«Ομιχλώδες» ντέρμπι χωρίς νικητή

*Σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ με 3-1

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2021 20:48

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» με κόσμο από τον Ιανουάριο του 2020, δεν ανέδειξε νικητή. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική της Super League, και οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν να...

εγκαταλείψουν το ρετιρέ της βαθμολογίας, στο οποίο «συγκατοικούν» πλέον ΠΑΟΚ και Βόλος.
Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή μία διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα, όμως το 4-4-2 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς, με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Ελ Αραμπί και Τικίνιο, δεν βοήθησε τους πρωταθλητές. Από την άλλη, οι «πράσινοι» δεν κλείστηκαν, πίεσαν ψηλά και δυσκόλεψαν αρκετά την κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς γηπεδούχων. Ο Παλάσιος βρέθηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα, παίζοντας όμως πιο κοντά στον Καρλίτος, σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.
Η πρώτη «υποψία» φάσης ήταν μία κεφαλιά του προωθημένου Σισέ στο 15’, μετά από φάουλ του Μπουχαλάκη, που πέρασε άουτ. Στο 24’ η σέντρα του Λαλά βρήκε αμαρκάριστο τον Αγκιμπού Καμαρά, η κεφαλιά του οποίου όμως ήταν πολύ άστοχη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε καλά την αντεπίθεση, αλλά ο Καρλίτος καθυστέρησε και το τελικό σουτ του Βιτάλ ήταν κακό. Στο 32’ ο Ρούμπεν Πέρεθ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Βατσλίκ να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ, ο Τικίνιο δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά του στο 37’ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμα μία προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» εκτός εστίας, αυτήν τη φορά από τον Αγκιμπού Καμαρά.
Οι γηπεδούχοι φάνηκε να μπαίνουν πιο αποφασιστικά στο β’ μέρος, αλλά η περίπου εννιάλεπτη διακοπή του αγώνα λόγω περιορισμένης ορατότητας (εξαιτίας καπνογόνων) τους «έκοψε τη φόρα». Στο 70’, πάντως, η σέντρα-σουτ του Λαλά αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι, που... σώθηκε από το δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιταλός τερματοφύλακας έδειξε σωστά αντανακλαστικά και έδιωξε την μπάλα στο πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ. Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η απόκρουση του Μπρινιόλι στο δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά στο 77’ και ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Αραμπί δεν αξιοποίησε το λάθος του Σάρλια, σουτάροντας άουτ από πολύ καλή θέση. Ο Τικίνιο στο 85’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είχε διακόψει νωρίτερα τη φάση για φάουλ του Σισέ στον Μπρινιόλι, και ο Ολυμπιακός, παρά την πίεση που άσκησε ως το τέλος, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης. Μετά από 14 λεπτά καθυστερήσεων (!), ο Σλάβκο Βίντσιτς έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το ελληνικό clasico να μην αναδεικνύει νικητή.
Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Τικίνιο, Σισέ - Χατζηγιοβάνης, Μπρινιόλι, Λούντκβιστ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Μπουχαλάκης (90+9’ Λόπες), Μ. Καμαρά (90’ Κούντε), Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (90+8’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (79’ Μακέντα), Παλάσιος (79’ Λούντκβιστ), Καρλίτος (90+3’ Μαουρίσιο).
** Τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του ντέρμπι, είχαν ως συνέπεια ο Σλάβκο Βίντσιτς να διακόψει το παιχνίδι για περίπου έξι λεπτά, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 7ο λεπτό του β’ μέρους.
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Ανεπάντεχη ήττα, τη 2η στο πρωτάθλημα και την πρώτη στη Νεάπολη, υπέστη ο Ιωνικός, αφού έχασε 2-1 από τη Λαμία, η οποία σημείωσε με τη σειρά της την πρώτη φετινή νίκη στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι τώρα είχαν μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό τους, άνοιξαν το σκορ στο 21’ με πέναλτι του Μανούσου σε χέρι του Ντάλσιο, ο οποίος αποβλήθηκε, ενώ οι Νικαιώτες, που ήταν αήττητοι στους τρεις τελευταίους αγώνες τους, ισοφάρισαν στο 36’ με τον Άοσμαν. Το 1-2 έκανε ο Γκόλεμιτς στο 55’ και βοήθησε έτσι να ξεφύγει η ομάδα του από την τελευταία θέση. Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: - Μαρτίνεθ, Καραμάνος, Γκόλεμιτς
Κόκκινες κάρτες: 18’ Ντάλσιο
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76’ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (46’ Βαφέας), Σάντσεζ (88’ Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76’ Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35’ Μάναλης), Τουράμ.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιες (90’ Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88’ Αραμπούλι), Τάιρον (69’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Μπεχαράνο), Καραμάνος.
ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΟΚ
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Με εμφατικό τρόπο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Στην κορυφή μαζί με τον Βόλο -και μέχρι νεωτέρας- πέρασαν οι Θεσσαλονικείς που με τα γκολ των Κάρολ Σφιντέρσκι (15’), Γιασμίν Κούρτιτς (58’) και Ντάγκλας Αουγκούστο (71’) υποχρέωσαν την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, που μείωσε με τον Αντίλ Ναμπί (90’+1’), στην πρώτη φετινή της ήττα.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Αθανάσιος Θανάσιας (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
Κίτρινες: Ουές, Νέιρα - Μιχάι, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς.
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Νέιρα (84’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Διαμαντής, Ντουρμισάι, Ντε Γκουζμάν, Κοροβέσης (65’ Γρίβας).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτα), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, το οποίο είχε συγκλονιστικό φινάλε, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Κλωναρίδη στο 6ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο όμως δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φθάσουν στην πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση. Και αυτό, αφού ο αήττητος φέτος ΠΑΣ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 88’ με τέρμα του Μορέιρα κι έτσι ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Παράσχος, δεν κατάφερε να γιορτάσει με τον τρόπο που θα ήθελε τα 100 παιχνίδια του στον πάγκο ομάδων της πρώτης κατηγορίας της χώρας.
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες κάρτες: Κάργας, Σάλιακας, Μπρένερ
Οι συνθέσεις
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90+3 Μουνίθ), Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Γκαλβάο, Καρτάλης (61’ Νάτσος}, Κλωναρίδης (75’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (75’ Μπεντινέλι).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82’ Παντελάκης), Πίρσμαν, Μορέιρα (90’+5 Λιάσος), Καραχάλιος {82’ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (65’ Μπρένερ), Τριάδης (46’ Λώλης), Περέα.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ
Έστω κι αν δυσκολεύτηκε, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, έπειτα από την ήττα στην Τούμπα. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Λιβάι Γκαρσία (13’), Ογνιέν Βράνιες (26’) και Στίβεν Τσούμπερ (83’) τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους», μείωσε προσωρινά ο Νίκος Βέργος (58’) που είχε και προσπάθεια στο δοκάρι.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).
Κίτρινες: Μεντόσα, Κορνέλιους - Σιμόες, Λε Ταλέκ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ (46’ Μελίσσας), Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βργκοτς, Βαρόνε, Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βέργος, Ντίαζ, Κορνέλιους, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα).
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.
*** Με πρόβλημα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο αποχώρησε από το ματς ο Χαβιέ Μεντόσα.

 

Βράβευση Σπανούλη, συνάντηση με Αγοραστό...

agorastos.JPG

Πριν την έναρξη του ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, βράβευσε τον Λαρισαίο Βασίλη Σπανούλη, παραδίδοντάς του και μία φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας μπάσκετ των Πειραιωτών γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο.
Μετά το τέλος του αγώνα έξω από το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» συναντήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις από την εποχή που ο Σπανούλης ήταν παίκτης του Κεραυνού (όταν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κώστας Αγοραστός εισηγήθηκε να δοθεί πριμ στους παίκτες για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος) και του ΓΣΛ.

 

Η SUPER LEAGUE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:
* Βόλος-Αστέρας Τρίπολης    2-1
(18’ πέν. Φαν Φέερτ, 79’ Φεράρι-85’ Σόνι)
* Άρης-Απόλλων Σμύρνης    0-0
* Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα    1-1
(6’ Κλωναρίδης-88’ Μορέιρα)
* Παναιτωλικός-ΑΕΚ    1-3
(58’ Βέργος-13’ Γκαρσία, 27’ Βράνιες, 83’ Τσούμπερ)
*ΟΦΗ-ΠΑΟΚ    1-3
(90’+1 Ναμπί-15’ Σφιντέρσκι, 58’ Κούρτιτς, 71’ Αουγκούστο)
*Ιωνικός-Λαμία    1-2
(36’ Άοσμαν-21’ πέν. Μανούσος, 55’ Γκόλεμιτς)
*Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός    0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
ΠΑΟΚ    12
Βόλος    12
Ολυμπιακός    11
ΑΕΚ    10
ΠΑΣ Γιάννινα    9
Παναθηναϊκός    7
Παναιτωλικός    5
Ιωνικός    5
ΟΦΗ    4
Λαμία    4
Αστέρας Τρίπολης    2
Άρης    2
Απόλλων Σμύρνης    2
Ατρόμητος    2
*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
18:15 Απόλλων Σμύρνης    -    Αστέρας Τρίπολης
20:30 Παναθηναϊκός    -    Ιωνικός
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
16:00 Παναιτωλικός    -    ΟΦΗ
16:00 ΠΑΟΚ    -    Βόλος
20:30 ΑΕΚ    -    Ατρόμητος
20:30 ΠΑΣ Γιάννινα    -    Ολυμπιακός
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
19:30 Λαμία    -    Αρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass