«Χρυσός» με τεράστιο παγκόσμιο ρεκόρ ο Βάρχολμ

*ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2021 20:25

Ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Ολυμπιονίκης στα 400 μ. με εμπόδια, βελτιώνοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ σε 45.94.
Γίνεται έτσι ο πρώτος άντρας που κατέβηκε στα 46 δευτερόλεπτα στην απόσταση, έναν μήνα μετά την κατάρριψη με 46.70 του παγκόσμιου ρεκόρ του Αμερικανού Κέβιν Γιανγκ, με 46.78 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992.


Ο μεγάλος του Αμερικανός αντίπαλος, Ράι Μπέντζαμιν, τερμάτισε δεύτερος με επίδοση 46.17 και ο Βραζιλιάνος Άλισον Ντος Σάντος πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 46.72.
Ο αγώνας, που ξεκίνησε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς κι ένα εκπληκτικό ξεκίνημα από τον Βάρχολμ, ήταν ο ταχύτερος στην ιστορία του αθλήματος.
Ο Μπέντζαμιν πίστευε ότι θα μπορούσε να προλάβει τον Νορβηγό στα 50 μ. από τον τερματισμό, όμως ο Βάρχολμ προσπάθησε και όχι μόνο διατήρησε αλλά αύξησε το προβάδισμά του κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη κυριαρχία του.
Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 και το 2019, ο 25χρονος Νορβηγός έχει πλέον κατακτήσει κάθε τίτλο στην καριέρα του, αφού κατέχει και τον ευρωπαϊκό τίτλο (2018), όπως και τον ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στη Γλασκώβη το 2019, στα 400 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass