ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

«Παρανομεί αυτήν τη στιγμή η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ»

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2021 21:00

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες για λίγο ο επικεφαλής της παράταξης για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας «Πρώτα το μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας, έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο για το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ευθύμη Ρεντζιά, τον υποψήφιο και πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Κώστα Νικάκη, αλλά και τον Λαρισαίο υποψήφιο, Τάσο Τριανταφύλλου, ο οποίος ήταν χθες οικοδεσπότης.


Στο πέρασμά τους τα μέλη της παράταξης συνάντησαν τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα, αλλά και ορισμένα μέλη σωματείων τα οποία δεν είχαν συναντήσει τις προηγούμενες φορές (Ηλία Καλέτσιο, Νίκο Κυρατζή, Δημήτρη Μπατάλα).
Ο Παναγιώτης Φασούλας κατήγγειλε από τη Λάρισα την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, που αντί να προγραμματίζει τις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 12 Σεπτεμβρίου, ασχολείται με καθήκοντα κανονικής διοίκησης.
Μιλώντας στην «Ε» για το αν θα γίνουν οι εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου (μέχρι τώρα έχουν οριστεί σε αρκετές προγενέστερες ημερομηνίες, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν διεξαχθεί), είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν οι εκλογές. Έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχουν γίνει για πολύ συγκεκριμένους λόγους, με κυριότερο να προχωρήσει το μπάσκετ μπροστά. Υπάρχει σήμερα μια προσωρινή διοίκηση που το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι οι εκλογές, αλλά αυτήν τη στιγμή αυτό που κάνει είναι να ανεβοκατεβάζει ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες, να χωρίζει τις ομάδες σε ομίλους και να βγάζει προκηρύξεις πρωταθλημάτων, ενώ θα έπρεπε να ασχοληθεί μόνο με τις εκλογές. Αυτό που κάνει δεν προκύπτει από τη νομοθεσία, αυτήν τη στιγμή συντελείται μια παρανομία που γίνεται μέσα στο ελληνικό κράτος που ανήκει η ομοσπονδία.
Πρέπει να τελειώσει όλο αυτό και να γίνουν με δημοκρατικές διαδικασίες οι εκλογές, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο είτε με φυσική παρουσία, όπως επιτρέπει η Πολιτεία, ώστε να προχωρήσει το μπάσκετ στην επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα θα είναι πιο λαμπερή για το ελληνικό μπάσκετ. Το πιστεύουμε αυτό και γι’ αυτό είμαστε εδώ».

*Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι η κλήρωση του Κυπέλλου μπάσκετ έγινε δύο φορές λόγω μη σωστής κατάταξης των ομάδων;
«Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τις ενέργειες που κάνει κάθε στιγμή της ελεγχόμενης νόμιμης διοίκησης. Το πρόβλημα είναι να γίνουν εκλογές γιατί το ελληνικό μπάσκετ έχει γίνει περίγελος όλων των αθλημάτων, εξαιτίας της διοίκησης της ομοσπονδίας στην Ελλάδα που, για ανεξήγητους λόγους στο ευρύ κοινό αλλά γνωστούς σε μας, δεν έχει προχωρήσει σε εκλογές.
Είναι η μοναδική ομοσπονδία που δεν έχει κάνει εκλογές και το αποφεύγει συστηματικά. Αποφεύγει τη δημοκρατική διαδικασία με τεχνάσματα».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass