Κέρδισε, αλλά πήρε και το πρώτο μάθημα...

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 64-61, αλλά στο τελευταίο λεπτό έκανε τραγικά λάθη - Η ομάδα δείχνει ικανή για την πρώτη εξάδα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2021 21:02

Στο πρώτο φετινό φιλικό που έδωσε χθες η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 64-61, δείχνοντας υψηλές φιλοδοξίες, αλλά πήρε και σκληρό μάθημα, αφού στο τελευταίο λεπτό κόντεψε από ολέθρια λάθη να χάσει δικό της παιχνίδι.


Συγκεκριμένα, για μια ομάδα που θέλει να έχει ευρωπαϊκές βλέψεις δεν μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να κάνει τρεις λάθος επαναφορές και δύο φάουλ σε σουτ τριών πόντων των αντιπάλων. Και αν ο Λοβ ήταν εύστοχος (4/6 βολές) τότε ένα δικό της παιχνίδι θα το έχανε ενώ κέρδιζε 60-57, 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Γι’ αυτό γίνονται όμως τα φιλικά για να μαθαίνουν από τα λάθη τους οι παίκτες.
Αν εξαιρέσουμε το διάστημα αυτό, είδαμε ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να βρεθεί στην πρώτη εξάδα. Ο Ζάρρας είναι ο ηγέτης της, επίσης πολύ καλό δίδυμο δείχνουν όταν παίζουν μαζί Σπαν και Καράμπελας, (ο Θρητ δεν ήταν σε καλή μέρα), ο Κρουμπάλι είναι καλός παίκτης, ενώ ο Χάντσον έχει εκτελεστικές ικανότητες.
Δεν υπάρχει το βαρύ σέντερ φορ, αλλά ο Σαχπατζίδης με τον Τσαϊρέλη την κάνουν τη δουλειά τους καλά…
Γενικά η ομάδα που είναι δεδομένο ότι θα βελτιώσει τα ποσοστά της στα σουτ (είναι ακόμα πολύ νωρίς) και κάνει λιγότερα λάθη, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…
Σχετικά με το κοουτσάρισμα του Νίκου Παπανικολόπουλου να αναφέρουμε ότι πήραν ευκαιρία όλοι οι παίκτες (πλην του δοκιμαζόμενου Αστεριάδη) και δεν έμεινε κανένας παραπονούμενος…
Ο αγώνας από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν άσχημος επιθετικά αφού τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στα σκορ, με τον ΠΑΟΚ χάρη στον πολύ καλό Τζόουνς να προηγηθεί με 30-25 στο 15’ για να τελειώσει το ημίχρονο με 36-33 υπέρ της λαρισινής ομάδας.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έπαιξε πολύ καλά και στο 25’ προηγήθηκε με 49-40 και στο 27’ με 49-38’ για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 52-45.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Τζόουνς και τον Γκρίφιν ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι για να ισοφαρίσει σε 56-56 στο 35’.20’’.
Τελικά η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ αποδείχθηκε λιγότερο άσχημη από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο και κέρδισε με 64-61.
Απών για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τραυματίας Μιχάλης Καμπερίδης. Χρόνο συμμετοχής, ακόμη, δεν πήρε από τον Αρη Λυκογιάννη ο Τζος Κάρτερ. Επικεφαλής της αποστολής του «Δικεφάλου» στη Λάρισα ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Χατζόπουλος.
Ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα θα δώσουν συνέχεια στις φιλικές αναμετρήσεις τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12/9), συμμετέχοντας (σ.σ. μαζί και με τον Προμηθέα Πάτρας) σε τουρνουά που διοργανώνει ο Α.Σ. Καρδίτσας.
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-33, 52-45, 64-61
Προπόνηση έκαναν και οι διαιτητές Σταματόπουλος, Τσιοπάνος, Ζαχαρής, ενώ αδικαιολόγητος για φιλικό παιχνίδι ήταν στο τέταρτο δεκάλεπτο ο εκνευρισμός του Λυκογιάννη που τα έβαλε μαζί τους.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Ουάσινγκτον 9 (1), Χάντσον 6 (2), Θρητ, Κρουμπάλι 7, Τσαϊρέλης 3, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος 5 (1), Σαχπατζίδης 4, Ζάρας 8 (2), Φόρτσουν 8 (2), Σπαν 8, Καράμπελας 6.
ΠΑΟΚ (Αρης Λυκογιάννης): Χριστοδούλου 1, Λοβ 9, Γκρίφιν 6, Καμαριανός 2, ΝτιΛέο 6 (2), Ρούμογλου, Καμπερίδης Γ. 9 (3), Τζόουνς 13, Τολιόπουλος 8, Γιάνκοβιτς 4 (1), Ογκμπέιντε 3.

 

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ
Σήμερα διαδικτυακά κληρώνει για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ όπου στο νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορία μπάσκετ θα μετέχουν 13 ομάδες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου για το επαγγελματικό μπάσκετ αρχίζει σήμερα Δευτέρα (6/9) με τη διεξαγωγή των κληρώσεων του 2ου Super Cup και του 30ού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.
Το Super Cup, ο θεσμός που δημιούργησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο ΕΣΑΚΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο κλειστό “Δημήτριος Τόφαλος”, το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων της τελικής βαθμολογίας της Basket League της προηγούμενης σεζόν. Του Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού και των Λαυρίου, ΑΕΚ και Προμηθέα.
Το τζάμπολ της Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 θα γίνει, μια εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.
Η διαδικασία των κληρώσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ώρα έναρξης τις 13:00 στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ θα την παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις κληρώσεις από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ www.esake.gr.
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για να διευκολυνθούν οι υποχρεώσεις του στον προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup, ο Ηρακλής θα έχει ρεπό την πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 30ού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass