Ο Covid ματαιώνει αγώνες της F1 και ΜΟΤΟGP

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2021 20:06

Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports λυπούνται που ανακοινώνουν την ακύρωση του Grand Prix της Μαλαισίας, που θα λάμβανε χώρα στο Sepang International Circuit από τις 22 έως τις 24 Οκτώβρη. Η συνεχιζόμενη πανδημία του Covid-19 και οι συνεπακόλουθοι περιορισμοί εισόδου στη Μαλαισία οδηγούν στην ακύρωση του Grand Prix. H FIM ανυπομονεί να επιστρέψει στη Sepang το 2022, μπροστά στους αφοσιωμένους Μαλαισιανούς οπαδούς.


Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports χαίρονται που ανακοινώνουν ότι τα MotoGP θα επιστρέψουν στο Misano World Circuit Marco Simoncelli από τις 22 έως τις 24 Οκτώβρη, το Σαββατοκύριακο που προηγουμένως θα πραγματοποιούταν ο αγώνας της Μαλαισίας, για ένα δεύτερο Grand Prix στην κλασική ιταλική πίστα. Το όνομα αυτού του event θα ανακοινωθεί αργότερα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Gran Premio Octo di San Marino e della Rivera di Rimini παραμένουν οι ίδιες. Η Formula 1 επιβεβαίωσε αυτό που δυστυχώς φαινόταν εδώ και καιρό αναπόφευκτο – τη ματαίωση του Grand Prix Ιαπωνίας του 2021!
Η παγκόσμια πανδημία επηρέασε ξανά τον αγώνα της Suzuka που δεν έγινε ούτε πέρυσι και η εξέλιξη αυτή αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη Honda (στην οποία και ανήκει η πίστα), που ήθελε να αποχαιρετήσει τον μαγικό κόσμο της Formula 1 με έναν εντός έδρας αγώνα-γιορτή. Για τις τοπικές αρχές, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν σημείο αναφορά για την απόφαση για το Grand Prix. Και παρότι η F1 είχε παρουσιάσει πλάνο μεταφοράς των εμπλεκόμενων στο σπορ με πτήσεις τσάρτερ από την Τουρκία και με ξεχωριστό πρόγραμμα τεστ για τον Covid-19, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού για το 2022. Ποιο είναι λοιπόν το Σχέδιο Β; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η F1 και πέρυσι αλλά και φέτος βρήκε λύσεις. Όμως ακόμη δεν ξέρουμε πόσες λύσεις θα χρειαστεί, αφού η Τουρκία, η Βραζιλία και το Μεξικό εξακολουθούν να βρίσκονται στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Μεγάλης Βρετανίας. Και με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες στο σπορ (με διάφορους ρόλους) να προέρχονται από τη Γηραιά Αλβιώνα, αυτό αποτελεί πρόβλημα στο οποίο είναι άγνωστο αν θα βρεθεί λύση.
Το Κατάρ και η πίστα του Losail είναι υποψήφια για να καλύψει το κενό, το Μπαχρέιν και η πίστα του Sakhir δεν αποκλείεται να φιλοξενήσουν και δεύτερο αγώνα (όπως πέρυσι) ενώ υπάρχει έντονη φημολογία και για δεύτερο αγώνα στο Circuit of the Americas, με τίτλο Texan Grand Prix. Αναμονή λοιπόν μερικές εβδομάδες ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το δεύτερο μισό της σεζόν της F1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass