Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πήρε τον Σλοβένο Γιαν Σπαν

ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΚΑΡΝΤ ΕΠΑΙΖΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2021 21:45

Του Σωτ. Κέλλα
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ φέτος δείχνει με τις μεταγραφικές της κινήσεις να έχει ευρωπαϊκή προοπτική που μπορεί να φθάνει σε μια θέση μέχρι και την πρώτη εξάδα, αν και το είχε καταφέρει και πρόπερσι με την 8η θέση, αλλά οι οικονομικές της δυνατότητες δεν της επέτρεψαν να αγωνιστεί.


Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι μέχρι τώρα μεταγραφικές της κινήσεις και μία εξ αυτών έγινε χθες καθώς απέκτησε τον διεθνή Σλοβένο παίκτη Γιαν Σπαν που αγωνιζόταν στο ισπανικό πρωτάθλημα την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα στην Γκιμπούζκοα, έχοντας παίξει 36 παιχνίδια και πέτυχε συνολικά 214 πόντους. Εναντίον της Βαλένθια στις 14 Μαρτίου του 2021 είχε 15 πόντους που ήταν η καλύτερη επίδοσή του, ενώ ακολούθησαν αυτές εναντίον της Μανρέσα και της Τενερίφης (και στις δύο είχε 13 πόντους).
Ο Γιαν Σπαν γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1992 και έχει ύψος 1.87, ενώ παίζει ως γκαρντ και διακρίνεται για το πολύ καλό σουτ. Πρωταθλητής Σλοβενίας το 2018 με την Ολύμπια Λουμπλιάνας και κυπελλούχος το 2011.
Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα που θα αγωνιστεί, καθώς εκτός της Ισπανίας έχει παίξει στην Εσθονία (Τάρβας 2013-14) και Γερμανία (Κραλισχέιμ 2019-2020).
Στη Σλοβενία αγωνίστηκε στη Λίτιγα, Γιούνιον Ολύμπια, Μάριμπορ, Σλόβαν, Πόρτοροτζ, Σέντσουρ, Ζλάτομποργκ και Πετρόλ Ολύμπια.
Πέρυσι αγωνίστηκε και σε τρία παιχνίδια με την εθνική Σλοβενίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα στη μεταγραφική περίοδο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έχει αποκτήσει τους: Γιάννη Σαχπατζίδη (αγωνιζόταν στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου), Μιχάλη Τσαϊρέλη, Τηλέμαχο Βησσαρίου, Ζώη Καράμπελα (Περιστέρι),Θόδωρο Ζάρας (Κολοσσό Ρόδου), Τζέι Θριτ Τζούνιορ (Ορτέζ), Ουσμάν Κρουμπάλι (Πρίντιζι), Τζος Φόρτσουν (Φέρο Ζαπορόζγιε).
Από την περσινή ομάδα αυτοί που ανανέωσαν τη συνεργασία ήταν ο Τάσος Σπυρόπουλος και ο Ντεβόν Ουάσινγκτον.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Basket League εξασφάλισαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Λάρισα ΚΑΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass