Ο Βρετανός Γουίτακερ διαμαρτυρήθηκε στο βάθρο κατά του... εαυτού του

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2021 20:35

Μεγάλη κουβέντα έγινε πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, για την επιμονή της ΔΟΕ να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας κατά τις τελετές απονομής μεταλλίων. Όμως, ο περιβόητος κανονισμός 50, δεν προβλέπει κάτι για έναν αθλητή που απλά εκφράζει την απογοήτευσή του από την προσωπική του απόδοση, οπότε η ενέργεια του Μπεν Γουίτακερ μάλλον θα μείνει ατιμώρητη...


Ο Βρετανός πυγμάχος ηττήθηκε από τον Κουβανό Άρλεν Λόπες, στον τελικό της κατηγορίας των 81 κ., και η κατάληψη της δεύτερης θέσης δεν του πρόσφερε καμία παρηγοριά. Όταν έφτασε η ώρα της απονομής, ο 24χρονος αθλητής ανέβηκε εντελώς άκεφος στο βάθρο, με τα χέρια στις τσέπες, και όταν του παραδόθηκε το ασημένιο μετάλλιο (λόγω των πρωτοκόλλων κορονοϊού, τα μετάλλια παραδίδονται στους αθλητές και τα κρεμάνε οι ίδιοι στον λαιμό τους), τύλιξε την κορδέλα γύρω του και το έβαλε στην τσέπη του. Το φόρεσε μόνο όταν έφτασε στη μικτή ζώνη, μετά τη σχετική συμβουλή αξιωματούχου της βρετανικής ομάδας.
«Ξύπνησα το πρωί πιστεύοντας πραγματικά ότι ήρθε η ώρα μου. Αισθάνομαι απλά ότι απέτυχα, οπότε δεν μπορούσα να πανηγυρίσω το ασημένιο μετάλλιο εκείνη τη στιγμή και νομίζω πως ακόμη δεν μπορώ», εξήγησε ο Γουίτακερ μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Στο τέλος της ημέρας, είμαι ένας νικητής. Αυτό έχει ενσταλάξει μέσα μου από τότε που ήμουν παιδί», πρόσθεσε ο Βρετανός πυγμάχος, ο οποίος πάντως αναγνώρισε την ανωτερότητα του Λόπες (ήδη Ολυμπιονίκης της κατηγορίας από το Ρίο) και τόνισε ότι η ενέργειά του δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς τον αντίπαλό του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass