Ας κερδίσει το ποδόσφαιρο...

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΑΕΛ (16.00)

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 14:41

Μετά από μισό αιώνα και πλέον, για την ακρίβεια 56 χρόνια, θα βρεθούν αντίπαλοι στο γήπεδο της Φιλιππούπολης (16.00) Απόλλων Λάρισας και ΑΕΛ, όχι όμως για το πρωτάθλημα όπως συνέβη τότε, αλλά για το Κύπελλο Ελλάδας.


Οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν τρεις φορές τη φετινή περίοδο, αφού αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, Super League 2, αλλά με διαφορετικούς στόχους, καθώς η ΑΕΛ έχει σε πρώτο πλάνο τον πρωταθλητισμό. Αντιθέτως ο Απόλλωνας Λάρισας θέλει μια καλή πορεία.
Ο Απόλλωνας θεωρητικά γηπεδούχος έχει τρία πλεονεκτήματα, το πρώτο ότι είναι γηπεδούχος, το δεύτερο ότι ξέρει την κατηγορία (παίκτες της ΑΕΛ έπαιζαν πέρυσι στον Απόλλωνα Λάρισας ή βρέθηκαν αντίπαλοι) και το τρίτο ότι έχει περισσότερο πάθος, αφού θεωρείται αουτσάιντερ, αν και ξέρει ότι η νίκη θα είναι σημαντική για το γόητρό του στην πόλη.
Η ΑΕΛ έχει και αυτή τα δικά της πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έχει ποιοτικότερο θεωρητικά έμψυχο δυναμικό, περισσότερη προπόνηση, αφού ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία της, αλλά το κυριότερο ότι ο τεχνικός Κώστας Φραντζέσκος ήταν πέρυσι στην ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας.
Και οι δύο πάντως θα έχουν την ευκαιρία πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα (εκεί είναι το ενδιαφέρον όλων...) να κάνουν ένα δυνατό τεστ που θα τους δώσει ασφαλή συμπεράσματα και όχι υποθετικά, αφού μέχρι τώρα είχαν βαρεθεί οι δύο ομάδες να κάνουν φιλικούς αγώνες εξαιτίας των συνεχών αναβολών που έπαιρνε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Κώστας Φραντζέσκος, μετά την τελευταία προπόνηση ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, που αποτελείται από τους: Θεοδωρόπουλο, Σουλούκο, Μπέρτο, Παπαγεωργίου Αθανάσιο, Abud, Μαϊδανό, Ηλιάδη, Maksymenko, Θεολόγου, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνο, Πατράλη, Colombino, Νικολιά, Συμελίδη, Γιάκο, Μιλτιάδη, Μαυριά, Γλυνό, Όγκμποε και Κούστα.
Μεγάλη απουσία αποτελεί ο Ακούνια που βρίσκεται στην Ουρουγουάη λόγω της γέννησης του παιδιού του σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του, αλλά και ο Γαρουφαλλιάς. Ο προπονητής της ΑΕΛ, παρότι εκδόθηκαν τα δελτία των νεαπακτηθέντων Μπαντιμπαγνκά, Ταχάρ και Νίνο, δεν θα τους χρησιμοποιήσει.
Ο Απόλλων Λάρισας θα ανακοινώσει την αποστολή σήμερα το πρωί, ενώ ο τεχνικός Στράτσια ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία των παικτών του.
Αυτό το παιχνίδι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία το λαρισινό ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα μπροστά, γιατί μέχρι τώρα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές ομάδες να διαλύονται...

 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΩΝ Ο ΣΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ;
Μια γνώριμη παρουσία θα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στον σημερινό αγώνα. Πρόκειται για τον πρώην προπονητή της ΑΕΛ Σταύρο Διαμαντόπουλο.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Στον νοκ άουτ αγώνα Απόλλων Λάρισας – ΑΕΛ, που θα γίνει σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00 στο γήπεδο Φιλιππούπολης, διαιτητής θα είναι ο Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας), ενώ βοηθοί του ορίστηκαν οι Αντώνης Δίπλαρης και Ελευθέριος Βογιατζής (Καρδίτσας). Τέταρτος θα είναι ο Μελέτιος Γιουμαρτζίδης (Πέλλας), ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Ιωάννης Κρίκης (Τρικάλων).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Με δύο αναμετρήσεις χθες άνοιξε η αυλαία της 3ης φάσης του θεσμού, η οποία συνεχίζεται με το… κυρίως πιάτο σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα και τα σημερινά παιχνίδια:
Εθνικός-Προοδευτική    2-2 κ.δ 2-4 πέναλτι
Άρης Σούδας-Διαγόρας    0-1
ΟΦ Ιεράπετρας-Καλαμάτα (15:00)
ΠΑΟ Ρουφ-Εργοτέλης
Νέα Αρτάκη-Κηφισιά
Καλλιθέα-Επισκοπή
Γιούχτας-Άγιος Νικόλαος
Ηλιούπολη-Αστέρας Βλαχιώτη
Διαγόρας Βραχνεΐκων-Παναχαϊκή
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Ολυμπιακός Βόλου
Εδεσσαϊκός-ΦΣ Κοζάνη
ΑΕ Λευκίμμης-Απόλλων Πόντου
Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Λεβαδειακός
ΑΕ Καραϊσκάκης-Ξάνθη
Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ
Πιερικός-Ηρακλής
Θησέας Αγριάς-Πανσερραϊκός
ΠΟ Φήκης-Νίκη Βόλου
Παναγρινιακός-Τρίκαλα
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας
Εθνικός Σοχού-ΑΟ Υπάτου
Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας
Αιγάλεω-Χανιά (Τετάρτη 29/9 – 16:00).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass