Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 16:30

Προκρίθηκε ο Χρήστου
*Στα ημιτελικά των 100 μ. ύπτιο

Έστω και οριακά, ο Απόστολος Χρήστου πήρε την πρόκριση για τους σημερινούς (05:31) ημιτελικούς των 100 μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον προκριματικό, ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του (αν και γύρισε πρώτος στα 50 μ.) με 53.77 και κατετάγη 15ος στο σύνολο, όντας ο τελευταίος που προκρίθηκε μαζί με τον Αμερικανό Τζόζεφ Άρμστρονγκ.


Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου έχει χρόνο ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω (52.77), από το φετινό Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, και θα χρειαστεί κάτι ανάλογο σήμερα τα ξημερώματα για να διεκδικήσει θέση στον τελικό της Τρίτης.

 

Μετά τον Πετρούνια και ο Γκιώνης
*Δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του από την ΕΡΤ

Νέα δυσαρέσκεια προκάλεσε το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως είχε συμβεί και με τον Λευτέρη Πετρούνια.
Τόσο η ΕΟΕ όσο και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έστρεψαν τα πυρά τους κατά της ΕΡΤ, αφενός γιατί δεν μεταδόθηκε ο αγώνας και αφετέρου γιατί υπήρξε περιορισμένη προβολή της είδησης από τη δημόσια τηλεόραση.
«Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;» αναφέρει το σχετικό tweet της ΕΟΕ. Πάντως από την πλευρά της ΕΡΤ τονίζεται ότι το αίτημά της για να καλύψει με δικό της κύκλωμα τον αγώνα απερρίφθη «ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων».

 

Eκπληξη από τη Γαλλία

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας φαίνεται να έχει βρει το «κουμπί» των ΗΠΑ. Μετά τη νίκη τους στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι «τρικολόρ» επικράτησαν και τώρα της Αμερικής με 83-76. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Εβαν Φουρνιέ με 28 πόντους.
Αυτή, ήταν η πρώτη ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 2004 (ήττα στα ημιτελικά από την Αργεντινή με 89-81).
Τα δεκάλεπτα (με πρώτη τη Γαλλία): 15-22, 37-45, 62-56, 83-76.
ΓΑΛΛΙΑ: Μπατούμ 5(1τρ, 5ασ), Ντε Κολό 13 (2/5τρ, 5ρ, 5ασ), Φουρνιέ 28 (4/12τρ, 5λ), Γκομπέρ 14 (9ρ), Ερτέλ 5 (1/4τρ), Κορνελί, Φαλ 7, Λουαού-Καμπαρό 2, Πουαριέ 3, Γιαμπουσέλε 6.
ΗΠΑ: Αντεμπάγιο 12(9ρ), Χολιντέι 18 (3/5τρ, 7ρ, 4ασ), Λαβίν 8 (2), Λίλαρντ 11 (3/8τρ, 4λ), Τέιτουμ 9 (1/5τρ), Μπούκερ 4, Ντουράντ 10(1/6τρ), Γκριν 2, Τζόνσον, ΜακΓκι 2, Μίντλετον.

 

«Εμπρός-μαρς» σήμερα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Την προετοιμασία του ενόψει της νέας περιόδου αρχίζει σήμερα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, με το πρώτο «ραντεβού» των παικτών να έχει δοθεί στις 18.30' στο γήπεδο «Γεώργιος Μητσιμπόνας».
Αφού δοθούν οι απαραίτητες ευχές για «καλή χρονιά» εκ μέρους της διοίκησης του Δημήτρη Μιχούλη, στη συνέχεια ο προπονητής Νίκος Φώλλας και ο συνεργάτης του Νίκος Καραμήτσιος θα γυμνάσουν για πρώτη φορά τους «πράσινους» που επέστρεψαν, μετά από τρία χρόνια, στη μεγάλη κατηγορία του Νομού Λάρισας.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΛΙΟΝΤΑΣ
Σύντομη αλλά εξαιρετικά ποιοτική ήταν η δεύτερη (μετά την πρώτη, προ δεκαετίας) θητεία του Ανδρέα Χατζηλιόντα στον Οικονόμο, ο οποίος τον απέκτησε στα τέλη Μαρτίου με καθεστώς «δανεισμού» από το φιλικό σωματείο του Σμόλικα Φαλάνης, ενόψει της επανέναρξης της Γ’ Εθνικής. Ο 34χρονος Αμπελωνίτης μέσος αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια, ενώ σκόραρε και μία φορά, εκτελώντας υποδειγματικά φάουλ στην Τσαριτσάνη, κατά του ΑΟ Σελλάνων, στο επεισοδιακό 2-2 της 12ης Μαΐου. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Χατζηλιόντας παρέλαβε το έντυπο μεταβολών από τη διοίκηση του Οικονόμου, ενώ αμοιβαία έμεινε η αίσθηση ότι οι δρόμοι των δύο πλευρών θα συναντηθούν και τρίτη φορά...

 

Πρώτη συνάντηση της Μαρμαρίνης

Την πρώτη συνάντηση ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν θα πραγματοποιήσει ο Χείμαρρος Μαρμαρίνης. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
«Παρά τις δυσκολίες σε κάθε επίπεδο και για όλους μας η φλόγα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό δεν θα σβήσει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε την Πέμπτη 29 Ιούλη στις 8:30 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού. Εκεί θα γίνει η συνάντηση της διοίκησης, των μελών και των φίλων του Χειμάρρου Μαρμαρίνης. Να πάρουμε ο καθένας το τμήμα της ευθύνης που μπορεί να σηκώσει για να γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το περιβάλλον καλύπτει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία, ενώ το παρακείμενο καφενείο - ψησταριά (με όνομα πάντα ίδιο με την ομάδα) μετά τη συνάντηση μπορεί να καλύψει όλα τα γαστριμαργικά γούστα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass