Παγκόσμιο Junior Motocross στην Ελλάδα

Μακριά από αυτό το επίπεδο τα Ελληνόπουλα

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2021 9:02

Το θερμόμετρο στα ύψη!
Με έξι αγωνιστικά σκέλη γεμάτα νεανική φωτιά επέστρεψε η ιστορική πίστα

της Μεγαλόπολης στα Παγκόσμια δρώμενα του Motocross (ΜΧ). Στην Αρκαδική εστία διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ 2021. Σημείο αναφοράς του αγώνα, οι συνθήκες καύσωνα, (+41,9°C) που έφερε τους πάντες στα όρια χωρίς όμως να μειώσει στο παραμικρό το θέαμα και την ένταση, στοιχεία που κράτησαν τους θεατές στη θέση τους μέχρι την πτώση της τελευταίας καρό σημαίας της ημέρας.

ΜΧ125 Ενας Νορβηγός αναδεικνύεται βασιλιάς της ζέστης!
O φοβερός Haakon Osterhagen από τη Νορβηγία ήταν πραγματικά αχτύπητος στην εντυπωσιακή πίστα της Μεγαλόπολης κατακτώντας και τον Παγκόσμιο τίτλο. Ο Lata μάλιστα πέρασε σε κάποια φάση μπροστά, έκανε το ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αλλά τελικά έκανε το λάθος και έμεινε δεύτερος. Έτσι με δύο δεύτερες θέσεις στα δύο σκέλη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο θεαματικός Ολλανδός Kay Karssemakers που τερμάτισε έβδομος και δεύτερος στα δύο σκέλη. Από ελληνικής πλευράς, ο Μάριος Κανάκης (φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Βουλγαρίας) κατάφερε μια είσοδο στην 1η 20άδα με τον Καμαρινό Παυλόπουλο να ξεχωρίζει από τις αμιγώς ελληνικές συμμετοχές.

ΜΧ85 Πραγματικός χαμός!
Μετά από δύο συναρπαστικά σκέλη -και με ισοβαθμία- ο Ιταλός Mattia Barbieri στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 85cc. Το βάθρο των πρωταθλητών συμπλήρωσε ο Ούγγρος Noel Zanocz που δικαιώθηκε για τη σταθερότητά του (τερμάτισε 2ος και 5ος στα δύο σκέλη). Αξια αναφοράς η ήρεμη ταχύτητας της 13χρονης κορασίδας Lotte van Drunen που μπήκε στη 10άδα (το παγκόσμιο JuniorΜΧ είναι μικτό). Ο Σωτήρης Φωτάκης έδειξε πιο σωστά προετοιμασμένος και αποτελεσματικός από τους Ελληνες συμμετέχοντες.ΜΧ65 Συναρπαστικό φινάλε
Εντυπωσιακός ήταν ο συναγωνισμός και οι ανακατατάξεις στα δύο σκέλη των 65cc όπου οι μικροί αναβάτες πραγματικά εντυπωσίασαν με την ταχύτητα, το θέαμα και την αγωνιστική ωριμότητά τους. Μεγάλος νικητής ο Ούγγρος Aron Katona που έφυγε με δύο νίκες και τον τίτλο από τη Μεγαλόπολη. Ο Ιταλός Andrea Uccellini που είχε τερματίσει δεύτερος στο Α’ σκέλος, μπήκε αποφασισμένος στο Β’ και έφτασε μια ανάσα πριν τον θρίαμβο. Μια πτώση όμως στον τελευταίο γύρο τον υποχρέωσε να τερματίσει στην τρίτη θέση και να κατακτήσει την αντίστοιχη στο Παγκόσμιο Κύπελλο των 65cc. Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση ο Γάλλος Sleny Goyer κράτησε ψηλά τα γαλλικά χρώματα κατακτώντας και τη δεύτερη θέση στο τελικό βάθρο των νικητών.

Viva Italia
Η Ιταλία ξαναχτυπά, και μετά τον θρίαμβό της το 2019 (το 2020 δεν έγινε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior) κατάφερε να στεφθεί πάλι κορυφαία ομάδα στο Παγκόσμιο MXJunior. Πρώτοι λοιπόν οι Ιταλοί με σύνολο έξι βαθμών στις τρεις κατηγορίες, δεύτεροι οι Ούγγροι με 10 βαθμούς και τρίτη η ομάδα της Ολλανδίας με 20 βαθμούς. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι από τους τρεις αναβάτες της Ολλανδίας η μία ήταν κοπέλα (δεν γίνονται ξεχωριστά σκέλη για κορίτσια). Απογοητευτική εμφάνιση από τη Γαλλία που έμεινε στην τέταρτη θέση με 24 βαθμούς, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Ισπανία με 26 βαθμούς.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass