα είναι παρούσα, εν τέλει, στο πρωτάθλημα της Super League 2, μόλις μία ημέρα πριν την έναρξή του!
Οι νησιώτες δικαιώθηκαν χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ενημερώθηκαν ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή.
Οι Επτανήσιοι είχαν καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που απέκλειε τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.
Πλέον η Ζάκυνθος αναμένει την εγγραφή της από τη διοργανώτρια αρχή και την τοποθέτησή της σε όμιλο, πιθανά στο Βόρειο.
Η ανακοίνωση: «Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Δέχεται εν μέρει την αίτηση-προσφυγή της ΠΑΕ Ζάκυνθος 1961 με αριθμ. πρωτ. 24052/26.10.2021 κατά της Super League 2. Ακυρώνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2021-22, ως προς το μέρος αυτής κατά το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος Super League 2 της ίδιας περιόδου και η αιτούσα-προσφεύγουσα».
* * *
Μετά τη χθεσινοβραδινή αυτήν, απρόσμενη, εξέλιξη, αλλάζουν τα σχέδια για τις δύο λαρισινές ομάδες, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας, οι οποίες μετά και τη σημερινή απόφαση που θα πάρει η διοργανώτρια αρχή, ενδεχομένως να εξετάσουν και την περίπτωση των φιλικών παιχνιδιών εάν βρεθούν ομάδες.

 

Τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν σήμερα και αύριο:
Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Απόλλων Λάρισας - Βέροια ΝΠΣ
15:00 Πιερικός - Θεσπρωτός
ΑΥΡΙΟ
15:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ - Τρίκαλα
15:00 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β’
15:00 Απόλλων Πόντου - Αλμωπός Αριδαίας
15:00 Τρίγλια - Αναγέννηση Καρδίτσας
15:00 Νίκη Βόλου - ΑΟ Ξάνθη
15:00 Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Κηφισιά - Ρόδος
15:00 ΟΦ Ιεράπετρας - Παναθηναϊκός Β’
15:00 Εργοτέλης - Αιγάλεω
15:00 Διαγόρας - ΑΕΚ Β’
ΑΥΡΙΟ
15:00 Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος
15:00 Καλλιθέα - Επισκοπή
15:00 Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης
15:00 Χανιά - Καλαμάτα

 

Για την πρώτη νίκη η Κ17 της ΠΑΕ ΑΕΛ

ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Την πρώτη της νίκη θα διεκδικήσει σήμερα με τον νέο προπονητή Ζήση Ζιάγκα η ομάδα Κ17 της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία θα υποδεχθεί στο γήπεδο Μακρυχωρίου την αντίστοιχη ομάδα της ΠΑΕ Λαμία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν πετύχει τη μοναδική τους νίκη κατά τον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα του πρώτου γύρου. H αναμέτρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ενώ η έναρξή της ορίστηκε για τις 13.30.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(8η αγωνιστική)
ΠΑΟΚ     29-6     19
Ξάνθη     13-6     13
Άρης     10-5     13
ΝΠΣ Βόλος     12-16     12
Παναιτωλικός     10-14     11
ΠΑΣ Γιάννινα     13-14     9
Λαμία     8-25     5
Α.Ε. Λάρισας     5-14     2
* Εκκρεμεί ο αγώνας ΠΑΟΚ - Άρη.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass