Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης (Νίνο) Καρέλιας

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ ΕΝΑΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’60 ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Η «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 21:00

Σοκαρισμένη είναι από χθες η ποδοσφαιρική κοινότητα της Λάρισας στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Μιχάλη Καρέλια, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Στο πένθος βυθίστηκε και η οικογένεια της ΑΕΛ που έχασε έναν εμβληματικό αρχηγό της δεκαετίας του ‘60, έναν άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα στα πρώτα δύσκολα χρόνια της δημιουργίας της μεγάλης ομάδας του θεσσαλικού κάμπου.


Ο Μιχάλης (Νίνο) Καρέλιας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας, καθώς έπασχε από άνοια, η οποία τον έριξε ψυχολογικά αφού ήταν ένας υπερήφανος και δραστήριος άνθρωπος. Αν και αναδείχτηκε σε μεγάλο νικητή των γηπέδων, δυστυχώς δεν μπόρεσε να νικήσει σ’ αυτήν την τελευταία όπως αποδείχθηκε μάχη του.
Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1943 και μεγάλωσε στα Σουφλάρια. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα του Λαρισαϊκού ως αμυντικός και αργότερα το 1964 ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που επάνδρωσαν τη νεοϊδρυθείσα τότε ΑΕΛ, η οποία έμελε να είναι και η μεγάλη του αγάπη. Υπηρέτησε τη «βυσσινί» φανέλα με αυταπάρνηση και φιλότιμο και ήταν ένας από τους στυλοβάτες της μεγάλης «βυσσινί» ιδέας. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας στάθηκε δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΛ και ασχολήθηκε εξωδιοικητικά σε δύσκολες εποχές. Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του, τόσο ως παλαίμαχος όσο και ως φίλαθλος.
Φόρεσε τη «βυσσινί» φανέλα για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου του 1964 στον φιλικό αγώνα με τον Πανιώνιο που είχε διεξαχθεί για να γιορταστεί η συγχώνευση και η δημιουργία της ΑΕΛ.
Στις 18 Οκτωβρίου 1964 αγωνίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ΑΕΛ στην ιστορία της, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 1964-65, του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής.
Οι συμμετοχές του στην ομάδα της ΑΕΛ ήταν οι εξής:
1964-65: 26 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με 1 γκολ και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο.
1965-66: 19 συμμετοχές στη Β’ Εθνική και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.
1966-67: 15 συμμετοχές στη Β’ Εθνική και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο.
1967-68: 27 συμμετοχές στη Β’ Εθνική και 5 συμμετοχές στο Κύπελλο.
1968-69: 5 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με 1 γκολ.
1969-70: 9 συμμετοχές στη Β’ Εθνική.
Συνολικά στην ΑΕΛ είχε 113 συμμετοχές, 101 στη Β’ Εθνική πετυχαίνοντας 2 γκολ και 12 συμμετοχές στο Κύπελλο. Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ αγωνίστηκε στον Δωτιέα Αγιάς.
Ο Μιχάλης Καρέλιας αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Παναγιώτα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά την Ελένη και τον Βαγγέλη, που του χάρισαν τρία εγγόνια, δύο αγόρια που πήραν το όνομά του και ένα κορίτσι την Εβελίνα, για τα οποία ήταν -μέχρι την τελευταία στιγμή- ο αγαπημένος τους παππούς.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ
Στην επίσημη ανακοίνωσή της με την οποία αποχαιρέτησε τον Μιχάλη Καρέλια η Ερασιτεχνική ΑΕΛ αναφέρει:
«Ο Μιχάλης Καρέλιας, εμβληματική μορφή της βυσσινί οικογένειας ανήκει πλέον στο club του παραδείσου. Υπηρετώντας την ΑΕΛ ως αρχηγός (1964-70) και διοικητικός παράγοντας, μα πάνω από όλα ως διαμορφωτής όλων αυτών που μεταμόρφωσαν την ομάδα μας σε πρωταγωνίστρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο δικός μας Νίνο αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη. Η ΑΕΛ που δεν σκύβει το κεφάλι μπρος στο κατεστημένο, που προκαλεί τον φόβο και τον σεβασμό εντός και εκτός γηπέδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε πάνω σε αξίες που πρέσβευαν άνθρωποι του αναστήματος του Μιχάλη Καρέλια. Προερχόμενος από τον Λαρισαϊκό έγινε μέλος και αρχηγός της νεοϊδρυθείσας ΑΕΛ καταγράφοντας σε μια εξαετία 113 συμμετοχές και 2 γκολ. Έκτοτε τα βήματά του και η επιβλητική περπατησιά του, περιστρεφόταν πάντα γύρω από την ομάδα της καρδιάς του. Το Δ.Σ. του σωματείου της ΑΕΛ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ομάδα μας, πάνω στα χνάρια που άφησε ο Μιχάλης Καρέλιας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass