Στη Μονή Προυσού οι παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ

Ποιος είναι ο Ελληνονιγηριανός Μάριος Ογκμποε - Φιλικό στις 10 Αυγούστου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 21:14

Οι παίκτες της ΑΕΛ χθες μετά την προπόνηση άφησαν τα αθλητικά τους καθήκοντα και επισκέφτηκαν οι περισσότεροι τη Μονή Προυσού, που βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοανατολικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.

Είναι χτισμένη σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδώνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Παναιτωλικού, η οποία είναι κατάφυτη με έλατα.
Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Παναγία και εορτάζει στις 23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης).
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που είχε προσκυνηματικό χαρακτήρα, οι παίκτες έβγαλαν μια ομαδική φωτογραφία, αλλά μερικοί απαθανάτισαν και τις στιγμές τους σαν παρέα, όπως αυτή που δημοσιεύουμε του Νικολιά μαζί με τους συμπαίκτες του Ηλιάδη, Μαυρία και τον φροντιστή της ομάδας (αλλά και οδηγό του πούλμαν) Βαγγέλη Καραπιάλη.
Όσοι παίκτες δεν είχαν επισκεφτεί τη Μονή ενθουσιάστηκαν, ενώ από σήμερα αρχίζουν πάλι τα αθλητικά τους καθήκοντα με διπλή προπόνηση.
Ο τεχνικός Κώστας Φραντζέσκος αναμένει στη σημερινή απογευματινή προπόνηση να είναι και ο Κολομπίνο, ενώ μετά τη μεταγραφή του Μάριου Όγκμποε περιμένει αυτήν του αριστερού μπακ, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Αμπούντ Ομάρ που αγωνιζόταν πέρυσι στον Ιωνικό.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΓΚΜΠΟΕ
Από το βράδυ του Σαββάτου στο Καρπενήσι στην προετοιμασία της ΑΕΛ βρίσκεται ένα νέο απόκτημα, ο 27χρονος Ελληνονιγηριανός Μάριος Όγκμποε (γεννήθηκε από Νιγηριανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα), που μέχρι πέρυσι έπαιζε στη Χάμιλτον.
Ο Όγκμποε ξεκίνησε από τα... αλώνια της Δ’ Εθνικής παίζοντας στη Ν. Ιωνία, τη σεζόν 2015/16 αγωνίστηκε με τον Φωστήρα στη Γ’ Εθνική, ενώ η ποδοσφαιρική ανέλιξη συνεχίστηκε με τον ΟΦΗ στη Football League όπου έμεινε για ενάμιση χρόνο.
Στη συνέχεια πήγε στη Χάμιλτον, μια ομάδα γνώριμη στους Έλληνες, καθώς έχουν παίξει οι: Άλεξ Γκόγκιτς (σ.σ.: γιος του Σίνισα Γκόγκιτς), Γιάννης Σκόνδρας, Γιώργος Σαρρής και Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα εγκωμίαζε τις συνθήκες στη Χάμιλτον λέγοντας: «Οι συνθήκες στη Χάμιλτον είναι άριστες. Ο σύλλογος διαθέτει εστιατόριο, όπου παίρνουμε το πρωινό μας προτού που προπονηθούμε, αλλά και τα γεύματά μας μετά. Επίσης υπάρχει ειδικός χώρος για αποκατάσταση. Είναι όλα οργανωμένα. Πρόκειται για έναν σύλλογο που λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές.
Τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια και δίνεται βαρύτητα σε κάθε λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία εδώ για τους ποδοσφαιριστές, αφού μας τα παρέχουν όλα. Τα ξεχνάς όλα και είσαι 100% επαγγελματίας. Δύο ώρες πριν την προπόνηση έρχομαι εδώ και παίρνω το πρωινό μου προτού κάνουμε προθέρμανση πριν από την προπόνηση. Έχω τρομερή όρεξη εδώ. Απολαμβάνω κάθε προπόνηση. Εδώ τα ξεχνάς όλα».
Ο ίδιος αν και μοιάζει στη σωματοδομή με τον Λουάκου δηλώνει θαυμαστής του Λουίς Σουάρες.
Στο transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του αναφέρεται στις 325.000 ευρώ, ενώ στο παρελθόν είχε φτάσει στις 350.000 ευρώ.

 

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΑΡΗ
Η ΑΕΛ θα δώσει το επόμενο φιλικό παιχνίδι στις 5 Αυγούστου στο Καρπενήσι με τον Λεβαδειακό, ενώ το επόμενο θα είναι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη στις 10 Αυγούστου που θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ για την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass