Έχουμε περιθώρια βελτίωσης...

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2021 21:19

Του Σωτ. Κέλλα
Προχθές η ΑΕΛ χρειάστηκε 120 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Διαγόρα Ρόδου και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά χθες η προπόνηση έγινε κανονικά αφού ο τεχνικός Κώστας Φραντζέσκος παρά την κόπωση που είχε η

ομάδα, δεν θέλει να χάσει τον ρυθμό της.
Πριν την προπόνηση μίλησε στους παίκτες του δίνοντας συγχαρητήρια για την απόδοσή τους και για μια ακόμα φορά έδειξαν πόσο ενωμένοι είναι, ενώ παράλληλα τους επισήμανε κάποια λάθη, λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κλήρωση της Super Laegue 2 και την πιθανή επανάληψη λόγω προβλημάτων που έχουν ομάδες με την ακύρωση των μεταγραφών, αλλά σίγουρα θα ήθελε να έχει η λαρισινή ομάδα στο ξεκίνημα κάποιους αντιπάλους σαφώς πιο βατούς.
Αύριο η ΠΑΕ ΑΕΛ θα δώσει φιλικό αγώνα στις 16.00 στην Ελασσόνα με τον ΠΟΕ όπου για πρώτη φορά θα αγωνιστεί ο Ζικι Μπαντιγκαμπά, ενώ ένα χρονικό διάστημα θα παίξουν και ο Ταχάρ με τον Νίνο.
Ο Ακούνια ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και θα είναι έτοιμος σε δέκα περίπου μέρες να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «βυσσινί».
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΩ
Πρόσωπο του αγώνα στη Ρόδο προχθές ήταν ο Ευριπίδης Γιάκος που ως Ευριπίδης υπήρξε τραγικός (όπως ο αρχαίος συγγραφέας) για τους παίκτες της ομάδας της Ρόδου. Κέρδισε το πέναλατι σε χέρι που έκανε ο Τσιαντούλας και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.
Μας είπε για τη φάση: «Ηταν μια φάση διαρκείας όπου προσπαθούσαμε να παραβιάσουμε την εστία του Διαγόρα. Εγώ σούταρα προς το τέρμα και η μπάλα βρήκε το χέρι του αμυντικού. Καθαρό πέναλτι και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς».
Και για την εκτέλεση που έκανε ο ίδιος πρόσθεσε : «’Ήμουν ψύχραιμος όσο έπρεπε για να σκοράρω και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στη Λάρισα όλοι μιλάνε για στο θεσμό του Κυπέλλου και την ιστορία της ομάδας σε αυτόν και δεν ήθελα να τους απογοητεύσουμε».
Ο ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
 Μετά τον αγώνα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΛ στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, ο προπονητής του Διαγόρα και πρώην παίκτης της ΑΕΛ Σάκης Θεοδοσιάδης δήλωσε τα εξής: «Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο. Κάναμε το πιο γερό μας τεστ, έχοντας μπει στην τελική ευθεία πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στο υπόλοιπο διάστημα θα δουλέψουμε σκληρά, ώστε στην πρεμιέρα να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Διαγόρας είναι μια καινούργια νεανική ομάδα, η οποία σε κάθε παιχνίδι θα δίνει το καλύτερο εαυτό για να παίρνει το αποτέλεσμα.
Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Θέλω να τους συγχαρώ για όλο το διάστημα της προετοιμασίας, κι εύχομαι να έχουμε μια καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά από την περσινή, σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή μας, θέλω όλη την οικογένεια του ιστορικού Διαγόρα να είναι αρωγός στη δική μας προσπάθεια».
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Άγιος Νικόλαος, Τρίκαλα και Λεβαδειακός πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Εκεί θα συναντήσουν τις πέντε ομάδες (Καλλιθέα, ΑΕ Λευκίμμης, Αχέρων Καναλακίου, Κηφισιά και Ηλιούπολη) που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και τις 10 από τη Super League (Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ιωνικός) για να μπουν όλες στην κληρωτίδα για να μάθουμε τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στις 26-27-28 Οκτωβρίου.
Να θυμίσουμε ότι στην 5η φάση συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν με αγώνα ή χωρίς από την 4η φάση και οι 10 ομάδες της Super League 1 (εξαιρούνται ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ). Οι αγώνες και σ’ αυτή τη φάση, όπως και στις προηγούμενες, είναι μονοί.
Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 26-27-28/10.
Οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη (5η) φάση: Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Πανσερραϊκός, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, ΑΕΛ, Αναγ. Καρδίτσας, Άγιος Νικόλαος.
Να θυμίσουμε ότι πέντε ομάδες είχαν περάσει στην 5η φάση του Κυπέλλου χωρίς αγώνα: Καλλιθέα, Λευκίμη, Αχέρων Καναλακίου, Κηφισιά, Ηλιούπολη και οι 10 της Super League 1: Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Λαμία, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τη διοίκηση της ΕΡΤ θα έχει ειδική επιτροπή της Super League 2 υπό τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο.
Το αντικείμενο των επαφών θα είναι το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο (βάσει του αθλητικού νομοσχεδίου προβλέπεται τριετές και με κεντρική διαχείριση) και η αποζημίωση των ομάδων από τη φορολόγηση από το στοίχημα, όπως συνέβη για πρώτη φορά πέρσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ειδική επιτροπή της SL2 απαρτίζουν οι κ.κ. Καραπαπάς - ΟΣΦΠ Β’, Κούγιας - ΑΕΛ, Παναγιωτίδης - ΠΑΟ Β’, Πρίτσας - Κηφισιά με το προεδρείο της διοργανώτριας, δηλαδή πέραν του Λεουτσάκου, είναι και οι αντιπρόεδροι Σταμούλης (Απόλλων Πόντου) και Μπίκας (Βέροια).

 
 
Μία δίκη αξίας 5 εκατ. ευρώ!
*ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ
Στις 12 Οκτωβρίου έχει οριστεί μια δίκη που αφορά τη ΑΕΛ, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη λαρισινή ομάδα . Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εκδικαστεί η καταγγελία της ΑΕΛ για την αγοραπωλησία μετοχών του ΠΑΣ Γιάννενα χωρίς την έγκρισή της .
Σε περίπτωση που η ΑΕΛ κερδίσει τη δίκη (θα σημαίνει αφαίρεση βαθμών του ΠΑΣ Γιάννενα) τότε με δεδομένο ότι είχε ζητηθεί με εξώδικο να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League 1, θα κάνει αγωγή ζητώντας διαφυγόντα κέρδη ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Με δεδομένη και τη δικαστική νίκη της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την ακυρότητα μεταγραφών ομάδων της Super League 2, είναι πολύ πιθανό οι αποφάσεις των δικαστηρίων να αλλάξουν πολλά δεδομένα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass