MOTOGP: Επανεκκίνηση με μάχη

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2021 9:01

Μετά από πέντε εβδομάδες διακοπών, τα MotoGP επιστρέφουν στη δράση

με τον αγώνα στο Red Bull Ring στο πλαίσιο του Grand Prix της Styria. Ο τελευταίος αγώνας στο Salzburgring πραγματοποιήθηκε το 1994, με τον Mick Doohan (Honda) να κερδίζει με ένα μέσο όρο ταχύτητας που άγγιξε τα 194 χλμ./α.ω!
Οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονταν, σε συνδυασμό με τους μικρούς χώρους διαφυγής, κατέστησαν την πίστα επικίνδυνη με αποτέλεσμα να διακοπούν οι αγώνες εκεί.
Το Red Bull Ring φιλοξένησε τους αγώνες της Αυστρίας το 1996 και το 1997 (όταν ακόμη λεγόταν Α-1 Ring).
Σε αυτούς τους αγώνες η Honda θριάμβευσε, πρώτα με τον Alex Criville και έπειτα με τον Mich Doohan. Έκτοτε, η Αυστρία εξαφανίστηκε από το ημερολόγιο των αγώνων για 18 χρόνια, πριν επανέλθει το 2016 και έκτοτε αποτελεί σταθερό μέρος του προγράμματος. To Red Bull Ring είναι η μία από τις δύο πίστες (η άλλη είναι το Portimao) στο σημερινό ημερολόγιο αγώνων στη μεγάλη κατηγορία.
Από το 2016 και μετά, η πίστα φαίνεται να ανήκει στην Ducati, η οποία έχει έκτοτε κερδίσει 5 φορές με μόνη φορά που δεν το κατάφερε στον περσινό δεύτερο αγώνα της Αυστρίας, όπου ο Miguel Oliveira (KTM) πήρε τη νίκη στην τελευταία στροφή από τους Jack Miller (Ducati) και Pol Espargaro (KTM). Την πρώτη νίκη έφερε το 2016 για το ιταλικό εργοστάσιο, από την pole position, ο Andrea Iannone, κάνοντας μάλιστα και την πρώτη του προσωπική νίκη στη μεγάλη κατηγορία.
Από εκεί και πέρα, ο Andrea Dovizioso (2017, 2019, 2020) και ο Jorge Lorenzo (2018) κλείδωσαν την παντοδυναμία της Ducati στο Red Bull Ring. Η παντοδυναμία, όπως προαναφέρθηκε, κλονίστηκε πέρυσι με τη νίκη του Miguel Oliveira. Μάλιστα, η σύνθεση του συγκεκριμένου βάθρου (ΚΤΜ, Ducai, KTM) σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Σουηδίας το 1973 (ΜV Agusta, MV Agusta, König), όπου οι Ιάπωνες κατασκευαστές απείχαν εντελώς από βάθρο της μεγάλης κατηγορίας.  Φέτος όμως τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά αφού τα Ιαπωνικά εργοστάσια θέλουν να πάρουν την εκδίκησή τους και οι οδηγοί τους μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ. Η μάχη θα είναι συναρπαστική (15:00 ο αγώνας).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass