Πρώτο «τρίποντο» με Καμαρά

*Ο ΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 1-0

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2021 20:15

Ένα γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 10ο λεπτό στάθηκε αρκετό για να φτάσει ο Άρης στην πρώτη φετινή του επιτυχία. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε -μία μοιρασμένη- αναμέτρηση για την 3η

αγωνιστική της Super League.
Οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη καλή τους στιγμή. Από βολέ του Κουέστα, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά που συνεργάστηκε με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, με τον Μαυριτανό επιθετικό να ανοίγει από κοντά το σκορ στο 10’. Μετά το 20λεπτο το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές με κινητήριο μοχλό τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, φτάνοντας δύο φορές με τον Φώτη Ιωαννίδη κοντά στην ισοφάριση -την πρώτη αστόχησε στο πλασέ ο 21χρονος φορ ενώ στη δεύτερη, με το κεφάλι, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουλιάν Κουέστα. Ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος.
Το δεύτερο ξεκίνησε με καθολική υπεροχή των γηπεδούχων. Το δυνατό σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι (50’) πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διούδη, ενώ άστοχα ήταν τόσο η κεφαλιά του Μπαντού Εντιαγέ (59’) όσο και το σουτ του Λούκας Σάσα (63’). Κι όταν χρειάστηκε, όπως στο 65’ με το δυνατό σουτ του Εντιαγέ, ο Διούδης «φώναξε παρών». Στο 69’ ο Κουέστα διόρθωσε την τελευταία στιγμή και προ του Ιωαννίδη το λάθος που έγινε έπειτα από ασυνεννοησία με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής απέναντι στον Έλληνα φορ και στη φάση του 76ου λεπτού.
Ο Άρης κράτησε τη νίκη, πήρε το πρώτο φετινό του «τρίποντο» και έβαλε σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια τον Παναθηναϊκό που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του έπειτα από αυτή στα Γιάννενα με το ίδιο σκορ.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (46’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Γκάμα (71’ Ματέο), Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).
ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Η ΑΕΚ
Με δύσκολη νίκη 1-0 επί της Λαμίας, συνέχισε η ΑΕΚ τους αγώνες της στην 3η ημέρα της Super League. Χάρη στο γκολ του Αραούχο στο 67’ η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πήρε τους 3 βαθμούς στο ΟΑΚΑ και διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθησή της ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (26/9, 20:30).
Στο 51’ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ ο Μανουσάκης εντελώς μόνος στο πρώτο δοκάρι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και λίγο αργότερα με τον Χατζισαφί να βάζει τελευταία στιγμή το τάκλιν στον Ελευθεριάδη, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έστω και με τη βοήθεια της τύχης από μονομαχία Βύντρα-Τάνκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Αραούχο ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό αριστερό σουτ στο 67’. Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 79’, με τον Βλαχομήτρο να αστοχεί εντελώς μόνος απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ενώ στο 83’ οι φιλοξούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καραμάνου από τον Σάκχοφ. Το ματς με τον Λε Ταλέκ να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 89’ μετά από κόρνερ.
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν (90+1’ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64’ Σάκχοφ), ‘Αμραμπατ (46’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (64’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο (73’ Μάνταλος).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (66’ Προβυδάκης), Νούνιες (88’ Ορτέγκα), Ελευθεριάδης (74’ Βλαχομήτρος), Μανούσος (66’ Τάιρον), Μανουσάκης (66’ Καραμάνος), Ρόμανιτς.
* Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του Στέλιου Σεραφείδη ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύτηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Μετά το Γιβραλτάρ και την Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ σημείωσε τρίτο σερί «διπλό» μέσα σε έξι ημέρες, επικρατώντας δύσκολα του πολύ καλού Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο. Οι Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους περσινούς Κυπελλούχους Ελλάδας, ισοφάρισε προσωρινά για τους Αγρινιώτες ο Ντίας.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Χουχούμης, Βργκοτς, Λούι, Κορνέλιους (85’ Μαλής), Φλόρες (69’ Βαρόνε), Ντίας, Μόρσεϊ (46’ Μεντόσα), Ντουάρτε (81’ Μπαρμπόσα), Τσιγγάρας, Βέργος (85’ Καρέλης).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (71’ Εσίτι), Αουγκούστο, Μουργκ (63’ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (63’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (71’ Σφιντέρσκι).
ΜΟΙΡΑΣ«Χ»ΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Χωρίς νίκη παραμένουν στο πρωτάθλημα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης μετά το χθεσινό μεταξύ τους 0-0 στο Ηράκλειο, για την 3η αγωνιστική (εμβόλιμη) της Super League. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το αήττητο με τρεις ισοπαλίες, οι δύο εντός έδρας, ενώ για τους Αρκάδες ήταν η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία (έχουν και μία ήττα) και αυτή μακριά από το «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» (0-0 με τον Παναιτωλικό).
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (61’ Ραχμάν, Γιαννούλης (79’ Κοροβέσης), Καμάου (61’ Βαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν (77’ Σελίμοβιτς), Γκαλέγκος, Νέιρα, Λάμπρου (46’ Καστάινιος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλος Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Χριστόπουλος, Καστάνο, Τασουλής (72’ Σόνι), Βαλιέντε, Σαντάφε (85’ Κανελόπουλος), Κρεσπί, Γκόμες (60’ Καπίγια), Σίτο (46’ Άλβαρες), Μπενίτο Άσιερ (60’ Μπαράλες).
ΤΕΣ-ΣΑΡΩΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός πέρασε χθες το έως τώρα πιο εύκολο και ξένοιαστο φετινό απόγευμά του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου επιβλήθηκε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 3ης αγωνιστικής.
Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 8’ με τον επανακάμψαντα στη δράση Μασούρα κι έφτασαν στο 3-0 με τα δύο πρώτα γκολ του Τικίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο 47ο και 72ο λεπτό, για να μειώσει ο Ντάουντα στο 79’ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Βρουσάι στο 87’.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76’ Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσουκ (67’ Καρμπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (77’ Σουρλής), Ονιεκούρου (76’ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (67’ Λόπες), Τικίνιο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (67’ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (67’ Βιτλής), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58’ Παμλίδης), Ματέι (82’ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (57’ Ντάουντα).
ΤΕΛΟΣ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΔΙΑΔΟΧΟΣ Ο ΦΕΣΤΑ;
Ο Γιάννης Πετράκης απομακρύνθηκε από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης μετά την χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό (1-4), που ήταν η τρίτη σε τρεις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν είναι του Τραϊανού Δέλλα και του πρώην Ιταλού τεχνικού της ΑΕΛ (εις διπλούν), Τζανλούκα Φέστα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΚΟΡΕΡ
*ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης    0-0
*Ολυμπιακός - Απόλλων Σμ.    4-1
(8’ Μασούρας, 47’, 72’ Τικίνιο, 87’ Βρουσάι - 79’ Ντάουντα)
*Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ    1-2
(59’ Ντίας - 32’ Μιτρίτσα, 80’ Σίνκλεϊ)
*ΑΕΚ - Λαμία    1-0
(67’ Αραούχο)
* Άρης - Παναθηναϊκός    1-0
(10’ Αμπουμπακάρ Καμαρά)
ΣΗΜΕΡΑ
18:15 Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 Βόλος – Ατρόμητος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. ΑΕΚ    7-3    7
2. Ολυμπιακός    6-2    7
3. *Βόλος    5-2    6
4. *ΠΑΣ Γιάννινα    2-0    6
5. ΠΑΟΚ    3-2    6
6. Παναιτωλικός    3-3    4
7. Παναθηναϊκός    4-2    3
8.ΟΦΗ    3-3    3
9. *Ιωνικός    1-3    3
10. Αστέρας Τρίπολης    0-1    2
11. *Ατρόμητος    1-2    1
12. Λαμία    2-5    0
13. Απόλλων Σμύρνης    2-11    0
14. Άρης    1-1    -2
* Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός και Ατρόμητος έχουν από δύο αγώνες.
**Ο Άρης έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς
Δικαιώθηκε η Καβάλα
*ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2
Η Καβάλα πέτυχε, σύμφωνα με όσα διαρρέει ο Ερασιτέχνης, δικαστική νίκη στην Αθήνα και θα πάρει κανονικά μέρος στην κλήρωση της Super League 2. Το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε την αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού. Έτσι η Καβάλα θα πάρει μέρος κανονικά στην κλήρωση του πρωταθλήματος και αναμένονται εξελίξεις και για τη συμμετοχή της στη Super League 2.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass