ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΖΥΡΙΧΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο στίβος «δροσιά» στον καύσωνα

* ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ – ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:31

Του Κ. Γκιάστα

Και αν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο σκηνοθέτης της τηλεόρασης όπως και οι φωτογράφοι έψαχναν για καυτά πλάνα στις κερκίδες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκίνησε χθες στη Ζυρίχη το μόνο που έχουν να κάνουν είναι απλά να τραβούν τους αγωνιζόμενες...

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αθλήτριες, πραγματικές καλλονές μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων των θεατών όχι μόνο απαραίτητα με τις αθλητικές τους επιδόσεις.

Σε πρώτο πλάνο δεν μπορούν να μην είναι οι: Μπλάνκα Βλάσιτς στο ύψος και η Ντάρια Κλίσινα στο μήκος. Αθλήτριες που πραγματικά αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Η πρώτη για τις χαρακτηριστικές της γκριμάτσες και η δεύτερη για το γεγονός πως ήδη εργάζεται ως μοντέλο.

Στο ακόντιο θα βρούμε τη Λέριν Φράνκο. Έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο της Miss Universe το 2005 αλλά δεν τα κατάφερε. Πάντως στον στίβο είναι γνωστή για την ομορφιά της.

Η Κουβανέζα Λιμπάνια Γκρενότ τρέχει με την Ιταλία αλλά οι ουδέτεροι δεν γνωρίζουν την καταγωγή της όπως και για τη Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο από τη Ζανζιβάρη με μητέρα Γερμανίδα στο μήκος. Λεπτομέρειες μπροστά στην εμφάνιση άλλωστε.

Μένουμε στο άλμα εις μήκος και βρίσκουμε τη Σούσεν Τίντκε ενώ το ίδιο εντυπωσιακή και η Είμι Ακιούφ στο άλμα εις ύψος. Άλλωστε η ίδια πέρασε και από το playboy κάποια εποχή. Στη Ζυρίχη θα παρακολουθήσουμε και την εντυπωσιακή ξανθιά, Μέλανι Άνταμς. Έρχεται από την Αυστραλία και θέλει να διακριθεί στο επί κοντώ.

Στο ίδιο άθλημα βρίσκεται και η Άλισον Στόκι η οποία αποδεικνύει περίτρανα πως η ομορφιά συμπιέζεται στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Δεν θα σπαταλήσει κάποιος το χρόνο του άσκοπα αν παρακολουθήσει τις: Λάλοβα (Βουλγαρία, 100 μ.), Τρόεστ (Δανία 400 εμπ.), Γκρέεν (Σουηδία, ύψος), Παλσάιτε (Λιθουανία ύψος), Ναφισάτου (Βέλγιο, έπταθλο), Σάρα Γκαλιμπέρτι (Ιταλία), Τατιάνα Γκριγκορίεβα (Κροατία, ύψος).

Αν τώρα αναρωτιέστε πώς εμφανίζονται τόσο άψογα φτιαγμένες για την απονομή αξίζει να τονίσουμε πως σχεδόν πάντα στο στάδιο των αγώνων υπάρχει κομμωτήριο και μακιγιέρ που επιμελούνται τις αθλήτριες ιδιαίτερα λίγο πριν την εμφάνισή τους στο βάθρο.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ... ΑΡΙΘΜΩΝ

Εκτός όμως από τις αθλήτριες που πραγματικά σπάνε τα κοντέρ υπάρχουν και τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτό το ευρωπαϊκό που πραγματικά εντυπωσιάζουν. Το μπάτζετ φθάνει αισίως στα 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, χρήματα που θα καλύψουν από κοινού η Ελβετική Συνομοσπονδία, με το Καντόνι της Ζυρίχης, ενώ η Ομοσπονδία Στίβου της χώρας από την πλευρά της, με τους χορηγούς της φθάνει στη συμβολή του ποσού των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά θα βγάλουν οι Ελβετοί από τα εισιτήρια, που έχουν προπωληθεί και είναι πανάκριβα αλλά το μειονέκτημά τους, είναι ότι το πανέμορφο Στάδιο «Λέτσιγκρουντ», διαθέτει μόλις 25.000 θέσεις για τους θεατές.

Η ελβετική τηλεόραση (SF), μαζί με τις θυγατρικές της (SRG, SSR), θα έχει την παραγωγή της εικόνας, με 8,5 ώρες ζωντανό πρόγραμμα την ημέρα, ενώ πολλά άλλα τηλεοπτικά κονσόρτσιουμ της Ευρώπης, θα έχουν δική τους παραγωγή, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Φινλανδία και η Βρετανία. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιηθούν 80 κάμερες, 20 ΟΒ βαν και 150 χιλιόμετρα καλώδια.

Συνολικά υπάρχουν 2500 εθελοντές, 700 λεωφορεία για τη μεταφορά αθλητών, συνοδών και εργαζομένων- εθελοντών και δημοσιογράφων (έχουν διαπιστευθεί περί τους 2.000). Για τις αποστολές υπάρχουν 12 διαπιστευμένα ξενοδοχεία, ενώ στο σύνολό τους, οι διαπιστευμένοι θα φθάσουν τους 7.000. Την ασφάλεια έχουν αναλάβει 5.400 μέλη του στρατού και της εθνικής ασφαλείας της Ελβετίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass