Ιδιαίτερη προσοχή με τα παραχωρητήρια των γηπέδων

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ - ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2021 20:20

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τον νέο αθλητικό νόμο για τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων/δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, η διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας καλεί τα σωματεία να απευθυνθούν άμεσα στους Δήμους τους να παραλάβουν τα παραχωρητήρια των γηπέδων που θα δηλώσουν ως έδρα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σωματείο το οποίο δεν έχει πάρει αθλητική αναγνώριση δεν θα έχει δικαίωμα από 01.09.21 να χρησιμοποιεί δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Για τον λόγο αυτόν, όλα τα σωματεία πρέπει να αιτηθούν το συντομότερο δυνατόν στους Δήμους για το παραχωρητήριο ώστε να το έχουν παραλάβει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.

 

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΛ προχώρησε στη μετονομασία των κατηγοριών οι οποίες θα λέγονται πλέον: Α’ κατηγορία, Β’ κατηγορία και Γ’ κατηγορία. Επισημαίνεται ότι για τη φετινή χρονιά 2021-2022 και για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν η επίσημη ονομασία της πρώτης κατηγορίας θα είναι Α’ DE-TOX.
Σκοπός της μετονομασίας των τοπικών κατηγοριών είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των σωματείων με τα συνακόλουθα οικονομικά οφέλη. Η οικονομική ελάφρυνση θα προκύψει τόσο μέσω της μείωσης των εξοδολογίων των διαιτητών, όσο και λόγω της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΕΠΟ, η οποία έχει τροποποιήσει το κόστος των νέων δελτίων ανά κατηγορία.
Τέλος οι νέες κατηγορίες (Α’, Β’, Γ’) αποτελούν σημαντική εξέλιξη και για την εναρμόνιση της ΕΠΣΝ Λάρισας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα για τη φετινή αγωνιστική σεζόν 2021-22 έχουν ως εξής:
Α’ «DE-TOX» Κατηγορία: Έως 3 Σεπτεμβρίου 2021
Β’ Κατηγορία: Έως 10 Σεπτεμβρίου 2021
Γ’ Κατηγορία: Έως 10 Σεπτεμβρίου 2021
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν με σκοπό την οικονομική στήριξη των σωματείων μας που αποτελεί κύριο μέλημα της Διοίκησης της ΕΠΣΛ. Υπενθυμίζεται πως τα σωματεία πριν τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα ως προς τις οφειλές τους προς την ΕΠΣΝΛ και την ΕΠΟ.

 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Σύμφωνα με την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου η οποία αναμένεται να αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΛ, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα διεξαχθεί με 18 ομάδες σε έναν όμιλο ή με λιγότερες εάν όλες όσες δικαιούνται δεν δηλώσουν συμμετοχή. Ο πρωταθλητής θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία 5 ομάδες προσαυξανόμενες αντιστοίχως σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από τη Γ’ Εθνική
Η Β’ κατηγορία θα διεξαχθεί με 36 ομάδες σε τρεις ομίλους των 12 ομάδων ο καθένας ή με λιγότερες εάν όλες όσες δικαιούνται δεν δηλώσουν συμμετοχή. Στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστούν 3 ομάδες δηλαδή οι πρωταθλητές των ομίλων. Σε περίπτωση που ανέλθει στη Γ’ Εθνική ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας τότε από τη Β’ στην Α’ κατηγορία θα ανέλθει μία ακόμα ομάδα που θα αναδειχθεί από τους αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών των τριών ομίλων. Από τη Β’ στη Γ’ κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά 8 ομάδες.
Τέλος η Γ’ κατηγορία θα διεξαχθεί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που θα δηλώσουν εμπρόθεσμα συμμετοχή και θα προβιβασθούν στη Β’ κατηγορία συνολικά 6 ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass