Ο Περιστεράς στο βάθρο της Βαρκελώνης

Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 12:00

H 6η αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM

European Cup 2021, έγινε στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK. Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc ‘n’ DeA με Yamaha R3, ξεκίνησε καλά στον 1ο Αγώνα του διημέρου, παρά το ότι είχε κάνει μόλις δύο 20λεπτες δοκιμές στη νέα για τον ίδιο πίστα. Στον 4ο γύρο (από τους 9) είχε περάσει πρώτος, όταν στην τελευταία πολύ γρήγορη στροφή της πίστας ένας συναθλητής του από λάθος τον χτύπησε στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα η πτώση να δημιουργήσει αρκετά μεγάλη ζημιά στη μοτοσικλέτα και στη φόρμα του οδηγού, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να χτυπήσει. Ο αρχιμηχανικός της ομάδας Μάρκο Κανούτι δούλεψε με ταχύτητα και μερικές ώρες αργότερα η Yamaha R3 ήταν έτοιμη στην εκκίνηση, ενώ βρέθηκε και μία επιπλέον φόρμα ώστε να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός.
Στον 2ο Αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο Γιάννης Περιστεράς ήδη από τον 2ο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους που στον 5ο γύρο έφτασε τα 3’’ δευτερόλεπτα. Από τον 6ο γύρο και μετά ο 19χρονος Βρετανός Fenton-Harrison Seabright, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο βρεγμένο, άρχισε να πλησιάζει και ρισκάροντας – όπως ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του – πέρασε πρώτος στον τελευταίο γύρο και πήρε τη νίκη με διαφορά 0.294 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αλλά αποφάσισε να μη ρισκάρει το να χάσει το πρώτο του βάθρο φέτος. Η διαφορά που έκαναν οι δύο οδηγοί στη μάχη τους έφτασε τα 31’’ από τον τρίτο Ισπανό Juan Antonio Conesa Benito, ενώ με την 7η θέση στην οποία τερμάτισε ο Iker Garcia Abella πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στον θεσμό.
O Γιάννης Περιστεράς πήρε και το Έπαθλο του πρώτου ανάμεσα στους οδηγούς που είναι μέχρι 16 χρόνων, ενώ η ομάδα πήρε το Έπαθλο της καλύτερης ομάδας, για την πολλή δουλειά που έγινε στην επισκευή της μοτοσικλέτας μετά την πτώση του πρώτου Αγώνα. Πριν την απονομή οι άνθρωποι της πίστας της Βαρκελώνης ρώτησαν τον οδηγό μας για τον σωστό τρόπο ανάρτησης της Ελληνικής σημαίας, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα σε αυτήν την πίστα. Επίσης στη διάρκεια του Αγώνα έψαχναν να βρουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, την ώρα που φαινόταν ότι θα είχαμε Ελληνική νίκη!
Μεγάλη επιτυχία για τον μικρό Περιστερά, αλλά και την Ελλάδα μας που αρχίζει σιγά - σιγά να βγάζει οδηγούς υψηλού επιπέδου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass